Α1 Κατηγορία υδατοσφαίρισης ανδρών 2018-2019: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
To [[Πρωτάθλημα Ελλάδας υδατοσφαίρισης ανδρών|πρωτάθλημα Α1 πόλο ανδρών]] της περιόδου 2018-19, είναι το 33ο στην ιστορία της Α1 κατηγορίας. Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο φάσεις με τη συμμετοχή δώδεκα ομάδων. Η πρώτη φάση είναι η κανονική περίοδος όπου οι ομάδες αγωνίζονται σε δύο γύρους. Στη δεύτερη φάση, οι έξι πρώτες ομάδες της βαθμολογίας αγωνίζονται στα πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή συλλόγου, οι τέσσερις τελευταίες (9-12) στα πλέι άουτ για την αποφυγή του υποβιβασμού, ενώ οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 7 και 8 παραμένουν στην Α1 χωρίς περαιτέρω αγωνιστικές υποχρεώσεις. Πρωταθλητής αναδείχθηκε για 7η συνεχόμενη χρονιά και 33η στην ιστορία του, ο Ολυμπιακός, επικρατώντας με 3-1 νίκες της Βουλιαγμένης στους τελικούς. Υποβιβάστηκαν στην Α2 ΓΣ Περιστερίου και ΟΦΘ.
To [[Πρωτάθλημα Ελλάδας υδατοσφαίρισης ανδρών|πρωτάθλημα Α1 πόλο ανδρών]] της περιόδου 2018-19, ήταν το 33ο στην ιστορία της Α1 κατηγορίας. Το πρωτάθλημα διεξήχθη σε δύο φάσεις με τη συμμετοχή δώδεκα ομάδων. Η πρώτη φάση ήταν η κανονική περίοδος όπου οι ομάδες αγωνίστηκαν σε δύο γύρους. Στη δεύτερη φάση, οι έξι πρώτες ομάδες της βαθμολογίας αγωνίστηκαν στα πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή συλλόγου, οι τέσσερις τελευταίες (9-12) στα πλέι άουτ για την αποφυγή του υποβιβασμού, ενώ οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 7 και 8 παρέμειναν στην Α1 χωρίς περαιτέρω αγωνιστικές υποχρεώσεις. Πρωταθλητής αναδείχθηκε για 7η συνεχόμενη χρονιά και 33η στην ιστορία του, ο Ολυμπιακός, επικρατώντας με 3-1 νίκες της Βουλιαγμένης στους τελικούς. Υποβιβάστηκαν στην Α2 ΓΣ Περιστερίου και ΟΦΘ.


== Τελική κατάταξη ==
== Τελική κατάταξη ==

Έκδοση από την 08:16, 18 Ιουνίου 2019

To πρωτάθλημα Α1 πόλο ανδρών της περιόδου 2018-19, ήταν το 33ο στην ιστορία της Α1 κατηγορίας. Το πρωτάθλημα διεξήχθη σε δύο φάσεις με τη συμμετοχή δώδεκα ομάδων. Η πρώτη φάση ήταν η κανονική περίοδος όπου οι ομάδες αγωνίστηκαν σε δύο γύρους. Στη δεύτερη φάση, οι έξι πρώτες ομάδες της βαθμολογίας αγωνίστηκαν στα πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή συλλόγου, οι τέσσερις τελευταίες (9-12) στα πλέι άουτ για την αποφυγή του υποβιβασμού, ενώ οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 7 και 8 παρέμειναν στην Α1 χωρίς περαιτέρω αγωνιστικές υποχρεώσεις. Πρωταθλητής αναδείχθηκε για 7η συνεχόμενη χρονιά και 33η στην ιστορία του, ο Ολυμπιακός, επικρατώντας με 3-1 νίκες της Βουλιαγμένης στους τελικούς. Υποβιβάστηκαν στην Α2 ΓΣ Περιστερίου και ΟΦΘ.

Τελική κατάταξη

Θέση Ομάδα Αποτέλεσμα
1 Ολυμπιακός Τσάμπιονς Λιγκ
2 ΝΟ Βουλιαγμένης
3 Απόλλων Σμύρνης
4 Εθνικός Πειραιώς
5 ΠΑΟΚ
6 Υδραϊκός ΝΟ
7 ΑΝΟ Γλυφάδας
8 ΝΟ Χανίων
9 ΑΟ Παλαιού Φαλήρου
10 ΝΟ Χίου
11 ΓΣ Περιστερίου Υποβιβασμός στην Α2
12 ΟΦΘ
Α1 Κατηγορία πόλο ανδρών
Πρωταθλήτρια 2018–2019
Αρχείο:600px Quadrado Branco com uma figura olimpica grega.PNG
Ολυμπιακός
33ος τίτλος