Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Ο Κυριλλος μετακίνησε τη σελίδα Μακάριος Φιλοθέου στη Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος Φιλοθέου πάνω από την ανακατεύθυνση
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 18: Γραμμή 18:
|πρώην_τίτλος =
|πρώην_τίτλος =
}}
}}
Ο '''Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου, Υπέρτιμος και Έξαρχος Μακεδονίας, κ. Μακάριος''', κατά κόσμον Σωτήριος Φιλοθέου, είναι [[Κύπριος]] [[Επίσκοπος]] της [[Εκκλησία της Ελλάδος|Ελλαδικής Εκκλησίας]] και μητροπολίτης της [[Ιερά Μητρόπολις Σιδηροκάστρου|Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου]].
Ο '''Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου, Υπέρτιμος και Έξαρχος Μακεδονίας, κ. Μακάριος''', κατά κόσμον Σωτήριος Φιλοθέου, είναι [[Κύπριος]] [[Επίσκοπος]] της [[Εκκλησία της Ελλάδος|Ελλαδικής Εκκλησίας]] και μητροπολίτης της [[Ιερά Μητρόπολις Σιδηροκάστρου|Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου]]. Εκοιμηθη στις 6/9/2019.<ref>[https://orthodoxia.info/news/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B7%CE%B8%CE%B7-%CE%BF-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%BD/]</ref>


==Βιογραφικά Στοιχεία==
==Βιογραφικά Στοιχεία==
Γραμμή 37: Γραμμή 37:
== Παραπομπές ==
== Παραπομπές ==
<references />
<references />



{{Σημερινοί Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος (Παλαιάς Ελλάδας και Νέων Χωρών)}}
{{Σημερινοί Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος (Παλαιάς Ελλάδας και Νέων Χωρών)}}

Έκδοση από την 12:58, 6 Σεπτεμβρίου 2019

Η Αυτού Σεβασμιότης
Μακάριος
Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου
Από14 Δεκεμβρίου 2001
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση1952
Λευκωσία, Κύπρος
ΔόγμαΧριστιανός Ορθόδοξος

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου, Υπέρτιμος και Έξαρχος Μακεδονίας, κ. Μακάριος, κατά κόσμον Σωτήριος Φιλοθέου, είναι Κύπριος Επίσκοπος της Ελλαδικής Εκκλησίας και μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου. Εκοιμηθη στις 6/9/2019.[1]

Βιογραφικά Στοιχεία

Γεννήθηκε το 1952 στην Λευκωσία της Κύπρου.

Αποφοίτησε το 1972 από την Ιερατική Σχολή Κύπρου το 1972 και ακολούθως παρακολούθησε τα μαθήματα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1976. Στην συνέχεια σπούδασε στην Φιλοσοφική Σχολή του ιδίου πανεπιστημίου, όπου έλαβε το πτυχίο του το 1980. Τέλος παρακολούθησε τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο του Ντάρχαμ (University of Durham) της Αγγλίας, όπου αποφοίτησε το 1983. Μετά από την Αγγλία ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πορτογαλία.

Το 1977 χειροτονήθηκε διάκονος και το 1981 πρεσβύτερος. Έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη από τον τότε Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως και νυν Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, ενώ για τέσσερα χρόνια χρημάτισε ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως.

Το 1991 αποσπάστηκε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος υπηρετώντας Γραμματέας της Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής Νεότητος και Υπεύθυνος του Εκκλησιαστικού Μουσείου. Χρημάτισε επίσης Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και Διευθυντής Υπηρεσιών της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Υπηρέτησε και ως εκπαιδευτικός - θεολόγος σε γυμνάσια και λύκεια της Αλεξανδρούπολης.

Παράλληλα υπηρέτησε στο Ἱερό Ναό Αγίων Αναργύρων Αττικής για ένα χρόνο και για εννιά χρόνο ως Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Παύλου στην οδό Ψαρών.

Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου εξελέγη στις 14 Δεκεμβρίου 2001, ενώ χειροτονήθηκε σε Επίσκοπο στις 16 του ίδιου μήνα και ενθρονίστηκε στις 26 Ιανουαρίου 2002.

Παραπομπές