Έμπορος: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
319 bytes προστέθηκαν ,  πριν από 3 έτη
μ (Αναίρεση έκδοσης 6766029 από τον 46.103.69.76 (Συζήτηση))
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
Ο έμπορος καταστρώνει στρατηγικές και ακολουθεί τακτικές με σκοπό την επιτυχία της επιχείρησής του. Έτσι, χρειάζεται να διαθέτει οπωσδήποτε εμπιστοσύνη στον εαυτό του, ευέλικτο, οργανωτικό και επιχειρηματικό πνεύμα. Ακόμα, διαίσθηση και τόλμη συνδυασμένη με λογική. Οφείλει να είναι προσαρμοστικός στις νέες συνθήκες, πρακτικός και επινοητικός.
Επίσης, η συνέπεια και η κοινωνική επιδεξιότητα χρήσιμο είναι να τον διακρίνουν, καθώς και η ικανότητα να εκφράζεται με άνεση, σαφήνεια, συντομία και πειθώ. Οι πολλές ώρες εργασίας σε καθημερινή σχεδόν βάση, απαιτούν αυξημένη σωματική και ψυχική αντοχή. Τέλος, οι βασικές μαθηματικές ικανότητες είναι απαραίτητες για την ορθή παρακολούθηση της οικονομικής κατάστασης της επιχείρησης, τον προγραμματισμό της, την διαπραγμάτευση με τους προμηθευτές και τους πελάτες.
Οι ξένες γλώσσες όπως και οι γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι πολύ χρήσιμα εφόδια, καθώς διευρύνουν τις δυνατότητες επικοινωνίας και συνεργασιών του. Για κάποιες κατηγορίες εμπόρων τα προσόντα αυτά είναι αναγκαία (για παράδειγμα για τον εμπορικό αντιπρόσωπο, τον βιβλιοπώλη, τον έμπορο ναυτιλιακών ειδών), ενώ για άλλους δεν είναι απαραίτητα (π.χ. για τον έμπορο λαϊκής αγοράς, τον ανθοπώλη και άλλους).Ομως επειδή και οι έμποροι αυτοί έρχονται καθημερινώς σε επικοινωνία με διάφορους πελάτες,η ικανότητά τους να αναπτύσσουν καλές σχέσεις με άλλους ανθρώπους είναι επιθυμητή.
 
==Μέλλον==
Ανώνυμος χρήστης

Μενού πλοήγησης