MasterChef Junior (Ελλάδα): Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Ετικέτα: μεγάλη προσθήκη
Αναίρεση έκδοσης 7846467 από τον 176.58.194.173 https://www.star.gr › masterchefjunior › masterchef-junior-epeisodio-1
Ετικέτα: Αναίρεση
Γραμμή 108: Γραμμή 108:


Μετά από 26 επεισόδια, νικητής του διαγωνισμού αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, μετά τον τελικό κόντρα στην Πόπη και την Κάτια. Ο Κωνσταντίνος πήρε το τρόπαιο και 15000 ευρώ, η Πόπη και η Κάτια κέρδισαν από 5000 ευρώ, ενώ για όλα τα παιδιά υπήρξαν αναμνηστικά δώρα.
Μετά από 26 επεισόδια, νικητής του διαγωνισμού αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, μετά τον τελικό κόντρα στην Πόπη και την Κάτια. Ο Κωνσταντίνος πήρε το τρόπαιο και 15000 ευρώ, η Πόπη και η Κάτια κέρδισαν από 5000 ευρώ, ενώ για όλα τα παιδιά υπήρξαν αναμνηστικά δώρα.

==Σύντομες περιγραφές επεισοδίων Σεζόν 2==
===Επεισόδιο 1 (Πέμπτη 13/9/2018)===
Τα boot camp του MCJ έχουν ξεκινήσει και όλα παίζονται! Είκοσι δύο καλύτεροι μικροί μάγειρες και είκοσι δυο καλύτερες μικρές μαγείρισσες απ΄ όλη την Ελλάδα, ηλικίας 8 ως 13 ετών, συναντιούνται για πρώτη φορά σήμερα με τους τρείς Κριτές. Την Ελένη Ψυχούλη, το Μανώλη Παπουτσάκη και και τη Μάγκυ Ταμπακάκη, οι οποίοι έχουν αναλάβει την δύσκολη αποστολή να βρουν και να αναδείξουν τον επόμενο λιλιπούτειο Master Chef. Μέσα στις επόμενες ημέρες, μια σειρά από δοκιμασίες θ’ αναδείξουν τα 22 πιο ταλαντούχα παιδιά, 11 αγόρια και 11 κορίτσια που θα φορέσουν την πολυπόθητη ποδιά και θα μπουν στο διαγωνισμό για να ζήσουν συναρπαστικές μαγειρικές εμπειρίες. Ένα από αυτά θα κερδίσει στο τέλος το μεγάλο έπαθλο των 15.000 ευρώ και το τρόπαιο του MCJ. Το ταξίδι ξεκινά! Η πρώτη προκριματική φάση του MCJ ξεκινάει με τις μικρές Κυρίες. Πρώτα αυτές θα ριχτούν στη μάχη για την είσοδο τους στο κύριο μέρος του μεγαλύτερου μαγειρικού διαγωνισμού στον κόσμο. Δυο μαγειρικές δοκιμασίες θα κρίνουν σήμερα ποιες 16 από τις 22 μαγείρισσες θα περάσουν στη δεύτερη προκριματική φάση στην οποία και θα διεκδικήσουν τις 11 πολυπόθητες ποδιές.

===Επεισόδιο 2 (Παρασκευή 14/9/2018)===
Τα boot camp του MCJ συνεχίζονται. Μετά τις μικρές Κυρίες σήμερα καλούνται να αναλάβουν δράση οι μικροί Κύριοι. Είκοσι δύο αγόρια, ηλικίας 8 έως 13 ετών, δίνουν την δική τους μαγειρική μάχη και καλούνται να αποδείξουν ότι αξίζουν να περάσουν στην δεύτερη προκριματική φάση του διαγωνισμού. Οι Κριτές Ελένη Παπουτσάκη, Μάγκυ Ταμπακάκη και Μανώλης Παπουτσάκης πρέπει για μια ακόμα φορά να επιλέξουν, μέσα από δυο μαγειρικές δοκιμασίες, ποιοι 16 θα παραμείνουν και θα παλέψουν για την πολυπόθητη ποδιά και για ποιους 6 θα τελειώσει σήμερα το μαγειρικό ταξίδι.

===Επεισόδιο 3 (Πέμπτη 20/9/2018)===
Είκοσι δυο αγόρια και είκοσι δυο κορίτσια γεύτηκαν τον ενθουσιασμό, τις πρώτες δυσκολίες αλλά και τις πρώτες χαρές αυτού του παιχνιδιού. Οι καλύτεροι εξασφάλισαν μια θέση στην επόμενη προκριματική φάση που τους ανοίγει την πόρτα στην κουζίνα του MasterChef Junior! Σήμερα, στις κουζίνες του MCJ, τα 16 κορίτσια που πέρασαν στην δεύτερη προκριματική φάση πρέπει να πείσουν απόλυτα τους Κριτές Ελένη Ψυχούλη, Μανώλη Παπουτσάκη και Μάγκυ Ταμπακάκη, για την αγάπη και το ταλέντο τους στην μαγειρική έτσι ώστε στο τέλος της ημέρας 11 να φορέσουν την ποδιά του Junior MasterChef…Τα boot camp συνεχίζονται!

===Επεισόδιο 4 (Παρασκευή 21/9/2018)===
Σήμερα έρχεται η σειρά των αγοριών. Οι 16 μικροί κύριοι του προκριματικού, πρέπει να δοκιμαστούν λίγο ακόμα για να κατακτήσουν τις 11 ποδιές που τους αναλογούν και να περάσουν στην κύρια φάση του διαγωνισμού.
Η αποστολή και των τριών Κριτών, της Ελένης Ψυχούλη, του Μανώλη Παπουτσάκη και της Μάγκυ Ταμπακάκη είναι και σήμερα πολύ δύσκολη. Ποιοι από αυτούς θα φορέσουν τις ποδιές και θα θέσουν υποψηφιότητα για το χρηματικό έπαθλο των 15.000 ευρώ;

===Επεισόδιο 5 (Πέμπτη 27/9/2018)===
Μετά τα boot camps, προέκυψαν οι 22 μικροί μας φίλοι που μπήκαν στην κύρια φάση του διαγωνισμού. 11 αγόρια και 11 κορίτσια φόρεσαν την πολυπόθητη ποδιά και είναι σήμερα έτοιμα να ξεκινήσουν το ταξίδι τους σαν μικροί MasterChef! Η δοκιμασία, που τους καλωσορίζει στο διαγωνισμό, είναι πραγματικά απολαυστική αλλά απαιτεί να λειτουργήσουν άψογα ως ζευγάρια και να βρουν την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στο παιχνίδι και την επιτυχία! Οι καλύτεροι θα διακριθούν και θα απολαύσουν την ασφάλεια του εξώστη ενώ οι κριτές θα υποστούν μια…σπέσιαλ τιμωρία! Τα πράγματα όμως σοβαρεύουν στη δεύτερη μαγειρική δοκιμασία. Μια δοκιμασία από την οποία θα προκύψουν οι δυο πρώτοι υποψήφιοι προς αποχώρηση μικροί μάγειρες.

===Επεισόδιο 6 (Παρασκευή 28/9/2018)===
Οι είκοσι μικροί μάγειρες καλούνται να αγγίξουν και πάλι την τελειότητα και στο τέλος της ημέρας τέσσερις υποψήφιοι προς αποχώρηση τα δίνουν όλα για να παραμείνουν στον διαγωνισμό μαγειρεύοντας ένα πιάτο του MasterChef κριτή Σωτήρη Κοντιζά. Ποιοι θα είναι οι άλλοι δυο υποψήφιοι, που θα μαγειρέψουν μαζί με την Ειρήνη και τον Μιλτιάδη; Ποιοι θα μείνουν και για ποιους θα τελειώσει εδώ το μαγειρικό ταξίδι του MasterChef Junior; Η πρώτη διπλή αποχώρηση από τις κουζίνες του μεγαλύτερου παιδικού διαγωνισμού μαγειρικής συμβαίνει σήμερα με τους μικρούς Chef να είναι αποφασισμένοι και πανέτοιμοι να στήσουν το τέλειο πιάτο, που θα καταπλήξει τους κριτές.

===Επεισόδιο 7 (Πέμπτη 4/10/2018)===
Στην πρώτη δοκιμασία αποχώρησης του MasterChef Junior, ο Μιλτιάδης, η Ειρήνη, ο Άγγελος και ο Γιάννης, έπρεπε να αντιγράψουν ένα πιάτο του MasterChef κριτή, Σωτήρη Κοντιζά. Μετά από μια έντονη μαγειρική δοκιμασία, η οποία κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ο Μιλτιάδης και η Ειρήνη ανέβηκαν στον εξώστη. Για τον Γιάννη και τον Άγγελο, το μαγειρικό ταξίδι του MasterChef Junior έλαβε τέλος. Σήμερα, οι είκοσι μικροί μάγειρες καλούνται να φέρουν εις πέρας την πρώτη ομαδική εξωτερική δοκιμασία στον Ιππικό Όμιλο Κουβαρά! Πόσο καλά θα συνεργαστούν, πως θα λειτουργήσουν οι 2 αρχηγοί και ποιοι θα καταφέρουν να κερδίσουν τις καρδιές της Εθνικής Ομάδας Ιππασίας με τα πιάτα, που θα τους σερβίρουν; Η δεύτερη μαγειρική δοκιμασία απαιτεί να παρασκευάσουν ένα τέλειο και ρευστό choco lave cake. Ποιοι θα τα καταφέρουν και ποιοι θα είναι οι δυο πρώτοι υποψήφιοι προς αποχώρηση; Μια παραμυθένια σοκολατένια έκπληξη περιμένει στο τέλος της ημέρας παιδιά και κριτές!

===Επεισόδιο 8 (Παρασκευή 5/10/2018)===
Οι 18 μικροί μάγειρες στην πρώτη τους δοκιμασία θα πρέπει και πάλι να συνεργαστούν, για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε μια παραδοσιακή συνταγή, η οποία απαιτεί καλή αλλά και ιδιαίτερα «στενή» συνεργασία. Ποιοι θα καταφέρουν να ξεχωρίσουν κι έτσι να αποφύγουν τη δοκιμασία αποχώρησης; Ποιοι θα είναι οι δυο, που θα διαγωνιστούν μαζί με τον Κωνσταντίνο Γιοβανίδη και τον Μιλτιάδη, για να κρατήσουν τη θέση τους στο διαγωνισμό; Οι απαιτήσεις μεγαλώνουν! Η πιστή εκτέλεση συνταγής του MasterChef κριτή Λεωνίδα Κουτσόπουλου θα καθορίσει το αποτέλεσμα σε μια αντιγραφή πιάτου με μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Ποιοι θα παραμείνουν στο MasterChef Junior και για ποιους 2 θα τελειώσει εδώ το όνειρο διεκδίκησης του τίτλου;

===Επεισόδιο 9 (Πέμπτη 11/10/2018)===
O Κωνσταντίνος Γιοβανίδης και ο Μάριος Λιόντος δεν κατάφεραν να κρατήσουν τη θέση τους στο διαγωνισμό. Ο Μιλτιάδης και η Κάτια αντέγραψαν καλύτερα το πιάτο του MasterChef κριτή Λεωνίδα Κουτσόπουλου και ανέβηκαν στον εξώστη.
Σήμερα… σουβλάκι ή καλαμάκι; Όπως και να΄χει, τρεις ομάδες ρίχνονται στην απόλυτη μάχη του τυλίγματος με βοηθό και σύμμαχό τους τον Σελίμ Σελτζούκ από το MasterChef 2! Μια πεντανόστιμη, λαχταριστή… ομαδική αποστολή, η οποία απαιτεί μαγειρικές ικανότητες, ταχύτητα, συνεργασία και δεξιοτεχνία. Ποιοι θα αναδειχθούν νικητές και ποιοι θα κληθούν στη συνέχεια να σερβίρουν την τέλεια τάρτα λεμονιού; Για ποιους θα βγει ξινή και για ποιους γλυκιά η 2η μαγειρική δοκιμασία από την οποία θα προκύψουν οι 2 πρώτοι υποψήφιοι προς αποχώρηση; Αλλά και τί είδους έκπληξη περιμένει τον σεφ-κριτή Μανόλη Παπουτσάκη;

===Επεισόδιο 10 (Παρασκευή 12/10/2018)===
«Δράματα» και «τραγωδίες» στις κουζίνες του MasterChef Junior. Ποιο βασικό υλικό καλούνται σήμερα να μαγειρέψουν οι 14 μικροί μάγειρες και γιατί το φοβούνται τόσο; Ποιοι θα καταφέρουν να βγάλουν πιάτο και ποιοι όχι; Ποιο θα είναι το δεύτερο ζευγάρι υποψηφίων προς αποχώρηση, που θα διαγωνιστεί με την Κική και τον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο για να κρατήσουν τη θέση τους στον διαγωνισμό αντιγράφοντας ένα πιάτο του MasterChef κριτή Πάνου Ιωαννίδη; Ποιοι θα συνεχίσουν και ποιοι θα είναι αυτοί που θα αναγκαστούν να αφήσουν τις κουζίνες του MasterChef Junior; Τι έκπληξη περιμένει τον Πάνο Ιωαννίδη μετά το πέρας της δοκιμασίας;

===Επεισόδιο 11 (Πέμπτη 18/10/2018)===
Με την αποχώρηση της Αριάδνης και του Κωνσταντίνου Τερπεζίδη, έρχεται ένα νέο συγκλονιστικό επεισόδιο. Στο σημερινό επεισόδιο του MasterChef Junior, οι 16 μικροί μαθητευόμενοι σεφ θα επιχειρήσουν, για μια ακόμα φορά, να εντυπωσιάσουν τους κριτές με το ταλέντο και τις ικανότητές τους. Δυο εντελώς διαφορετικές μαγειρικές δοκιμασίες θα κρίνουν ποιοι θα είναι οι πρώτοι δυο υποψήφιοι προς αποχώρηση. Στην πρώτη θα κληθούν να δουλέψουν με τα χέρια τους και να φτιάξουν ένα αγαπημένο σε όλους μας έδεσμα. Στη δεύτερη μαγειρική δοκιμασία θα κληθούν να αποδείξουν πως είναι έτοιμοι να χειριστούν πρωτόγνωρα σε αυτούς υλικά, τα οποία απαιτούν λεπτό χειρισμό και ειδικές γνώσεις. Για όλα τα παραπάνω βέβαια, όπως απαιτεί η παράδοση του MasterChef Junior, τα παιδιά αλλά και οι τρεις κριτές, Ελένη Ψυχούλη, Μανώλης Παπουτσάκης, Μάγκυ Ταμπακάκη, θα παίξουν με τη ψυχή τους, με τους μικρούς μάγειρες να δείχνουν στους κριτές ποιοι είναι τα πραγματικά «αφεντικά» στις κουζίνες του MasterChef Junior!

===Επεισόδιο 12 (Παρασκευή 19/10/2018)===
Θάλεια και Τόνια – Μαρία, παρακολουθούν από τον εξώστη τους συναδέλφους τους να μαγειρεύουν ένα ακόμα υλικό-έκπληξη, σε μια παραδοσιακή συνταγή του κριτή-σεφ Μανώλη Παπουτσάκη. Παρά τις αρχικές τους αντιδράσεις για το πιάτο που πρέπει να φτιάξουν, στο τέλος της πρώτης μαγειρικής δοκιμασίας οι μικροί σεφ αποδεικνύουν πως πλέον έχουν περάσει σε άλλο στάδιο και είναι σε θέση να εκτελούν ακόμα και τις πιο απαιτητικές συνταγές. Παρόλα αυτά όμως άλλοι δυο υποψήφιοι προς αποχώρηση θα πρέπει μαζί με τη Θάλεια και την Τόνια – Μαρία να διαγωνιστούν στη 2η μαγειρική δοκιμασία της ημέρας, στην οποία θα πρέπει να αντιγράψουν ένα πιάτο του καλεσμένου Chef Χρόνη Δαμαλά. Ποιοι θα κρατήσουν την θέση τους στο διαγωνισμό και ποιοι θα αποχαιρετήσουν σήμερα τις κουζίνες του MasterChef Junior;

===Επεισόδιο 13 (Πέμπτη 25/10/2018)===
Μετά την αποχώρηση της Θάλειας και της Ειρήνης από το διαγωνισμό, έμειναν 14 παιδιά. Μια νέα εξωτερική δοκιμασία για τους μικρούς μας φίλους, η πιο εντυπωσιακή έως τώρα και μια δοκιμασία με καλεσμένους… πραγματικούς ήρωες! Τα παιδιά επισκέπτονται την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα και μαγειρεύουν για τους περήφανους αεροπόρους μας και το προσωπικό της Βάσης. Χωρισμένοι σε 2 ομάδες και με αρχηγούς τον Χρήστο και την Κλεοπάτρα θα πρέπει να κάνουν πολλές ετοιμασίες και στο τέλος να σερβίρουν συνολικά σαράντα άτομα. Τί θα μαγειρέψουν για τους πραγματικά «υψηλά ιπτάμενους» οικοδεσπότες τους; Θα μπορέσουν να τους εντυπωσιάσουν ή θα έχουν μια… χαμηλή πτήση; Ποια ομάδα θα τα καταφέρει καλύτερα; Του Χρήστου ή της Κλεοπάτρας;

===Επεισόδιο 14 (Παρασκευή 26/10/2018)===
Κλεοπάτρα και Χρήστος, οι αρχηγοί των δυο ομάδων στην εξωτερική δοκιμασία στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας, περιμένουν με αγωνία να μάθουν σε ποια ομάδα έδωσε τελικά τη νίκη το προσωπικό της Βάσης. Η νικήτρια ομάδα όχι μόνο δεν θα λάβει μέρος στη μαγειρική δοκιμασία, από την οποία θα προκύψουν οι δυο πρώτοι υποψήφιοι προς αποχώρηση, αλλά θα είναι αυτή που θα επιλέξει το βασικό υλικό, με το οποίο θα μαγειρέψει η χαμένη ομάδα. Μια έκπληξη όμως περιμένει τους χαμένους, οι οποίοι αυτή τη φορά θα μαγειρέψουν στους πάγκους με τη βοήθεια των πιο αγαπημένων τους προσώπων. Πως θα εξελιχθεί η αναπάντεχη αυτή μαγειρική δοκιμασία;

===Επεισόδιο 15 (Πέμπτη 1/11/2018)===
Halloween επεισόδιο σήμερα στις κουζίνες του MasterChef Junior και για μια ακόμα φορά οι εξελίξεις θα αφήσουν τα παιδιά με το στόμα ανοιχτό! Η baker Emi Bourikou κάνει απρόσμενη είσοδο στην κουζίνα του MasterChef Junior και τους ανακοινώνει μια αναπάντεχη μαγειρική, και όχι μόνο, δοκιμασία. Τόνια – Μαρία και Αντζελίνα, παρακολουθούν από τον εξώστη, και περιμένουν να μάθουν τα ονόματα των άλλων 2 υποψηφίων. Όμως, ένα απρόσμενο αποτέλεσμα και εξέλιξη στην ανάδειξη των άλλων δυο υποψηφίων προς αποχώρηση, τους αιφνιδιάζει όλους! Απρόσμενη επίσης είναι και η «τιμωρία», που επιφυλάσσουν τα παιδιά στους τρεις κριτές! Τελικά, πόσοι και ποιοι θα λάβουν μέρος στη δεύτερη μαγειρική δοκιμασία, στην οποία θα πρέπει να αντιγράψουν όσο το δυνατόν πιστότερα ένα πιάτο του Chef Guest Βασίλη Μουρατίδη;

===Επεισόδιο 16 (Παρασκευή 2/11/2018)===
Στο προηγούμενο επεισόδιο, είχαμε την αποχώρηση της Τόνιας-Μαρίας και της Κικής. Σε αυτό το επεισόδιο μια και μοναδική δεύτερη ευκαιρία δίνουν οι κριτές στα δέκα παιδιά, που έχουν αποχωρήσει μέχρι σήμερα από το διαγωνισμό. Αφού πρώτα τους υποδεχτούν με ενθουσιασμό οι παλιοί τους φίλοι, στη συνέχεια καλούνται να μαγειρέψουν ένα δικό τους πιάτο, ένα πιάτο που θα κάνει τους κριτές να τους δώσουν πίσω την πολυπόθητη ποδιά. Ο ανταγωνισμός προβλέπεται σκληρός αφού στο τέλος της πρώτης μαγειρικής δοκιμασίας μόνο δυο από τους δέκα κερδίζουν και πάλι τη θέση τους στο διαγωνισμό. Ποιοι δυο θα καταφέρουν να ξαναπάρουν πίσω τις ποδιές τους σε αυτή την ειδική μαγειρική δοκιμασία με βασικό υλικό το σολομό; Στη δεύτερη, νέα δοκιμασία, όλη η παρέα μαγειρεύει ξανά για να αποφύγει τις θέσεις των δυο πρώτων υποψηφίων προς αποχώρηση. Άλλοι ανταποκρίνονται καλά και άλλοι δείχνουν να δυσκολεύονται. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους; Ποιους δυο βρίσκει ως υποψηφίους προς αποχώρηση το τέλος αυτής της τόσο έντονης μαγειρικής ημέρας στην κουζίνα του MasterChef Junior;

===Επεισόδιο 17 (Πέμπτη 8/11/2018)===
Στο σημερινό επεισόδιο, μετά την επιστροφή του Μάριου Λιόντου και της Τόνιας-Μαρίας στο παιχνίδι του MasterChef Junior, η Μελπομένη και ο Κωνσταντίνος Σπανίδης, οι δυο πρώτοι υποψήφιοι προς αποχώρηση, παρακολουθούν από τον εξώστη την επίδειξη πιάτου της 1ης μαγειρικής δοκιμασίας από τον σεφ-κριτή Μανώλη Παπουτσάκη και περιμένουν να μάθουν με ποιους δύο φίλους τους θα διαγωνιστούν για να κρατήσουν την θέση τους στοMasterChef Junior. Ποιο θα είναι τελικά οι άλλοι δυο μικροί μάγειρες, που θα κληθούν να μαγειρέψουν μαζί τους και να αντιγράψουν όσο το δυνατόν καλύτερα το πιάτο του μεγάλου MasterChef νικητή, Τιμολέοντα Διαμαντή; Για ποιους δύο μάγειρες θα τελειώσει σήμερα το μαγειρικό ταξίδι τους στις κουζίνες του MasterChef Junior;

===Επεισόδιο 18 (Παρασκευή 9/11/2018)===
Στο προηγούμενο επεισόδιο, η Μελπομένη, ο Κωνσταντίνος Σπανίδης, ο Μάριος Λιόντος και ο Μάριος Υδραίος τα έδωσαν όλα. Μετά από μια συγκλονιστική μονομαχία που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ο Μάριος Λιόντος και ο Μάριος Υδραίος αποχώρησαν από τον διαγωνισμό. Στο σημερινό επεισόδιο, βροχή σοκολάτας από τον ουρανό και άλλες πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς μάγειρες αλλά και τους τρεις κριτές, Ελένη Ψυχούλη, Μανώλη Παπουτσάκη, Μάγκυ Ταμπακάκη, που για μια ακόμη φορά θα πρέπει να υποστούν μια «γλυκιά» τιμωρία. Μια ομαδική σοκολατένια και δροσερή δοκιμασία καλούνται σήμερα να φέρουν εις πέρας τα 12 παιδιά, που έχουν παραμείνει στο διαγωνισμό. Ταχύτητα, ακρίβεια και πνεύμα συνεργασίας θα πρέπει να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά προκειμένου να μην αναγκαστούν να λάβουν μέρος στη δεύτερη μαγειρική δοκιμασία, από την οποία θα προκύψουν οι πρώτοι δυο υποψήφιοι προς αποχώρηση. «Γλυκιά» αλλά ιδιαίτερα απαιτητική, είναι και η δεύτερη μαγειρική δοκιμασία αφού οι μικροί μάγειρες θα πρέπει να βάλουν όλη τους την τέχνη για να παρουσιάσουν στους κριτές ένα γλυκό με άρωμα Ελλάδας αλλά και Γερμανίας. Ποιοι θα τα καταφέρουν και ποιοι θα είναι οι δύο πρώτοι υποψήφιοι προς αποχώρηση;

===Επεισόδιο 19 (Πέμπτη 15/11/2018)===
Μια ακόμα ημέρα γεμάτη προκλήσεις και απαιτήσεις περιμένει τους μικρούς μάγειρες. Στην αρχή θα παρακολουθήσουν μια επίδειξη πιάτου από την Ελένη Ψυχούλη με ένα βασικό υλικό, που αγαπάει πολύ. Ένα μεσογειακό πιάτο, το οποίο θα κρίνει ποιο θα είναι το 2ο ζευγάρι υποψηφίων προς αποχώρηση, που μαζί με τον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο και την Πόπη, θα μαγειρέψουν στη 2η μαγειρική δοκιμασία. Μια απαιτητική και δύσκολη δοκιμασία στην οποία θα πρέπει να αντιγράψουν, όσο πιστότερα μπορούν, ένα πιάτο του καλεσμένου Chef Χρήστου Γλωσσίδη. Ποιοι δυο θα καταφέρουν να μπουν στην τελική 10άδα και να είναι ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου του MasterChef Junior; Και ποιοι δυο δεν θα καταφέρουν να κρατήσουν την θέση τους στο διαγωνισμό και θα αποχωρήσουν;

===Επεισόδιο 20 (Παρασκευή 16/11/2018)===
Μετά την αποχώρηση της Μιχαέλας και της Τόνιας-Μαρίας από τον διαγωνισμό, για μια ακόμη φορά οι μικροί μάγειρες πρέπει να αποδείξουν πως είναι ικανοί να φέρουν εις πέρας οποιαδήποτε μαγειρική αποστολή τους ανατεθεί. Στο σημερινό επεισόδιο, οι 10 υποψήφιοι MasterChef Junior, υποδέχονται το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων στην 3η εξωτερική τους δοκιμασία. Διασκεδάζουν κοντά στη φύση, παίζουν παιχνίδια, μαθαίνουν κόλπα, ανακαλύπτουν τις αξίες του προσκοπισμού και βέβαια μαγειρεύουν για τους καλεσμένους τους, χωρισμένοι σε 2 ομάδες, με αρχηγούς τον Χρήστο και τον Κωνσταντίνο Σπανίδη. Η δοκιμασία αποδεικνύεται δύσκολη και απαιτητική. Πως θα αντιμετωπίσουν τις μαγειρικές αναποδιές, που θα τους τύχουν; Ποιοι θα παραμείνουν ψύχραιμοι και ποιοι όχι; Ποιος αρχηγός τα καταφέρνει καλύτερα; Ο Χρήστος ή ο Κωνσταντίνος; Μπλε και Κόκκινη ομάδα. Ποια τα καταφέρνει καλύτερα;

===Επεισόδιο 21 (Παρασκευή 23/11/2018)===
Στο σημερινό επεισόδιο οι δυο ομάδες κάνουν τον απολογισμό τους για την 3η εξωτερική δοκιμασία και μαθαίνουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Ένα αποτέλεσμα, που θα αφήσει τους πάντες με το στόμα ανοιχτό. Στη συνέχεια, οι πέντε της χαμένης ομάδας, για να αποφύγουν τις δυο θέσεις υποψηφίων προς αποχώρηση, μαγειρεύουν μια κλασσική και παραδοσιακή ελληνική συνταγή. Αυτή τη φορά μια ακόμα έκπληξη τους περιμένει αφού οι κριτές τους ανακοινώνουν πως θα έχουν στο πλευρό τους ιδιαίτερα αγαπημένα πρόσωπα τους με τεράστια εμπειρία και σοφία στις κουζίνες. Θα μπορέσουν οι μικροί μάγειρες να εκμεταλλευθούν στο έπακρο τη σημαντική βοήθεια, που τους δίνεται ή θα κάνουν για μια ακόμα φορά του κεφαλιού τους, όπως συνηθίζουν; Ποιος θα καταφέρει τελικά να φτιάξει το καλύτερο πιάτο και ποιοι θα είναι οι δυο πρώτοι υποψήφιοι προς αποχώρηση;

===Επεισόδιο 22 (Παρασκευή 30/11/2018)===
Στο σημερινό επεισόδιο απόλυτες και πρωτόγνωρες ανατροπές στις κουζίνες του MasterChef Junior. Η μέρα ξεκινά με την Κάτια και την Αντζελίνα να παρακολουθούν από τον εξώστη την 1η δοκιμασία της ημέρας περιμένοντας να μάθουν με ποιους θα διαγωνιστούν στην συνέχεια για την παραμονή τους στον διαγωνισμό. Οι μικροί μάγειρες θα πρέπει να ετοιμάσουν ένα πιάτο, που μπορεί να φαίνεται εύκολο στην εκτέλεση του αλλά όπως έχουν μάθει καλά οι μικροί μάγειρες σε αυτό το διαγωνισμό τα φαινόμενα απατούν και τίποτα δεν είναι εύκολο ή απλό στις κουζίνες του MasterChef Junior. Οι μικροί μάγειρες με τα καλύτερα πιάτα ανεβαίνουν στον εξώστη ενώ οι παίκτες με τα δυο λιγότερα καλά πιάτα στη συνέχεια διαγωνίζονται μαζί με την Κάτια και την Αντζελίνα στη δοκιμασία αποχώρησης, όπου αντιγράφουν ένα πιάτο του καλεσμένου Chef Θοδωρή Παπανικολάου. Ο βαθμός δυσκολίας κι εδώ είναι ιδιαίτερα αυξημένος αλλά και το αποτέλεσμα της δοκιμασίας απρόσμενο για όλους, κριτές και υποψήφιους στο MasterChef Junior!

===Επεισόδιο 23 (Παρασκευή 7/12/2018)===
Νέες εκπλήξεις περιμένουν τους επίδοξους MasterChef Junior! Τα 10 παιδιά (Αφού στο προηγούμενο επεισόδιο δεν αποχώρησε κανείς) βρίσκονται κάτω από μια γλυκιά βροχή αλλά κι απέναντι από ένα τεράστιο mystery box, που ετοίμασε η καλεσμένη cake artist Αλεξάνδρα Μιμίκου. Ένα τεράστιο κουτί, που κρύβει την 1η τους γλυκιά αλλά και δύσκολη δοκιμασία! Το αποτέλεσμα οδηγεί τέσσερις από τους μικρούς μάγειρες στη δοκιμασία αποχώρησης αλλά και τους κριτές να υποστούν τις, για μια ακόμα φορά, συνέπειες της απόφασής τους! Στην συνέχεια, οι τέσσερις υποψήφιοι καλούνται να αντιγράψουν ένα πιάτο του Chef Γιώργου Βενιέρη όσο πιο πιστά μπορούν για να κρατήσουν τη θέση τους στο διαγωνισμό και να βρεθούν στην 8αδα των καλύτερων του Master Chef Junior! Ποιοι θα τα καταφέρουν και ποιοι 2 αποχωρούν; Πόσοι και ποιοι συνεχίζουν στο όνειρο κατάκτησης του τίτλου του Master Chef Junior;

===Επεισόδιο 24 (Παρασκευή 14/12/2018)===
Μετά την αποχώρηση της Μελπομένης και του Μιλτιάδη, μια συναρπαστική εμπειρία περιμένει σήμερα τα παιδιά στο Master Chef Junior. Δυο μαγειρικές δοκιμασίες βγαλμένες μέσα από το μαγικό κόσμο του Harry Potter θα μεταφέρουν τα παιδιά στο κάστρο του Hogwarts. Μαζί τους σε αυτό το παραμυθένιο ταξίδι και οι κριτές, σε μια ειδική αποστολή, που θα αφήσει τους μικρούς μάγειρες με το στόμα ανοιχτό! Δυο ιδιαίτερα απαιτητικές μαγειρικές δοκιμασίες θα είναι αυτές, που θα κρίνουν ποια 6 παιδιά θα κερδίσουν τη θέση τους στον ημιτελικό και από εκεί να διεκδικήσουν στη συνέχεια μια θέση στον μεγάλο τελικό! Πόσο θα τους δυσκολέψει η αντιγραφή του γλυκού και μαγικού κεραυνού του καλεσμένου pastry chef Χρήστου Βέργαδου; Ποιοι τελικά είναι οι 6, που θα περάσουν στον ημιτελικό και ποιοι 2 θα αποχωρήσουν;

===Επεισόδιο 25 (Παρασκευή 21/12/2018)===
Μετά την αποχώρηση του Μανώλη και της Κλεοπάτρας, Πόπη, Αντζελίνα, Κάτια, Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, Κωνσταντίνος Σπανίδης και Χρήστος, διαγωνίζονται σήμερα για να κερδίσουν μια από τις τρεις θέσεις του μεγάλο τελικού! Ο MasterChef κριτής Λεωνίδας Κουτσόπουλος, επισκέπτεται και πάλι τα παιδιά και αυτή τη φορά έχει διπλό ρόλο στον ημιτελικό του MasterChef Junior. Πρώτα επιλέγει το βασικό υλικό για την 1η δοκιμασία και στη συνέχεια οι υποψήφιοι φιναλίστ καλούνται να αντιγράψουν ένα δικό του πιάτο, το οποίο απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση και προσήλωση από τους μικρούς υποψήφιους MasterChef. Ποιος θα περάσει από την πρώτη δοκιμασία απευθείας στον μεγάλο τελικό και ποια παιδιά θα χρειαστεί να μαγειρέψουν και πάλι έτσι ώστε να κερδίσουν τη θέση τους στο μεγάλο τελικό τουMasterChef Junior;

===Επεισόδιο 26 (Δευτέρα 24/12/2018)===
Η στιγμή του μεγάλου τελικού έφτασε! Οι 19 μικροί μας φίλοι που αποχώρησαν (Μαζί με την Αντζελίνα, τον Χρήστο και τον Κωνσταντίνο Σπανίδη που αποχώρησαν στον ημιτελικό), επιστρέφουν για αυτή τη συγκλονιστική μέρα που όλοι περιμέναμε. Πόπη, Κάτια και Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα! Οι τρεις φιναλίστ διεκδικούν σήμερα τον τίτλο του MasterChef Junior της Ελλάδας και το χρηματικό έπαθλο των 15.000 ευρώ! Οι ταλαντούχοι μικροί μάγειρες διαγωνίζονται για τελευταία φορά σε τρεις δοκιμασίες, οι οποίες απαιτούν το απόλυτο της δημιουργικότητας και της φαντασίας τους! Πόπη, Κάτια και Κωνσταντίνος, θα πρέπει να ετοιμάσουν ένα ορεκτικό, ένα κυρίως πιάτο και ένα γλυκό! Θα κριθούν ξεχωριστά σε κάθε δοκιμασία με κάθε πιάτο τους να στοχεύει σε έναν και μόνο στόχο : την επιτυχία! Πόσο έτοιμοι είναι να ανταποκριθούν στην τελευταία και πιο δύσκολη μαγειρική δοκιμασία, που καλούνται να φέρουν εις πέρας στις κουζίνες του MasterChef Junior; Ποιος από τους τρεις θα ανακηρυχθεί ο μεγάλος νικητής του μεγαλύτερου παιδικού μαγειρικού διαγωνισμού του κόσμου και θα κερδίσει το χρηματικό έπαθλο των 15.000 ευρώ;


== Παραπομπές ==
== Παραπομπές ==

Έκδοση από την 09:55, 24 Οκτωβρίου 2019

Το MasterChef Junior Ελλάδας είναι ελληνικός διαγωνισμός μαγείρικής. Πρόκειται για μια προσαρμογή του Αυστραλιανού Junior MasterChef Australia και μια παραλλαγή του MasterChef Ελλάδας, προσαρμογή της Βρετανικής εκπομπής MasterChef. Στην πρώτη σεζόν περιείχε παιδιά από 8 έως 12 ετών και η δεύτερη σεζόν περιείχε παιδιά ηλικίας από 8 έως 13 ετών.

Η πρώτη σεζόν ξεκίνησε να παράγεται τον Ιούνιο του 2011. Πάνω από 12.000 παιδιά απ'όλη τη χώρα συμμετείχαν στις οντισιόν για τη σειρά. Ο διαγωνισμός έκανε πρεμιέρα στις 27 Νοεμβρίου 2011 και τελείωσε τη προβολή στις 5 Φεβρουαρίου 2012. Παρουσιάστρια ήταν η Μαρία Μπεκατώρου και κριτές ήταν οι Γιάννη Λουκάκος, ο Λευτέρης Λαζάρου και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, με νικήτρια να είναι η δωδεκάχρονη Λίλιαν Εμβαλωτή.

Η δεύτερη σεζόν ξεκίνησε να παράγεται στις 22 Ιουνίου του 2018 και έκανε πρεμιέρα στις 13 Σεπτεμβρίου 2018, στο Star Channel. Πάνω από 1.500 παιδιά από όλο το έθνος έλαβαν μέρος στις οντισιόν για το δεύτερο κύκλο.[1][2] Από αυτά, επελέγησαν 44 παιδιά (22 αγόρια και 22 κορίτσια). Από αυτά, στην τελική φάση πέρασαν 11 αγόρια και 11 κορίτσια (Σύνολο 22 παιδιά). Το τελευταίο επεισόδιο προβλήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2018, με νικητή τον δωδεκάχρονο Κωνσταντίνο Χριστόπουλο.

Επισκόπηση εκπομπής

Σεζόν Επεισόδια Ημερομηνία μετάδοσης Φιναλίστ Νικητής Κριτές Οικοδεσπότης
Πρεμιέρα Τέλος
1 20 27 Νοεμβρίου 2011 5 Φεβρουαρίου 2012 12 Λίλιαν Εμβαλωτή Λευτέρης Λαζάρου Γιάννης Λουκάκος Δημήτρης Σκαρμούτσος Μαρία Μπεκατώρου
2 26 13 Σεπτεμβρίου 2018 24 Δεκεμβρίου 2018 22 Κωνσταντίνος Χριστόπουλος Ελένη Ψυχούλη Μανώλης Παπουτσάκης Μάγκυ Ταμπακάκη N/A

Σεζόν 1

Διαγωνιζόμενοι

Οι κορυφαίοι 12 διαγωνιζόμενοι επελέγησαν στην πρώτη εβδομάδα προκλήσεων μεταξύ των κορυφαίων 40 και κορυφαίων 20. Η πλήρης ομάδα των 12 αποκαλύφθηκε την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011.

Τα 12 παιδιά που κατάφεραν να περάσουν στην τελική φάση του διαγωνισμού είναι τα εξής:

  • Αρχοντία Βαμβακάρη (11)
  • Στέλιος Καϊμάκης (13)
  • Ματίνα Ρούμπου (11)
  • Έλσα Κλέτσα - Καλιμπασιέρη (13)
  • Αγαμέμνων Κυριαζής (10)
  • Αλίνα Σαρασίνε (10)
  • Στεφανία Δουβή (11)
  • Σπύρος Πετρόπουλος (11)
  • Μαργαρίτα Μαρμαρά (11)
  • Γιώργος Αθανασόπουλος (12)
  • Δημήτρης Καρπέτης (12)
  • Λίλιαν Εμβαλωτή (12)

Μετά από 20 επεισόδια, νικήτρια του διαγωνισμού αναδείχθηκε η Λίλιαν, μετά τον τελικό κόντρα στην Μαργαρίτα. Η Λίλιαν κέρδισε αεροπορικά εισιτήρια για το Παρίσι για την ίδια και την οικογένειά της, ενώ για όλα τα παιδιά υπήρξαν αναμνηστικά δώρα.

Σεζόν 2

Η Σεζόν 2 έκανε πρεμιέρα στις 13 Σεπτεμβρίου 2018. Οι κριτές ήταν οι Ελένη Ψυχούλη, Μανώλης Παπουτσάκης και Μάγκυ Ταμπακάκη, ενώ δεν υπήρχε παρουσιάστρια. Η ομάδα των 22 παιδιών (11 αγόρια και 11 κορίτσια), αποκαλύφθηκε το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή 20-21 Σεπτεμβρίου 2018. Η επιλογή έγινε ανάμεσα σε 44 παιδιά τα οποία πέρασαν από οντισιόν (22 αγόρια και 22 κορίτσια).

Τα 22 παιδιά που κατάφεραν να περάσουν στην τελική φάση του διαγωνισμού είναι τα εξής:

Αγόρια (Επεισόδιο 4)

1η δοκιμασία (Εκτέλεση φιλέτου πάπιας):

  • Μιλτιάδης Σιαφάκας (13)
  • Μανώλης Φουτούλης (13)
  • Μάριος Λιόντος (12)

2η δοκιμασία (Εκτέλεση γλυκού "Cheese Cake με μύρτιλα"):

  • Κωνσταντίνος Χριστόπουλος (12)
  • Μάριος Υδραίος (11)
  • Κωνσταντίνος Τερπεζίδης (8)
  • Κωνσταντίνος Γιοβανίδης (11)
  • Γιάννης Κονταξάκης (9)
  • Χρήστος Σουρές ντα Σίλβα (11)
  • Άγγελος Χριστοδούλου (13)
  • Κωνσταντίνος Σπανίδης (12)


Κορίτσια (Επεισόδιο 3)

1η δοκιμασία (Εκτέλεση διαφράγματος μοσχαριού):

  • Αντζελίνα Σταμοπούλου (11)
  • Κική Πλακίδα (13)
  • Κλεοπάτρα Κουτάντου (8)

2η δοκιμασία (Εκτέλεση γλυκού "Μους σοκολάτα με κόκκινα φρούτα"):

  • Τόνια-Μαρία Ζωνιά (10)
  • Πόπη Ανεβλαβή (12)
  • Μιχαέλα Παγούνη (10)
  • Θάλεια Τσάκαλου (12)
  • Μελπομένη Στελλάκη (12)
  • Αριάδνη Περιβολίδη (11)
  • Ειρήνη Μαυριγιαννάκη (10)
  • Κάτια Ριτζάκη (9)

Μετά από 26 επεισόδια, νικητής του διαγωνισμού αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, μετά τον τελικό κόντρα στην Πόπη και την Κάτια. Ο Κωνσταντίνος πήρε το τρόπαιο και 15000 ευρώ, η Πόπη και η Κάτια κέρδισαν από 5000 ευρώ, ενώ για όλα τα παιδιά υπήρξαν αναμνηστικά δώρα.

Παραπομπές