Εργοστάσιο: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Διόρθωσα τα περισσοτερα λάθη και έβγαλα μερικές παρενθέσεις επειδη οι πληροφορίες δεν ήταν τοσο χρήσιμες για σχολικη εργασία
μ (Αναστροφή της επεξεργασίας από τον 37.6.2.95 (συνεισφ.), επιστροφή στην τελευταία εκδοχή υπό [[Χρήστης:Atla...)
(Διόρθωσα τα περισσοτερα λάθη και έβγαλα μερικές παρενθέσεις επειδη οι πληροφορίες δεν ήταν τοσο χρήσιμες για σχολικη εργασία)
Το εργοστάσιο είναι προϊόν της σοβαρής οικονομικής ανάπτυξης που επέφεραν στην Ευρώπη οι ανακαλύψεις των άγνωστων στο 13ο - 14ο αι. μ.Χ. από τη μια κι από την άλλη η ανακάλυψη της ατμομηχανής, του [[ηλεκτρισμός|ηλεκτρισμού]] και άλλων επιστημονικών ή τεχνικών τελειοποιήσεων.
 
Το εργοστάσιο είναι εκείνη η οικονομική μονάδα πάνω στην οποία στηρίχτηκε και η δημιουργία μιας καινούριας (σε σχέση με τη φεουδαρχία) κοινωνίας, της καπιταλιστικής, που αυτό σημαίνει τη δημιουργία δύο νέων αντίπαλων τάξεων της αστικής (η κύρια κάτοχος των εργοστασίων και των μέσων παραγωγής) και της εργατικής (η κινητήρια δύναμη των εργοστασίων κι η δημιουργός της παραγωγής).
 
Το εργοστάσιο είναι ο βασικότερος παράγοντας που συνετέλεσε στη δημιουργία των πόλεων με τη σημερινή τους έννοια και μορφή, γιατί στάθηκε ο πόλος συσπείρωσης των φτωχών και άνεργων αγροτών, αρχίζοντας από το 15ο και κυρίως το 16ο αι. μ.Χ. Τα πρώτα εργοστάσια φτιάχτηκαν στην Ολλανδία (που θεωρείται και η πρώτη καπιταλιστική χώρα), όμως τη μεγαλύτερη ανάπτυξή τους πήραν το 18ο και 19ο αι. στην [[Αγγλία]].
Ανώνυμος χρήστης

Μενού πλοήγησης