Σήραγγα Τ2 Τεμπών: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
μ
Έσβησα κάτι που έγραψα για την ΛΕΑ. Βρήκα πως σε διάφορες σήραγγες τις Ολυμπίας Οδού στο τμήμα Κακιά Σκάλα υπάρχει επίσης ΛΕΑ. Οπότε το σβήνω
(New type photo tiff->jpeg)
μ (Έσβησα κάτι που έγραψα για την ΛΕΑ. Βρήκα πως σε διάφορες σήραγγες τις Ολυμπίας Οδού στο τμήμα Κακιά Σκάλα υπάρχει επίσης ΛΕΑ. Οπότε το σβήνω)
}}
Η ''''σήραγγα Τ2-Τεμπών''' (επισήμως '''Μαρίνου Αντύπα-Ρήγα Φεραίου'''<ref>[http://mixanikosose.blogspot.gr/2017/04/blog-post_7.html Πώς ονομάζονται οι σήραγγες στα Τέμπη. Από την Παρασκευή σε κυκλοφορία]</ref>) είναι μία δίδυμη [[σήραγγα]] μήκους 6 χλμ. που είναι μέρος του [[Αυτοκινητόδρομος 1 (Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Εύζωνοι)|Αυτοκινητοδρόμου Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Ευζώνων]], στο τμήμα [[Λάρισα]]-[[Κατερίνη]]. Αποτελεί τη μακρύτερη σήραγγα του αυτοκινητοδρόμου και, ταυτόχρονα, τη μακρύτερη οδική σήραγγα στην [[Ελλάδα]], αλλά και στα [[Βαλκάνια]] γενικότερα. Η κατασκευή της είχε ξεκινήσει το 2008, αλλά το 2011 σταμάτησε για οικονομικούς λόγους. Μέσα στο 2014 οι εργασίες επανεκκίνησαν και η παράδοσή της στην κυκλοφορία έγινε στις 7 Απριλίου 2017, ως τμήμα της παράκαμψης Τεμπών και Πλαταμώνα.
 
Επίσης η σήραγγα Τ2-Τεμπών μαζί με τις σήραγγες Σήραγγα Τ1-Τεμπών και Σήραγγα Πλαταμώνα/Τ3-Τεμπών αποτελούν τις μοναδικές σήραγγες που έχουν και ΛΕΑ.
 
[[Αρχείο:A1 in Tempi new type photo.jpg|500x500εσ]]

Μενού πλοήγησης