Ένας Προφήτης... Μα τι Προφήτης!: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
(Ορθογραφικά, γραμματικά και συντακτικά λάθη του κειμένου.)
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
Ο Brian Cohen γεννιέται σε έναν στάβλο ακριβώς δίπλα από αυτόν, στον οποίον γεννήθηκε ο Ιησούς, πράγμα το οποίο μπερδεύει τους Τρεις Μάγους με τα δώρα, οι οποίοι έρχονται να τιμήσουν τον «μελλοντικό Βασιλιά των Ιουδαίων». Ο Brian μεγαλώνοντας γίνεται ιδεολογικοποιημένος νεαρός που αγανακτεί με την [[Ιουδαία (ρωμαϊκή επαρχία) | Ρωμαϊκή κατάκτηση της Ιουδαίας]]. Την ώρα που παρακολουθεί ομιλία του Ιησού, ο Brian ξετρελλαίνεται με μια νεαρή επαναστάτρια, την Judith. Η συμπάθειά του προς αυτήν και το μίσος προς τους Ρωμαίους τον ωθεί να ενταχθεί στο "People's Front of Judea" (Μέτωπο του Λαού της Ιουδαίας), ένα από τα πολλά απελευθερωτικά κινήματα που ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο να μαλώνουν μεταξύ τους παρά με τους Ρωμαίους.
 
Μετά από πολλές αναποδιές και ξεφεύγοντας από τον [[Πόντιος Πιλάτος|Πόντιο Πιλάτο]], ο Brian καταλήγει σε ένα σημείο γεμάτο «Μυστικιστές» και «προφήτες», οι όποιοι ρητορεύουν στους περαστικούς σε μια πλατεία. Αναγκασμένος να ρητορεύσει κάτι ώστε να αναμειχθεί με τους υπόλοιπους και έτσι να περάσει απαρατήρητος από τους φρουρούς, ο Brian επαναλαμβάνει κάτι από αυτά που είχε ακούσει να λέει ο Ιησούς, και γρήγορα προσελκύει ένα μικρό αλλά περίεργο να ακούσει κοινό. Μόλις βλέπει πως οι φύλακες έχουν φύγει, ο Brian προσπαθεί να αφήσει το όλο θέμα πίσω του, αλλά έχει εμπνεύσει ένα κίνημα ανθρώπων. ΓίνετεΓίνεται έξαλλος όταν συνειδητοποιεί πως κάποιοι άνθρωποι άρχισαν να τον ακολουθούν, και η παραμικρή του κίνηση παρερμηνεύεται από αυτούς ως [[Θαύμα]]. Οι αντιδράσεις τους γίνονται πιο έντονες, πράγμα που κάνει το να τους ξεφύγει ακόμα πιο δύσκολο, αλλά τελικά λόγο του ενθουσιασμού του κοινού με τα «θαύματα» που ανακαλύπτουν, καταλήγουν να αγνοούν τον ίδιο τον Brian. Η Judith είναι η μόνη που δεν φεύγει, ο Brian και η Judith περνάνε την νύχτα μαζί. Το πρωί, ο Brian, ενώ είναι τελείως γυμνός, ανοίγει τις κουρτίνες ώστε τελικά να ανακαλύψει ένα τεράστιο πλήθος έξω από το σπίτι της Μαμάς του, το οποίο τον ανακηρύσσει [[Μεσσίας|Μεσσία]]. Η Μαμά του Brian διαμαρτύρεται, λέγοντας στο κοινό πως «δεν είναι ο Μεσσίας, είναι ένα πολύ άτακτο αγόρι» και «δεν υπάρχει Μεσσίας εδώ, υπάρχει ένα χάλι, αλλά όχι Μεσσίας». Όλες οι απόπειρές της να διώξει το πλήθος αποκρούονται. Μόλις ο Brian τους απευθύνεταιμαπευθύνεται συνειδητοποιεί πως δεν μπορεί να τους αλλάξει γνώμη. Οι ακόλουθοί του είναι τελείως αφοσιωμένοι στα πιστεύω τους για την θεϊκότητά του.
 
Ο άτυχος Brian αδυνατεί να ξεφύγει από τους ακόλουθούς του, αφού ακόμα και το σπίτι της Μαμάς του είναι περικυκλωμένο από ένα τεράστιο, αναπόσπαστο πλήθος. Πέφτουν πάνω του, απαιτώντας να τους θεραπεύσει κάνοντας θαύματα, και να τους αποκαλύψει θεϊκά μυστικά. Αφού ξεφύγει από την πίσω πόρτα, ο Brian συλλαμβάνεται από τους φρουρούς και οδηγείται για [[Σταύρωση]]. Παράλληλα, άλλο ένα μεγάλο πλήθος έχει μαζευτεί έξω από το παλάτι. Ο Πόντιος Πιλάτος (μαζί με τον επισκεπτόμενο Biggus Dickus) προσπαθεί να καταβάλει την αίσθηση της επανάστασης δίνοντας τους την επιλογή να ελευθερώσουν έναν κατάδικο. Το πλήθος όμως, φωνάζει ονόματα που εμπεριέχουν το γράμμα «ρ», κοροϊδεύοντας την προφορά του Πιλάτου. Τελικά η Judith εμφανίζεται και φωνάζει για την απελευθέρωση του Brian, πράγμα που το κοινό ενθαρρύνει καθώς το όνομα επίσης περιέχει το γράμμα «ρ». Ο Πιλάτος συμφωνεί με την απελευθέρωση του Brian.
Ανώνυμος χρήστης

Μενού πλοήγησης