Πέτρος Καλλιγάς: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Διάσωση 1 πηγών και υποβολή 0 για αρχειοθέτηση.) #IABot (v2.0
(+authority control)
(Διάσωση 1 πηγών και υποβολή 0 για αρχειοθέτηση.) #IABot (v2.0)
Γεννήθηκε στην [[Αθήνα]] και ήταν γιος του [[Παύλος Καλλιγάς|Παύλου Καλλιγά]] και της Μαρίας Μανούση. Σπούδασε στη φυσικομαθηματική σχολή του [[Πανεπιστήμιο Αθηνών|Πανεπιστημίου Αθηνών]] και συμπλήρωσε τις σπουδές του στη μηχανολογία<ref name="www.olympics.segas.gr"/>, στη [[Δρέσδη]]. Ακολούθησε στρατιωτική καριέρα και έλαβε μέρος στην εκστρατεία της Θεσσαλίας. Αργότερα ειδικεύτηκε στην αρχιτεκτονική στην [[Αγγλία]].<ref name="www.olympics.segas.gr"/>
 
Διετέλεσε υπουργός εθνικής οικονομίας στην [[Κυβέρνηση Αλέξανδρου Ζαΐμη 1917|κυβέρνηση Αλεξάνδρου Ζαΐμη]]<ref name="ggk.gr4">[http://www.ggk.gov.gr/?p=895 κυβέρνηση Ζαΐμη], από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Κυβέρνησης</ref> καθώς και υπουργός συγκοινωνίας, ταχυδρομείων και γεωργίας στις κυβερνήσεις [[Κυβέρνηση Αναστασίου Χαραλάμπη 1922|Αναστασίου Χαραλάμπη]]<ref name="ggk.gr2">[http://www.ggk.gov.gr/?p=925 κυβέρνηση Χαραλάμπη], από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Κυβέρνησης</ref> και [[Κυβέρνηση Σωτηρίου Κροκιδά 1922|Σωτηρίου Κροκιδά]]<ref name="ggk.gr">[http://www.ggk.gov.gr/?p=928 κυβέρνηση Κροκιδά], από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Κυβέρνησης</ref>. Υπήρξε γενικός γραμματέας ([[1897]] - [[1905]]) και πρόεδρος ([[1912]] - [[1913]]) του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.<ref name="www.olympics.segas.gr">[http://www.olympics.segas.gr/olympics/gr/morph/morph2.asp?morph_ID=21 Βιογραφικό Καλλιγά],από την ιστοσελίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.</ref>, δεν αποδέχτηκε όμως την εκλογή του, καθώς και μέλος<ref name="www.haef.gr">[httphttps://web.archive.org/web/20110205155826/http://www.haef.gr/gr/ann_report/09_10/01-14.pdf Ετήσια έκθεση Κολλεγίου Αθηνών],από την ιστοσελίδα του [[Κολλέγιο Αθηνών|Κολλεγίου Αθηνών]]</ref> του ιδρυτικού διοικητικού συμβουλίου του [[Κολλέγιο Αθηνών|Κολλεγίου Αθηνών]].
 
Απεβίωσε το [[1940]] στην [[Αθήνα]]. Ήταν παντρεμένος με την Ιουλία Ράλλη και γιος του ήταν ο ζωγράφος [[Παύλος Π. Καλλιγάς]].
160.667

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης