Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Ελλάδα)»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
 
== Χρονολόγιο Φοίτησης στις Α.Ε.Ν ==
* '''Περίοδος πριν την εισαγωγή στο Α' Εξάμηνο''': <br>''Ιούνιος - Αύγουστος:'' Κατά τους μήνες Ιούνιο με Αύγουστο, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έχοντας ανακοινώσει τις προϋποθέσεις εισαγωγής στις Α.Ε.Ν και την ημερομηνία που πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογιτικάδικαιολογητικά τους, περισυλλέγει αυτούς τους 3 μήνες τα δικαιολογητικά από τους υποψήφιους φοιτητές. Αυτά τα δικαιολογητικά συνήθως είναι: παράβολο της εφορίας, ακτινογραφία θώρακος, ηλεκτρονική αίτηση για εισαγωγή στην Α.Ε.Ν., φωτοτυπία ταυτότητας, 4 φωτογραφίες έγχρωμες τύπου ταυτότητας, απολυτήριο λυκείου και την ταυτότητα εξεταζόμενου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (προαιρετικά). <br> ''Αύγουστος:'' Βγαίνουν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων <br> ''Σεπτέμβριος:'' Την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου βγαίνουν τα αποτελέσματα με τα ονομάτα των μαθητών που επέτυχαν στην εισαγωγή τους στις Α.Ε.Ν, αναγράφοντας τοντο βαθμό εισαγωγής τους και τηντη πόλη φοίτησής τους.
* '''Α' Εξάμηνο:''' Το Α' Εξάμηνο είναι θεωρητικό και ξεκινάει τηντη πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη και τελειώνει τοντο Φεβρουάριο. Κατά το πρώτο εξάμηνο οι φοιτητές κάνουν εισαγωγή στο Ναυτικό Επάγγελμα μέσω των μαθημάτων αλλά και τηντη προετιμασίαπροετοιμασία για το πρώτο πρακτικό εξάμηνο που ξεκινάει τον Μάρτη, η προετιμασίαπροετοιμασία περιλαμβάνει (αναζήτηση ναυτιλιακών εταιριών από τους ίδιους τουτους φοιτητές γιαγιά πρακτική εργασία στονστο στόλο τους ως Δόκιμοιδόκιμοι, έκδοση Ναυτικού Φυλλαδίου με εκπαίδευση στα Σωστικά και Πυροσβεστικά Μέσα κατά τοντο Φεβρουάριο).
* '''Α' Εκπαιδευτικό ταξίδι:''' Το εκπαιδευτικό αυτό εξάμηνο είναι πρακτικό και ξεκινάει τοντο Μάρτιο και τελειώνει στις 30 Σεπτεμβρίου. Πριν το πρακτικό ταξίδι όλοι οι φοιτητές που έχουν περάσει την εξεταστική, χορηγούνται το Κ.Ε.Π 1 (Κατευθυνόμενης Εκπαίδευσης επί Πλοίου) με βεβαίωση από την ναυτιλιακή εταιρεία που θα εργασθεί. Το οποίο Κ.Ε.Π είναι βιβλίο που πρέπει να συμπληρώσουν οι φοιτητές κατά την διάρκεια της πρακτικής τους στο πλοίο. Το Κ.Ε.Π παραδίνεται από τον ίδιο τον φοιτητή στην οποία Α.Ε.Ν φοιτά (με προϋπόθεση αποδοχής του Κ.Ε.Π από την Α.Ε.Ν, ότι ο φοιτητής θα πρέπει να έχει θαλάσσια υπηρεσία 5 μηνών και 3 ημερών).
* '''Β' Εξάμηνο:''' Το Β' Εξάμηνο είναι θεωρητικό και ξεκινάει στις 1 Οκτωβρίου και τελειώνει το Φεβρουάριο.
* '''Γ' Εξάμηνο:''' Το Γ' Εξάμηνο είναι θεωρητικό και ξεκινάει στις 1 Φεβρουαρίου και τελειώνει τον Ιούνιο, με χορήγηση του Κ.Ε.Π 2 για το δεύτερο πρακτικό ταξίδι.
* '''Β' Εκπαιδευτικό ταξίδι:''' Το εκπαιδευτικό αυτό εξάμηνο είναι πρακτικό (είναι το τελευταίο πρακτικό ταξίδι κατά τη φοίτηση στις Α.Ε.Ν). Το δεύτερο πρακτικό εξάμηνο ξεκινάει αρχές Ιουλίου και τελειώνει τέλη Φλεβάρη. Όσοι φοιτητές δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν στο πρώτο εξάμηνο, είναι υποχρεωτικό να ταξιδέψουν σε αυτό το εξάμηνο. Στην περίπτωση που φοιτητές δεν ταξιδέψουν ούτε σε αυτό το εξάμηνο, δεν θα μπορέσουν να προχωρήσουν στο Δ' Εξάμηνο.
* '''Δ' Εξάμηνο:''' Το Δ' εξάμηνο είναι θεωρητικό και ξεκινάει στις 1 Φεβρουαρίου, και τελειώνει τον Ιούνιο.
* '''Ε' - ΣΤ' Εξάμηνο:''' Το Ε' και το ΣΤ' εξάμηνο είναι θεωρητικά. Είναι το δυο τελευταία εξάμηνα φοίτησης στις Α.Ε.Ν, που ξεκινούν από τον Οκτώβρη και τελειώνουν τον Ιούνιο.
* Απαραίτητη προϋπόθεση παραλαβής πτυχίου Γ' Αξιωματικού (Μηχανής ή Γέφυρας): Να έχει παραδώσει την πτυχιακή εργασία, να έχει περάσει όλα τα μαθήματα από όλα τα εξάμηνα και να έχει συμπληρώσει θαλάσσια υπηρεσία 12 μηνών.
Ανώνυμος χρήστης

Μενού πλοήγησης