Σιμόν Β΄ της Λωρραίνης: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
CHE (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 33: Γραμμή 33:
|υπογραφή =
|υπογραφή =
}}
}}
Ο '''Σιμόν Β΄ της Λωρραίνης''' (''Simon II de Lorraine'', [[1140]] - [[4 Ιανουαρίου]] [[1207]]) ήταν δούκας της Λωρραίνης από το [[1176]] έως το [[1205]]. Ήταν γιος και διάδοχος του [[Ματθαίος Α΄ της Λωρραίνης|Ματθαίου Α΄]] και της Ιουδήθ, κόρης του δούκα [[Φρειδερίκος Β΄ της Σουαβίας|Φρειδερίκου Β΄ της Σουαβίας]].
Ο '''Σιμόν Β΄ της Λωρραίνης''' (''Simon II de Lorraine'', [[1140]] - [[4 Ιανουαρίου]] [[1207]]) ήταν δούκας της Λωρραίνης από το [[1176]] έως το [[1205]]. Ήταν γιος και διάδοχος του [[Ματθαίος Α΄ της Λωρραίνης|Ματθαίου Α΄]] και της [[Μπέρτα της Λωρραίνης|Μπέρτας της Λωρραίνης]], κόρης του δούκα [[Φρειδερίκος Β΄ της Σουαβίας|Φρειδερίκου Β΄ της Σουαβίας]].


Η μητέρα του ήθελε να τον διαδεχθεί ο δεύτερος γιος της, [[Φρειδερίκος Α΄ της Λωρραίνης]], κι έτσι ο Σιμόν υποχρεώθηκε να συγκαλέσει μία συνέλευση ευγενών για να επιβεβαιώσει τη διαδοχή του.
Η μητέρα του ήθελε να τον διαδεχθεί ο δεύτερος γιος της, [[Φρειδερίκος Α΄ της Λωρραίνης]], κι έτσι ο Σιμόν υποχρεώθηκε να συγκαλέσει μία συνέλευση ευγενών για να επιβεβαιώσει τη διαδοχή του.

Έκδοση από την 03:43, 24 Ιουνίου 2019

Σιμόν Β΄ της Λωρραίνης
Δούκας της Λωρραίνης
Περίοδος1176 - 1205
ΠροκάτοχοςΜατθαίος Α΄ της Λωρραίνης
ΔιάδοχοςΦρειδερίκος Β΄ της Λωρραίνης
Γέννηση1140
Θάνατος4 Ιανουαρίου 1207 (67 ετών)
ΣύζυγοςΑγνή
Ίδα
ΟίκοςΟίκος της Λωρραίνης
ΠατέραςΜατθαίος Α΄ της Λωρραίνης
ΜητέραΙουδήθ
Commons page Σχετικά πολυμέσα
δεδομένα (π  σ  ε )

Ο Σιμόν Β΄ της Λωρραίνης (Simon II de Lorraine, 1140 - 4 Ιανουαρίου 1207) ήταν δούκας της Λωρραίνης από το 1176 έως το 1205. Ήταν γιος και διάδοχος του Ματθαίου Α΄ και της Μπέρτας της Λωρραίνης, κόρης του δούκα Φρειδερίκου Β΄ της Σουαβίας.

Η μητέρα του ήθελε να τον διαδεχθεί ο δεύτερος γιος της, Φρειδερίκος Α΄ της Λωρραίνης, κι έτσι ο Σιμόν υποχρεώθηκε να συγκαλέσει μία συνέλευση ευγενών για να επιβεβαιώσει τη διαδοχή του.

Ο ίδιος για να τον ικανοποιήσει προσωρινά τού έδωσε τη διοίκηση του βόρειου γερμανόφωνου τμήματος. Ο Σιμόν και η μητέρα τους δεν έμειναν ικανοποιημένοι, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ανάμεσα στα αδέλφια τριετής εμφύλιος πόλεμος, που έληξε με τη Συνθήκη του Ριμπεμόντ (1179). Παντρεύτηκε την Ίδα (πέθανε το 1227) κόρη του Γεράρδου Α΄, δούκα της Βιέννας, χωρίς να αποκτήσουν παιδιά, παραιτήθηκε (1205) υπέρ του ανιψιού του Φρειδερίκου Β΄ και πέρασε τα επόμενα δύο χρόνια ως τον θάνατο του σε μοναστήρι.

Προκάτοχος:
Ματθαίος Α΄
Δούκας της Λωρραίνης
11761205
Διάδοχος:
Φρειδερίκος Α΄
CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Simon II, Duke of Lorraine της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).