Τουταγχαμών: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
μ
Αναίρεση έκδοσης 7713116 από τον 78.87.134.37 (Συζήτηση) rv διοτι βακτηρία (ελλ. λέξη) = ράβδος = μπαστούνι (ιταλ. προέλευση)
(Αντι για τα μπαστούνια που υποβασταζαν τον Τουταγχαμων εγταφε βακτηρια και το άλλαξα)
Ετικέτες: Οπτική επεξεργασία Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
μ (Αναίρεση έκδοσης 7713116 από τον 78.87.134.37 (Συζήτηση) rv διοτι βακτηρία (ελλ. λέξη) = ράβδος = μπαστούνι (ιταλ. προέλευση))
Ετικέτα: Αναίρεση
Οι επιστήμονες του ιταλικού ινστιτούτου «Institute for Mummies and the Iceman» στο Μπολτσάνο της Ιταλίας δηλώνουν ότι ο πρόωρος θάνατος του νεαρού Αιγυπτίου αυτοκράτορος στα μέσα της εφηβείας του, προέρχεται πιθανότατα από κληρονομική ασθένεια. Ο Hutan Ashrafian, λέκτορας χειρουργικής στο Imperial College του Λονδίνου, τόνισε ως σημαντικό ότι πολλά μέλη της οικογενείας του Τουταγχαμών υπέφεραν από ασθένειες που οφείλονται σε ορμονικές ανισορροπίες και υποστήριξε ότι, ενώ οι πρόγονοι του Τουταγχαμών φαίνεται πως έζησαν μέχρι την ώριμη ηλικία, οι άμεσοι απόγονοί του, πέθαναν νωρίς.
 
Ο Τουταγχαμών είχε γυναικείους γοφούς, πεταχτά οδόντια και θα πρέπει να περιπατούσε στηριζόμενος σε μπαστούνιβακτηρία ενώ σύμφωνα με την «εικονική αυτοψία» που τού έγινε, στα δάκτυλα των ποδιών του φάνηκε απόκλιση και έτσι χρησιμοποιούσε μπαστούνιβακτηρία γιατί κούτσαινε. Ένα ακόμη στοιχείο του ότι ο Τουταγχαμών είχε προβλήματα κινητικότητας είναι άλλωστε και τααι 130 μπαστουνια βακτηρίες που ευρέθηκαν θαμμένα στον τάφο του.<ref>[http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2799418/king-tut-girlish-hips-club-foot-buck-teeth-according-virtual-autopsy.html www.dailymail.co.uk]</ref>
 
== Παραπομπές ==

Μενού πλοήγησης