Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Τεθωρακισμένα»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
καμία σύνοψη επεξεργασίας
[[Αρχείο:Panzermuseum 013.jpg.ext|frame|σύνδεσμος=Special:FilePath/Panzermuseum_013.jpg.ext]]
 
Τα '''τεθωρακισμένα''' είναι άρματα μάχης που χρησιμοποιούνται σε πολεμικές συγκρούσεις.<ref>[http://www.idis.gr/?p=1418 O πόλεµος στον σύγχρονο κόσµο. Στρατηγική, οπλικά συστήµατα και τακτικές.], Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων</ref> Είναι ένας σημαντικός παράγοντας των συγχρόνων μεθόδων πολέμου. Η αρχή του πολέμου των τεθωρακισμένων στηρίζεται στην ικανότητα των στρατευμάτων να διεισδύσουν στις συμβατικές γραμμές άμυνας, με ελιγμούς από μονάδες τεθωρακισμένων.
 
[https://el.wikipedia.org/w/index.php?title=%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C:%CE%91%CE%BD%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1&wpDestFile=Panzermuseum_013.jpg.ext https://el.wikipedia.org/w/index.php?title=%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C:%CE%91%CE%BD%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1&wpDestFile=Panzermuseum_013.jpg.exthttps://el.wikipedia.org/w/index.php?title=%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C:%CE%91%CE%BD%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1&wpDestFile=Panzermuseum_013.jpg.ext]
 
Μεγάλο μέρος της εφαρμογής του πολέμου των τεθωρακισμένων εξαρτάται από τη χρήση [[άρμα μάχης|αρμάτων μάχης]] και σχετικών οχημάτων που χρησιμοποιούνται από άλλα [[όπλο|όπλα]], όπως [[Τεθωρακισμένο Όχημα Μάχης|τεθωρακισμένα οχήματα μάχης]] και αυτοκινούμενα πυροβόλα, καθώς και άλλες μονάδες υποστήριξης. Το δόγμα του πολέμου των τεθωρακισμένων αναπτύχθηκε για να σπάσει τη στατική φύση των χαρακωμάτων του Α' Παγκοσμίου Πολέμου στο Δυτικό Μέτωπο και να επιστρέψει στις σχολές του 19ου αιώνα, της σκέψης που υποστήριζε τους ελιγμούς και την «αποφασιστική μάχη» ως επιδιωκώμενο αποτέλεσμα στη στρατιωτική στρατηγική.
3.852

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης