Σιθ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
255 bytes προστέθηκαν ,  πριν από 3 έτη
επιμέλεια
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Ετικέτες: Οπτική επεξεργασία Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
(επιμέλεια)
Οι '''Σιθ''' είναι μια φανταστική οργάνωση στο σύμπαν τουτων [[Star Wars|Πολέμων των Άστρων]] που προσπαθεί συνεχώς να πάρει στην κατοχή της τον Γαλαξία.
 
'''== Ιστορία''' ==
Περίπου χίλια χρόνια πριν την μάχη του YavinΓιάβιν, οι Σιθ ήταν πολλοί και ισχυροί όμως ηττήθηκαν και μόνο ένας Σιθ επιβίωσε, ο DarthΝταρθ BaneΜπέιν. Ο DarthΝταρθ BaneΜπέιν μετά απ'αυτό δημιούργησε τον κανόνα των δύο που λέει ότι θα υπάρχουν μόνο δύο Σιθ, ένας μαθητής και ένας δάσκαλος.
 
Μετά περίπου από μια χιλιετία οι Σιθ έκαναν την εμφάνισή τους στους JediΤζεντάι (που νόμιζαν ότι είχαν καταστραφεί). Οι Σιθ DarthΝταρθ SidiousΣίντιους και DarthΝταρθ MaulΜάουλ προσπάθησαν να καταστρέψουν τούς JediΤζεντάι αλλά απέτυχαν. Έτσι ο DarthΝταρθ SidiousΣίντιους αντικατέστησε τον DarthΝταρθ MaulΜάουλ με τον DarthΝταρθ TyranusΤαϊράνους (Κόμης DookuΝτούκου) και προσπάθησαν ξανά να καταστρέψουν τούς JediΤζεντάι.
Περίπου χίλια χρόνια πριν την μάχη του Yavin, οι Σιθ ήταν πολλοί και ισχυροί όμως ηττήθηκαν και μόνο ένας Σιθ επιβίωσε, ο Darth Bane. Ο Darth Bane μετά απ'αυτό δημιούργησε τον κανόνα των δύο που λέει ότι θα υπάρχουν μόνο δύο Σιθ, ένας μαθητής και ένας δάσκαλος.
 
Τις τελευταίες ημέρες της Γαλαξιακής Δημοκρατίας, ο SidiousΣίντιους αντικατέστησε τον DookuΝτούκου με τον DarthΝταρθ VaderΒέιντερ και μαζί κατάφεραν να νικήσουν τους JediΤζεντάι και να φτιάξουν την γαλαξιακή αυτοκρατορία.
Μετά περίπου από μια χιλιετία οι Σιθ έκαναν την εμφάνισή τους στους Jedi (που νόμιζαν ότι είχαν καταστραφεί). Οι Σιθ Darth Sidious και Darth Maul προσπάθησαν να καταστρέψουν τούς Jedi αλλά απέτυχαν. Έτσι ο Darth Sidious αντικατέστησε τον Darth Maul με τον Darth Tyranus (Κόμης Dooku) και προσπάθησαν ξανά να καταστρέψουν τούς Jedi.
 
Μετά από 24 χρόνια ο VaderΒάντερ σκώτοσεσκότωσε τον DarthΝταρθ SidiousΣίντιους και επέστρεψε στην Φωτινή Πλευρά με την βοήθεια του γιού του LukeΛουκ SkywalkerΣκαϊγουόκερ. Έτσι οι Σιθ διαλείθικανδιαλύθηκαν.
Τις τελευταίες ημέρες της Γαλαξιακής Δημοκρατίας, ο Sidious αντικατέστησε τον Dooku με τον Darth Vader και μαζί κατάφεραν να νικήσουν τους Jedi και να φτιάξουν την γαλαξιακή αυτοκρατορία.
 
Μετά από 24 χρόνια ο Vader σκώτοσε τον Darth Sidious και επέστρεψε στην Φωτινή Πλευρά με την βοήθεια του γιού του Luke Skywalker. Έτσι οι Σιθ διαλείθικαν.
 
<br />

Μενού πλοήγησης