Φρόστυ ο Χιονάνθρωπος: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
καμία σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
*Πολ Φρις ως ο Άγιος Βασίλης
*Τζίμμυ Ντουράντ ως Αφηγητής – Ένας σοφός κύριος που μοιάζει με τον Τζίμμυ Ντουράντ.
 
==Τηλεοπτικά δικαιώματα==
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το CBS κατείχε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωτότυπου προγράμματος (με άδεια από τον τρέχων ιδιοκτήτη των πνευματικών δικαιωμάτων της, την Universal Television), και την αναμετέδιδε ετησίψς μαζί με το σίκουελ παραγωγής CBS ''Frosty Returns'' μέχρι και το 2018, κάνοντας την την τηλεοπτική ταινία με τις περισσότερες συνεχείς ετήσιες προβολές (50 έτη) στο ίδιο δίκτυο, περισσότερες από κάθε άλλη Χριστουγεννιάτικη τηλεοπτική ταινία που προβάλλεται επί του παρόντος. Το CBC κατέχει δικαιώματα αναμετάδοσης στον Καναδά. Η ταινία επίσης προβάλλεται στο Freeform σε κάποιες περιοχές, και θα ξεκινήσει να προβάλλεται από το δίκτυο αυτό στις ΗΠΑ από το 2019.<ref>https://www.wdtvpress.com/freeform/2019upfront/press-releases/</ref> Τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης του σίκουελ παραγωγής 1976 ''Frosty's Winter Wonderland'' κατέχει η AMC βς μέρος του ένθετου “Best Christmas Ever”. Το CBS θα διέπραττε αργότερα το δικό του "σίκουελ", το ''Frosty Returns''.
 
==Κυκλοφορίες==
===VHS και LaserDisc===
Η Family Home Entertainment κυκλοφόρησε το ''Φρόστυ ο Χιονάνθρωπος'' σε [[VHS]] ως μέρος σειράς με χριστουγεννιάτικα "κλασσικά" το 1989 και 1993, με πολλαπλές ανατυπώσεις καθ' όλην τη δεκαετία του 1990. Κυκλοφόρησε μαζί με την ταινία ''The Little Drummer Boy'' σε [[LaserDisc]] το 1992. Εις τις κυκλοφορίες της το 1989 και το 1993, η ταινία πουλόταν επίσης σε box sets με άλλες Χριστουγεννιάτικες ταινίες των Rankin/Bass, συμπεριλαμβανομένων των ''Ρούντολφ το Ελαφάκι'' και ''Ο Άη Βασίλης έρχεται ξανά'', την ταινία του [[Τσακ Τζόουνς]] παραγωγής 1973, ''A Very Merry Cricket'' και το σίκουελ ''Frosty Returns'' που έκανε πρεμιέρα στο [[CBS]] το 1992. Το 1998, η Sony Wonder και η Golden Books Family Entertainment κυκλοφόρησαν την ταινία σε VHS, μαζί με τις άλλες λεγόμενες ταινίες των Rankin/Bass, όπως το ''Cricket on the Hearth'' σε ξεχωριστά "Holiday Classics Collection" box sets.
 
===DVD και Blu-ray===
Η ταινία κυκλοφόρησε επίσης σε [[DVD]] από την Sony Wonder και την Classic Media το 2002 και το 2004, και από την Genius Entertainment το 2007. Η Gaiam Vivendi Entertainment την κυκλοφόρησε σε DVD και [[Blu-ray]] στις 12 Οκτωβρίου 2010, και σε DVD/Blu-ray combo pack στις 6 Νοεμβρίου 2012. Οι περισσότερες κυκλοφορίες DVD περιλαμβάνουν επίσης το ''Frosty Returns''. Στις 8 Σεπτεμβρίου 2015, η Classic Media και την ταινία και το ''Ο Άη Βασίλης έρχεται ξανά'' σε 45η Επετειακή Συλλεκτική Έκδοση σε Blu-ray και DVD in addition to the 50th Anniversary release of ''Rudolph the Red-Nosed Reindeer'' in 2014. Η [[Universal Pictures Home Entertainment]] κυκλοφόρησε μια Deluxe Edition της ταινίας μαζί με άλλες, σε Blu-ray και DVD το 2018. Στην Ελλάδα, η ταινία κυκλοφόρησε σε DVD από την Penwest Company το 2015.
 
==Παραπομπές==

Μενού πλοήγησης