Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Εξυπηρετητής»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Καμία αλλαγή στο μέγεθος ,  πριν από 1 έτος
μ
καμία σύνοψη επεξεργασίας
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
μ
 
== Γενικά ==
Η επικοινωνία μεταξύ πελάτη και εξυπηρετητή γίνεται μέσω ενός τοπικού [[δίκτυο υπολογιστών|δικτύου]], ή ακόμαακόμη και μέσω του [[Διαδίκτυο|Διαδικτύου]]. Σε μεγάλα δίκτυα όπου ο εξυπηρετητής αναλαμβάνει πολλές εξυπηρετήσεις είναι συνήθως υπολογιστής που διαφέρει ως προς τη σύνθεσή του από άλλους κοινούς υπολογιστές, μιας και οι δυνατότητες του είναι σαφώς αναβαθμισμένες. Κύρια χαρακτηριστικά ενός εξυπηρετητή είναι οι [[κεντρική μονάδα επεξεργασίας|επεξεργαστές]] που υποστηρίζει και χρησιμοποιεί για την επεξεργασία των δεδομένων που δέχεται, οι γρήγοροι και μεγάλης χωρητικότητας [[σκληρός δίσκος|σκληροί δίσκοι]] αλλά και οι ταχύτατες [[RAM|μνήμες]] που υποστηρίζει. Συνήθως συνοδεύεται από σύστημα διπλής τροφοδοσίας (dual power supply) και από συσκευή αδιάλειπτης παροχής ενέργειας ([[UPS]]), για μεγαλύτερη αξιοπιστία και σιγουριά στις παρεχόμενες υπηρεσίες του.
 
== Υλικό ==
 
=== Προγράμματα ===
Πολλά σύγχρονα προγράμματα δουλεύουν με τη λογική [[Πελάτης-εξυπηρετητής|πελάτη - εξυπηρετητή]]. ΑκόμαΑκόμη και το ίδιο το λειτουργικό σύστημα δουλεύει με αυτήν τη λογική. Τα προγράμματα ζητάνε κάποια ενέργεια και το λειτουργικό σύστημα αναλαμβάνει να τα εξυπηρετήσει εκτελώντας τις λειτουργίες που του ζητήθηκαν.
 
Συνήθως τα περισσότερα προγράμματα εξυπηρετητών απαιτούν και ξεχωριστό υπολογιστή-εξυπηρετητή χωρίς αυτό να είναι πάντα απαραίτητο.
79.237

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης