Παρασκευή και 13 Μέρος 2: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
(Νέα σελίδα: {{Κουτί πληροφοριών ταινίας | τίτλος ταινίας = Παρασκευή και 13 Μέρος 2 | εικόνα = Αρχεί...)
 
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
Δύο μήνες μετά τις δολοφονίες στη Κατασκήνωση Κρίσταλ Λέικ η μόνη επιζούσα, Άλις Χάρντι, ανακάμπτει από την τραυματική εμπειρία της. Ενώ βρίσκεται στο διαμέρισμά της, ξυπνά για να κάνει μπάνιο. Καθώς η Άλις ανοίγει το ψυγείο για να πάρει τροφή για τη γάτα της βλέπει ένα φρικιαστικό θέαμα. Πριν προλάβει να αντιδράσει, δολοφονείται με ένα μυτερό σκεύος στο κεφάλι από έναν άγνωστο επιδρομέα.
 
Πέντε χρόνια αργότερα, ο ομαδάρχης κατασκήνωσης Πολ Χολτ φιλοξενεί μια κατασκήνωση εκπαίδευσης ομαδαρχών κοντά στη Κατασκήνωση Κρίσταλ Λέικ. Η κατασκήνωση παρακολουθείται από τη Σάντρα, το σύντροφο της, Τζεφ, το ταραχοποιό Σκοτ, το αγοροκόριτσο Τέρι, το καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο Μαρκ, την άκακη Βίκι, τον αστειάτορα Τεντ και τη βοηθό του Πολ, Τζίνι Φιλντ, καθώς και πολλούς άλλους εκπαιδευόμενους. Γύρω από τη φωτιά εκείνη τη νύχτα, ο Πολ λέει για τους ομαδάρχες για το θρύλο του [[Τζέισον Βόρχις]], για το πως επιβίωσε το πνιγμό του, μεγάλωσε ζώντας στο δάσος και τώραότι πλέον προσπαθεί να σκοτώσει κάθε εισβολέα για να εκδικηθεί το θάνατο της μητέρας του. Καθώς ο Τεντ αστειευόμενος εμφανίζεται με μια μάσκα και ένα δόρυ, ο Πολ τους διαβεβαιώνει πως ο Τζέισον είναι νεκρός και πως η Κατασκήνωση Κρίσταλ Λέικ είναι εκτός ορίων. Εκείνη τη νύχτα, ο «Τρελός» Ραλφ» περιπλανάται στο ακίνητο για να προειδοποιήσει την ομάδα, αλλά πέφτει θύμα στραγγαλισμού από έναν αφανή δολοφόνο ο οποίος βρίσκεται πάνω σε ένα δέντρο. Την επόμενη ημέρα, ο Τζεφ και η Σάντρα μπαίνουν κρυφά στη Κατασκήνωση Κρίσταλ Λέικ αφού βρήκαν ένα πτώμα ζώου, προτού τους δει ο αναπληρωτής Σερίφης Ουίνσλοου και γυρίσουν πίσω. Αργότερα, ο Ουίνσλοου βλέπει κάποιον που φορούσε σάκο στο κεφάλι να τρέχει στο δρόμο και τον κυνηγά μέχρι ένα παλιό σπίτι. Εκεί σκοτώθηκεο Σερίφης δολοφονήθηκε με ένα σφυρί.
 
Πίσω στη κατασκήνωση, ο Πολ προσφέρει στους άλλους μια τελευταία νύχτα στην πόλη πριν ξεκινήσει η εκπαίδευση. Έξι άτομα έμειναν πίσω, συμπεριλαμβανομένων των Τζεφ και Σάντρα οι οποίοι αναγκάζονται να παραμείνουν ως τιμωρία για την εισβολή τους στη Κατασκήνωση Κρίσταλ Λέικ. Στο μπαρ, η Τζίνι είπε πως αν ο Τζέισον ήταν ακόμη ζωντανός και είδε τον θάνατο της μητέρας του, μπορείίσως έμεινενα χωρίςμην ναείχε μάθει τη διάκριση μεταξύ ζωής και θανάτου και του σωστού ή λάθους. Ο Πολ αμφισβητεί αυτά που ακούει, λέγοντας πως ο Τζέισον δεν είναι πάρα ένας αστικός μύθος. Εντωμεταξύ, ο επιτιθέμενος εμφανίζεται στη κατασκήνωση και φονεύει τους ομαδάρχες έναν-έναν με βάναυσο τρόπο.
 
Μετά, η Τζίνι και ο Πολ επιστρέφουν για να βρουν το μέρος σε σύγχυση. Μέσα στο σκοτάδι, ο δολοφόνος επιτίθεται στο Πολ και κυνηγά τη Τζίνι σε όλη τη κατασκήνωση και στο δάσος, όπου εκείνη μπαίνει μέσα στο σπίτι του. Αφού κλείστηκε μέσα στο σπίτι, βρήκε ένα βωμό με το κεφάλι της Πάμελα Βόρχις, ο οποίος ήταν περιτριγυρισμένος από πτώματα. Συνειδητοποιώντας πως ο δολοφόνος ήταν ο Τζέισον Βόρχις, η Τζίνι φόρεσε το πουλόβερ της Πάμελα και προσπαθείπροσπάθησε να πείσει ψυχολογικά το Τζέισον πως είναιήταν η μητέρα του. Το τέχνασμα αποτυγχάνει όταν ο Τζέισον βλέπει το κεφάλι της μητέρας του στο βωμό και επιτίθεται στη Τζίνι. Ο Πολ εμφανίζεται και επιτίθεται στο Τζέισον, όμως σύντομα κατατροπώθηκε. Καθώς ο Τζέισον προσπαθεί να φονεύσει το Πολ με ένα κασμά, η Τζίνι παίρνει το μεγάλο μαχαίρι και το βυθίζει στον ώμο του Τζέισον, φαινομενικά σκοτώνοντας τον.
 
Ο Πολ και η Τζίνι επιστρέφουν στη καμπίνα. Νομίζουν πως ο Τζέισον τους ακολούθησε, όμως όταν ανοίγουν τη πόρτα βλέπουν το σκύλο της Τέρι, Μάφιν. Ξαφνικά, ένας Τζέισον με ξεσπεπασμένο πρόσωπο πετάγεται από το παράθυρο και αρπάζει τη Τζίνι. Τότε ξυπνάει την ώρα που έμπαινε σε ένα ασθενοφόρο και καλεί για το Πολ, ο οποίος δεν είναι εκεί και το αν ζει παραμένει ασαφές. Πίσω στο παλιό σπίτι, το κεφάλι της Πάμελα Βόρχις παραμένει στο βωμό καθώς ο Τζέισον είναι άφαντος.
1.844

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης