Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Ελλάδα)»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
→‎Μετά την αποφοίτηση: Αλλαγη υπηρεσιας για αποκτηση διπλωματος Πλοιαρχου / Μηχανικου Α’
(Το αρχείο ΑΕΝ.Π_Κεφαλλονιάς.jpg αφαιρέθηκε αφού διαγράφηκε στα Commons από τον Jcb με αιτία: Copyright violation; see Commons:Licensing (F1))
(→‎Μετά την αποφοίτηση: Αλλαγη υπηρεσιας για αποκτηση διπλωματος Πλοιαρχου / Μηχανικου Α’)
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
 
== Μετά την αποφοίτηση ==
Οι κάτοχοι διπλώματος Πλοιάρχου/Μηχανικού Γ' Τάξεως Εμπορικού Ναυτικού μπορούν με 24μηνη υπηρεσία να πάρουν το δίπλωμα του Υποπλοιάρχου/Β' Μηχανικού και έπειτα με 3624 μήνες υπηρεσία επί πλοίου σαν Υποπλοίαρχοι/Β' Μηχανικοί έχουν το δικαίωμα να πάρουν το δίπλωμα του Πλοιάρχου Α' Τάξεως (Καπετάνιου)/Α' Μηχανικού. Εκτός όμως από τον δρόμο της θάλασσας μια σειρά από επαγγέλματα σχετικά με αυτή ανοίγει και στην στεριά. Οι απόφοιτοι των σχολών μπορούν να γίνουν Αξιωματικοί στο [[Λιμενικό Σώμα]] μπαίνοντας έπειτα από εξετάσεις και διαγωνισμό στις σχολές Αξιωματικών του Λ.Σ. και να αποφοιτήσουν από εκεί με το βαθμό του Σημαιοφόρου.
 
Παρόλα αυτά όμως τα επαγγέλματα και οι τομείς που μπορεί να ασχοληθεί κάποιος απόφοιτος ποικίλλουν ανάλογα με τις γνώσεις και την εμπειρία του. Κάποια από τα επαγγέλματα αυτά είναι οι ναυτιλιακές εταιρίες, ναυπηγήσεις, επισκευές, εφοδιασμοί, πρακτορεύσεις, νηογνώμονες, ασφαλίσεις και άλλα.
197

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης