Ρέι Μιστέριο: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Ετικέτες: Οπτική επεξεργασία Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
Γραμμή 53: Γραμμή 53:
[[Αρχείο:ReyWHC.jpg|thumb|190px|right|Ο Ρέι ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βαρέων Βαρών.]]
[[Αρχείο:ReyWHC.jpg|thumb|190px|right|Ο Ρέι ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βαρέων Βαρών.]]
=== Χαρακτηριστικές κινήσεις ===
=== Χαρακτηριστικές κινήσεις ===
=== 619 (Finish Move) ===
=== 69 (Finish Move) ===
* Diving splash
* Diving splash
* West Coast Pop
* West Coast Pop

Έκδοση από την 21:13, 17 Απριλίου 2019

Ρέι Μιστύριο
O Ρέι το 2008.
Γενικές πληροφορίες
ΓέννησηΌσκαρ Γκουτιέρεζ Ρούμπιο
11 Δεκεμβρίου 1974 (1974-12-11) (49 ετών)
Σαν Ντιέγκο
ΚατοικίαΣαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια
ΕθνικότηταΜεξικό Μεξικό
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΘρησκείαΡωμαιοκαθολικός Χριστιανός
Ύψος1.70 m
Βάρος79 kg
Εκπαίδευση και γλώσσες
ΣπουδέςMontgomery High School, San Diego
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταεπαγγελματίας παλαιστής[1]
Τηλεοπτικά προγράμματαWWE Raw
Περίοδος ακμής30  Απριλίου 1989
Οικογένεια
ΤέκναDominik Mysterio[2]
ΣυγγενείςRey Misterio, Sr. (θείος)[2] και El Hijo de Rey Misterio
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΒραβεύσειςWrestling Observer Newsletter Hall of Fame
AAA Hall of Fame
Εν ενεργεία1989 -
Ιστότοπος
www.reymysterio.com
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Όσκαρ Γκουτιέρεζ (Óscar Gutiérrez, 11 Δεκεμβρίου 1974) είναι Αμερικανός επαγγελματίας παλαιστής, γνωστός ως Ρέι Μιστύριο. Είναι γνωστός για την καριέρα του στο WWE (2002-2015).

Ο Ρέι Μιστύριο είναι γνωστός για τα επικίνδυνα ακροβατικά του μέσα στο ρινγκ, όπου στο Μεξικό αυτό το είδος πάλης λέγεται Lucha Libre. Οι εναέριες κινήσεις του μέσα στο ρινγκ βοήθησαν στο να αρχίσει η καθιέρωση των μικρόσωμων παλαιστών, στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη της δεκαετίας του '90. Εκείνη την εποχή, ο Ρέι βρισκόταν στο WCW. Από το 2002 και έπειτα εμφανίζεται στο WWE, όπου ήταν πάντα αγαπητός στο κοινό και έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων με τον χαρακτήρα και τις ικανότητές του.

Καριέρα

Πρώτα χρόνια

Ο Γκουτιέρεζ ξεκίνησε να ασχολείται με την επαγγελματική πάλη, στην ηλικία των 14 ετών το 1989. Σύντομα πήρε μεταγραφή για την κορυφαία εταιρεία πάλης του Μεξικού, το Asistencia Asesoría y Administración (AAA), όπου έμεινε απο το 1992 μέχρι το 1995. Επίσης, πέρασε απο την ανεξάρτητη σκηνή της πάλης, κερδίζοντας διάφορα πρωταθλήματα.

ECW

Το 1995, υπέγραψε με μια εταιρεία μεγαλύτερης εμβέλειας απο το AAA, το Extreme Championship Wrestling. Ο Μιστέριο πάλευε συχνά με άλλους μικρόσωμους παλαιστές και έμεινε στην εταιρεία μέχρι τα μέσα του 1996.

WCW

Το 1996 βρέθηκε στη τότε μεγαλύτερη εταιρεία πάλης, το World Championship Wrestling, όπου ο Ρέι έγινε γνωστός σε όλη την Αμερική. Εκεί δεν του δόθηκε ποτέ πρωταγωνιστικός ρόλος και παρέμεινε στη κατηγορία των ευκίνητων παλαιστών, κερδίζοντας κάποια πρωταθλήματα. Ο Ρέι κατάφερε να κερδίσει πέντε φορές το Πρωτάθλημα Ευκίνητων Παλαιστών και είχε σεναριακές αντιπαλότητες με τους: Ντιν Μαλένκο, Κόναν, Έντι Γκερέρο και Κρις Τζέρικο. Το 1999, άρχισε να παλεύει με τα μεγάλα ονόματα της εταιρείας, χωρίς ο ίδιος να φθάσει το επίπεδο τους. Μέχρι το 2001 ο Μιστέριο έμεινε στην εταιρεία, η οποία εξαγοράστηκε απο την ανταγωνιστική εταιρεία WWE.

WWE

Το 2002, ο Μιστέριο ξεκίνησε να παλεύει για το WWE και σύντομα η δημοτικότητα του έφθασε σε νέα ύψη. Οι ικανότητες του στη πάλη και η αγάπη του κόσμου, είχαν ως αποτέλεσμα να εκτιμηθεί απο την εταιρεία και γρήγορα ο Μιστέριο κατάκτησε τα πρώτα του πρωταθλήματα. Το 2005, ο Ρέι έγινε Ομαδικός Πρωταθλητής μαζί με τον καλό του φίλο Έντι Γκερέρο, ενώ αργότερα οι δυο τους είχαν μια σεναριακή αντιπαλότητα. Τον Νοέμβριο ο Γκερέρο πέθανε και ο Μιστέριο του απέδωσε φόρο τιμής σε διάφορα σόου της εταιρείας. Το 2006, κέρδισε τον αγώνα Royal Rumble, αφιερώνοντας τη νίκη του στον Έντι Γκερέρο. Με αυτή τη νίκη, ο Μιστέριο απέκτησε το δικαίωμα να διεκδικήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών. Στο κορυφαία διοργάνωση της εταιρείας, τη WrestleMania, ο Μιστέριο κατάφερε να γίνει ο νέος πρωταθλητής. Για τους επόμενους μήνες, υπερασπίστηκε το πρωτάθλημα, ενάντια σε μεγαλόσωμους αντιπάλους και κατάφερε να το κατέχει για ένα τρίμηνο.

Έπειτα έμεινε εκτός δράσης για αρκετούς μήνες, λόγω ενός τραυματισμού στο γόνατο και όταν επέστρεψε το 2007 περιορίστηκε σε ασήμαντες για το κοινό αντιπαλότητες. Τα επόμενα δύο χρόνια βρήκαν τον Ρέι να έχει κόντρες με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Βαρέων Βαρών, Ετζ και με τον μεγαλόσωμο Κέιν, να κερδίζει δύο φορές το Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα και να έχει μια μεγάλη κόντρα με τον Κρις Τζέρικο. Ο Μιστέριο έγινε για δεύτερη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής, καθώς κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών το 2010. Η θητεία του ως πρωταθλητής κράτησε για μήνα. Σύντομα, άρχισε μια αντιπαλότητα με τον ανερχόμενο συμπατριώτη του, Αλμπέρτο Ντελ Ρίο, η οποία διήρκεσε για αρκετούς μήνες. Το 2011, για πρώτη φορά στη καριέρα του, κέρδισε το κορυφαίο πρωτάθλημα της εταιρείας, το Πρωτάθλημα WWE. Αφού ο Ρέι έχασε το τίτλο την ίδια ημέρα, τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο και πέρασε απο χειρουργείο. Τον Ιούλιο του 2012 επέστρεψε στα ρινγκ και διεκδίκησε χωρίς επιτυχία το Διηπειρωτικό τίτλο. Μετά, ο Ρέι άρχισε να συνεργάζεται με τον συμπατριώτη του, Σιν Κάρα, με τον οποίο και πάλευαν ως ομάδα. Τον Φεβρουάριο του 2013, ο Ρέι τραυματίστηκε ξανά και απο τότε η αποθεραπεία του τον κρατάει μακριά απο το ρινγκ. Τον Νοέμβριο στο Raw, ο Ρέι επέστρεψε σώζοντας τους Σι Εμ Πανκ και Ντάνιελ Μπράιαν απο μια επίθεση.

Τον Ιανουάριο του νέου έτους συμμετείχε στο Royal Rumple Match του ομώνυμου σόου, μπαίνοντας ως ο 30ός συμμετέχοντας, αλλά σε λίγα λεπτά έγινε eliminated.

Στην WrestleMania, συμμετείχε στο 30-man Battle Royal, στο οποίο έγινε eliminated από τον Cesaro, ο οποίος και νίκησε. Την επόμενη μέρα είχε τον τελευταίο του αγώνα στο WWE ενάντια στον Bad News Barrett, όπου και έχασε.

Από τότε, δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά στο WWE, με το οποίο ξεκίνησε διαμάχη για το συμβόλαιό του. Οι 2 πλευρές δεν τα βρήκαν, και ο Rey περίμενε απλά να λήξει το συμβόλαιό του. Στις 26 Φεβρουαρίου 2015, το συμβόλαιό του έληξε, αποχωρόντας έτσι απο τo WWE.

Lucha Underground (2015-

Στυλ

Ο Ρέι Μιστέριο είναι γνωστός για τα ακροβατικά του κατά την διάρκεια των αγώνων, όπου στο Μεξικό αυτό το είδος πάλης λέγεται Lucha libre,ενώ ο ίδιος βρίσκεται στην κατηγορία Highflyer.Εκπαιδεύτηκε στο άθλημα από τον θείο του "Rey Mysterio, Sr.", επίσης μεξικανου παλαιστή.

Προσωπική Ζωή

Ο Ρέι και η γυναίκα του, Άντζι, έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Ντόμινικ και την Αλία. Επίσης, είναι Ρωμαιοκαθολικός Χριστιανός, το οποίο γνωστοποιεί κάνοντας συχνά το σταυρό του πριν μπει στο ρινγκ.

Στη πάλη

Ο Ρέι ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βαρέων Βαρών.

Χαρακτηριστικές κινήσεις

69 (Finish Move)

  • Diving splash
  • West Coast Pop
  • Frog splash (Αφιέρωμα στον Έντι Γκερέρο)
  • High speed roundhouse kick (στο κεφάλι ενός καθισμένου αντιπάλου)
  • Springboard
  • Baseball slide
  • Diving hurricanrana

Τίτλοι και κατορθώματα

Στο WCW

Στο WWE

Εξωτερικοί σύνδεσμοι