Αριάνα Γκράντε: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Υπάρχω (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
μ το {πληροφορίες καλλιτέχνη} υποστηρίζει wikidata
Ετικέτα: Επαναφορά
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{Πληροφορίες προσώπου}}
{{Πληροφορίες προσώπου
| πραγματικό_όνομα = Αριάνα Γκράντε Μπατέρα
| εικόνα = [[File:Dangerous Woman Tour2.jpg|thumb|Η Γκράντε στην παγκόσμια περιοδεία της με τίτλο ''Dangerous Woman Tour'']]
| ημερομηνία γέννησης = {{ηγη|1993|06|26}}
| τόπος γέννησης = Μπόκα Ράντον, [[Φλόριντα]]
| ημερομηνία θανάτου =
| τόπος θανάτου =
| εθνότητα = Αμερικανίδα
| υπηκοότητα = [[ΗΠΑ]]
| ιδιότητα = Τραγουδίστρια, Ηθοποιός
| γνωστός_για = [[Victorious]]
| ιστοσελίδα = https://www.arianagrande.com/
| κατοικία = [[Λος Άντζελες]], [[Καλιφόρνια]]
| ύψος = 1,53 μ.
| γονείς = Έντουαρντ Μπατέρα <br/> Τζόαν Γκράντε
| αδέλφια = Φράνκι Γκράντε
| σύντροφος = Πιτ Ντέιβντσον
}}
Η '''Αριάνα Γκράντε-Μπατέρα''' (''Ariana Grande-Butera'', [[26 Ιουνίου]] [[1993]]) είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός. Έκανε το ντεμπούτο της ως ηθοποιός το [[2008]] μέσω της εμφάνισής της στο Θέατρο [[Μπρόντγουεϊ]] όπου έπαιξε τον ρόλο της Σάρλοτ στο [[Μιούζικαλ|Μιούζικαλ 13]]. Τηλεοπτικά έγινε γνωστή από την νεανική σειρά [[Victorious]] (η οποία προβλήθηκε στο κανάλι [[Nickelodeon]]) και μέσω αυτής, έγινε γνωστή παγκοσμίως, υποδυόμενη την Cat Valentine έναν ρόλο που επανέλαβε στην σειρά Sam & Cat με την [[Τζενέτ Μισέλ Φέι ΜακΚέρντι|Jennette McCurdy]].
Η '''Αριάνα Γκράντε-Μπατέρα''' (''Ariana Grande-Butera'', [[26 Ιουνίου]] [[1993]]) είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός. Έκανε το ντεμπούτο της ως ηθοποιός το [[2008]] μέσω της εμφάνισής της στο Θέατρο [[Μπρόντγουεϊ]] όπου έπαιξε τον ρόλο της Σάρλοτ στο [[Μιούζικαλ|Μιούζικαλ 13]]. Τηλεοπτικά έγινε γνωστή από την νεανική σειρά [[Victorious]] (η οποία προβλήθηκε στο κανάλι [[Nickelodeon]]) και μέσω αυτής, έγινε γνωστή παγκοσμίως, υποδυόμενη την Cat Valentine έναν ρόλο που επανέλαβε στην σειρά Sam & Cat με την [[Τζενέτ Μισέλ Φέι ΜακΚέρντι|Jennette McCurdy]].



Έκδοση από την 06:28, 11 Ιουλίου 2018

Αριάνα Γκράντε
Η Γκράντε στην παγκόσμια περιοδεία της με τίτλο Dangerous Woman Tour
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Ariana Grande (Αγγλικά)
ΓέννησηΑριάνα Γκράντε Μπατέρα
26 Ιουνίου 1993 (1993-06-26) (30 ετών)
Μπόκα Ράντον, Φλόριντα
ΚατοικίαΛος Άντζελες, Καλιφόρνια
Χώρα πολιτογράφησηςΗΠΑ
Ύψος1,53 μ.
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΑγγλικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά[1]
ΣπουδέςPine Crest School[2]
North Broward Preparatory School
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΤραγουδίστρια, Ηθοποιός
Γνωστός γιαVictorious
Περίοδος ακμής2008
Οικογένεια
ΣύζυγοςΝτάλντον Γκόμεζ (2021–2023)[3]
ΣύντροφοςΠιτ Ντέιβντσον
ΓονείςΈντουαρντ Μπατέρα
Τζόαν Γκράντε
ΑδέλφιαΦράνκι Γκράντε
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΒραβεύσειςΒραβείο Μουσικής Μπίλμπορντ
Βραβεία Nickelodeon Kids' Choice
Βραβεία Grammy
Honorary citizen of Manchester (Ιουλίου 2017)[4]
American Music Award for Artist of the Year
American Music Award for New Artist of the Year
Ιστότοπος
www.arianagrande.com
Υπογραφή
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Αριάνα Γκράντε-Μπατέρα (Ariana Grande-Butera, 26 Ιουνίου 1993) είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός. Έκανε το ντεμπούτο της ως ηθοποιός το 2008 μέσω της εμφάνισής της στο Θέατρο Μπρόντγουεϊ όπου έπαιξε τον ρόλο της Σάρλοτ στο Μιούζικαλ 13. Τηλεοπτικά έγινε γνωστή από την νεανική σειρά Victorious (η οποία προβλήθηκε στο κανάλι Nickelodeon) και μέσω αυτής, έγινε γνωστή παγκοσμίως, υποδυόμενη την Cat Valentine έναν ρόλο που επανέλαβε στην σειρά Sam & Cat με την Jennette McCurdy.

Η μουσική της καριέρα ξεκίνησε με το soundtrack του Victorious (2010), μαζί με το υπόλοιπο cast της σειράς. Υπέγραψε ένα δισκογραφικό συμβόλαιο με την Republic Records και κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album της, Yours Truly το 2013, το οποίο έκανε ντεμπούτο στο Νο.1 στο Billboard 200 των Η.Π.Α. Το πρώτο single του album, "The Way", έκανε ντεμπούτο στο Top 10 του Billboard Hot 100 των Η.Π.Α. με τους κριτικούς να την συγκρίνουν την με την Mariah Carey.

Το δεύτερο της album, My Everything (2014), έκανε ντεμπούτο στο Νο.1 του Billboard 200 των Η.Π.Α. καθώς και σε πολλές άλλες χώρες. Με τα singles "Problem", "Break Free", "Bang Bang και "Love Me Harder" πέρασε 34 συνεχόμενες εβδομάδες στο Top 10 του Billboard Hot 100 των Η.Π.Α. και είχε τα περισσότερα Top 10 singles από κάθε άλλον καλλιτέχνη το 2014. Το πρώτο single του album, "Problem", έσπασε και κατέχει επί 2 χρόνια το ρεκόρ του τραγουδιού που έχει πάει πιο γρήγορα Νο.1 στα iTunes καθώς και της νεότερης καλλιτέχνης που να το κατείχε ποτέ. Το 2015 για να προωθήσει το My Everything ξεκίνησε την 2η συνολικά περιοδεία της και την 1η παγκόσμια της ονόματι "The Honeymoon Tour" και συμμετείχε με μικρό ρόλο στην κωμωδία-θρίλερ σειρά του FOX, "Scream Queens". Επίσης κυκλοφόρησε το single "Focus", το οποίο έκανε ντεμπούτο στο Νο.7 του Billboard Hot 100 των Η.Π.Α. και ένα χριστουγεννιάτικο μίνι album, "Christmas & Chill".

Το 2016 κυκλοφόρησε το τρίτο της album, Dangerous Woman, που έκανε ντεμπούτο στο Νο.2 του Billboard 200 των Η.Π.Α. Το ομότιτλο πρώτο single του album, "Dangerous Woman", έκανε ντεμπούτο στο Νο.7 στο Billboard Hot 100 των Η.Π.Α., κάνοντας την, έτσι, τη μόνη καλλιτέχνη στην ιστορία αυτού του chart που να έχει τα πρώτα single των τριών πρώτων album της που να κάνουν ντεμπούτο στο Top 10 αυτού του chart.

Στις 22 Μαϊου 2017 στην συναυλία της, στο Μάντσεστερ εκδηλώθηκε βομβιστική επίθεση σκοτώνοντας 22 πολίτες και τραυματίζοντας αρκετούς ακόμη. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Ζωή και καριέρα

1993-2007: Πρώτα χρόνια

Γεννήθηκε στις 26 Ιουνίου 1993 στην περιοχή Μπόκα Ράντον της Φλόριντα, από την Τζοάν Γκράντε και τον Έντουαρτ Μπατέρα. Έχει ιταλικές και ελληνικές ρίζες.Έχει έναν μεγαλύτερο, κατά 10 χρόνια, ετεροθαλή αδερφό από τη πλευρά της μητέρας της, τον Φράνκι Γκράντε, ο οποίος είναι χορευτής.

Ως παιδί τραγούδησε με το Children's Theater του Fort Launderdale, παίζοντας έτσι τον πρώτο της ρόλο ως Annie, και σε άλλα μιούζικαλ όπως Ο Μάγος του Οζ και Η Πεντάμορφη και το Τέρας. Στα 8 της τραγούδησε τον "The Star-Spangled Banner", κάνοντας το τηλεοπτικό της ντεμπούτο. Φοίτησε στο Pine Crest School και στο North Broward Preparatory School.

Στην ηλικία των 13 σοβαρεύτηκε με το να αρχίσει μουσική καριέρα, όταν ακόμα ήταν στο θέατρο. Όταν πρώτα ταξίδεψε στο Λος Άντζελες για να συναντήσει τους μάνατζερ της, είπε την επιθυμία της να ηχογραφήσει ένα R&B album όταν ήταν 14: "Είπα 'Θέλω να φτιάξω ένα R&B album', εκείνοι απάντησαν 'Αυτός είναι ένας μεγάλος στόχος! Ποιος θα αγοράσει ένα album ενός δεκατετράχρονου;!'

2008-2012: Ντεμπούτο και πρώτα βήματα με το Nickelodeon

Το 2008 η Αριάνα ερμήνευσε τον ρόλο της μαζορέτας Σάρλοτ στο μιούζικαλ 13 ,για τον οποίο της απονεμήθηκε βραβείο από τον Εθνικό Σύλλογο Θεάτρου Νεολαίας. Όταν πήρε μέρος στην παράσταση, η Αριάνα εγκατέλειψε το λύκειο στο οποίο φοιτούσε. Παρόλα αυτά για να συνεχίσει την εκπαίδευσή της, το σχολείο της, της έστελνε την ύλη που δίδασκαν έτσι ώστε να μπορεί να διαβάζει στο σπίτι με την βοήθεια καθηγητών. Επίσης τραγούδησε πολλές φορές στο jazz club της Νέα Υόρκης, Birdland. Έκανε οντισιόν για το Victorious του Nickelodeon μαζί με την συμπρωταγωνίστρια της από το 13 και κολλητή της, Λιζ Γκίλλις, το 2009. Η Αριάνα έπρεπε να βάφει τα μαλλιά της κόκκινα κάθε εβδομάδα για το Victorious, επειδή ο παράγωγος Νταν Σνάιντερ δεν ήθελε όλο το cast να ήταν καστανομάλληδες και πίστευε ότι έτσι θα πλησίαζε καλύτερα τον ρόλο της, Κατ Βαλεντάιν. Η σειρά έκανε πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2010 και έγινε η δεύτερη live-action σειρά στην ιστορία του Nickelodeon με το πιο πολύ κοινό (5.7 εκατ. ακροατές). Ο ρόλος αυτός τη βοήθησε να γίνει teen idol, άλλα ενδιαφερόταν περισσότερο για μουσική καριέρα δηλώνοντας ότι "Η υποκριτική είναι διασκεδαστική, άλλα η μουσική ήταν πάντα η πρώτη της προτεραιότητα". To 2010 έπαιξε στο μιούζικαλ Cuba Libre ως Μίριαμ.

Μετά τον 1ο κύκλο του Victorious, ήθελε να αφοσιωθεί στη μουσική της καριέρα και ξεκίνησε να δουλεύει το πρώτο τής album τον Αύγουστο του 2010. Για να βελτιώσει τη φωνή της άρχισε να δουλεύει με τον δάσκαλο φωνητικής Eric Vetro. Έκανε την πρώτη της μουσική εμφάνιση, στο κομμάτι "Give It Up" με την Λιζ Γκίλλις από το soundtrack της σειράς Victorious: Music From The Hit TV Show" τον Αύγουστο του 2011. Ενώ γύριζε τη σειρά, ηχογραφούσε διασκευές της Adele, Γουίτνεϊ Χιούστον και Μαράια Κάρεϊ και τα ανέβαζε στο YouTube. Ένας φίλος του Monte Lipman, διευθυντής της Republic Records, είδε τα βίντεο της. Τα έστειλε στον Lipman και υπέγραψε μουσικό συμβόλαιο. Κυκλοφόρησε το πρώτο της single "Put Your Hearts Up" τον Δεκέμβριο του 2011, και ηχογράφησε το ντεμπούτο της album, εκείνη την εποχή ονομαζόμενο Daydreamin' (Yours Truly), άλλα στο μέλλον το άλλαξε πολύ διότι δεν της άρεσε το Teen-Pop και ιδίως το Bubblegum Pop στοιχείο του. Το 2011 ηχογράφησε την φωνή της Πριγκίπισσας Diaspro στην εκδοχή του Nickelodeon της ιταλικής τηλεοπτικής σειρά Winx Club για 13 επεισόδια, συμμετείχε στο βιντεοκλίπ του Greyson Chance, "Unfriend You", παίζοντας την πρώην κοπέλα του και έδωσε τη φωνή της στα αγγλικά σε μια ισπανική ταινία κινούμενων σχεδιών, Snowflake, The White Gorilla.

Το δεύτερο soundtrack του Victorious, Victorious 2.0, κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2012, με τη συμμέτοχη της στα τραγούδια "Don't You (Forget About Me)" και "Five Fingaz To The Face" με το υπόλοιπο cast. Μετά από 4 κύκλους, η σειρά καταργήθηκε, με φήμες να λένε ότι έγινε εξαιτίας καβγά μεταξύ αυτής και της Βικτόρια Τζάστις. Η σειρά έληξε τον Φεβρουάριο του 2013. Το τρίτο και τελευταίο soundtrack, Victorious 3.0, κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2012 με αυτήν να τραγουδάει ένα ντουέτο με την Βικτόρια Τζάστις. Το βιντεοκλίπ του τραγουδιού δείχνει της δυο τους να το τραγουδάνε μπροστά στους φίλους τους, η οποία σκηνή ήταν σε ένα επεισόδιο της σειράς. Τον Δεκέμβριο του 2012, πρωταγωνίστησε ως Χιονάτη στην παράσταση "Τα Χριστούγεννα της Χιονάτης" (A Snow White Christmas). Επίσης τον ίδιο μήνα έκανε ένα ντουέτο με τον MIKA στην single εκδοχή του "Popular Song".

2013: Yours Truly

Μετά τη λήξη όχι μόνο του Victorious, αλλά και του iCarly ανακοινώθηκε πως το Nickelodeon θα δημιουργούσε μια σειρά ονόματι Sam & Cat, στην οποία συνδύαζαν τους ίδιους ρόλους που έπαιζαν αυτή και η Τζενέτ ΜακΚέρντι. Η υπόθεση είχε σχέση με τις δυο νέες συγκατοίκους οι οποίες ξεκινήσαν μια επιχείρηση babysitting. Ανακοινώθηκε ότι η σειρά θα ακυρωνόταν, μετά από μόλις έναν κύκλο λόγω καβγά της Αριάνα με τη Τζενέτ ΜακΚέρντι. Η σειρά έληξε τον Ιούλιο του 2014.

Το 2013

H Αριάνα ετοίμασε το πρώτο της album σε μια περίοδο τριών ετών με το όνομα Yours Truly (κανονικά ονομαζόταν Daydreamin'), το οποίο κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2013. Το τέλειωσε τον Ιούνιο του 2013, μετά από αλλαγή ολόκληρου του album, διότι δεν της άρεσε το Bubblegum στυλ του καθώς και το πρώτο της single, "Put Your Hearts Up'', υποστηρίζοντας ότι ήταν η χειρότερη στιγμή της ζωής της. Έκανε ντεμπούτο στο Νο.1 του Billboard 200 των Η.Π.Α. κάνοντας την πρώτη γυναικά καλλιτέχνη από την Kesha και η δέκατη-πέμπτη συνολικά, που να έχει το πρώτο της album στις πρώτες θέσεις των charts. Ήταν Νο.1 σε πολλές χώρες και στην Ελλάδα επίσης.

Το πρώτο single του album, "The Way" με τη συμμέτοχη του rapper Mac Miller έκανε ντεμπούτο στο Νο.10 στο Billboard Hot 100 των Η.Π.Α., έφτασε μέχρι την 9η θέση και πέρασε 26 εβδομάδες σε αυτό το chart. Το δεύτερο single του album, "Baby I", έκανε ντεμπούτο στο ίδιο chart στο Νο.21. Ήταν η μοναδική γυναίκα καλλιτέχνη που να έχει δυο τραγούδια που να κάνουν ντεμπούτο στο Top 10 του Billboard Hot Digital Songs των Η.Π.Α. το 2013 (The Way, Baby I). Το τρίτο και τελευταίο single του album, "Right There" με συμμέτοχη του Big Sean έκανε ντεμπούτο στο Νο.84 στο Billboard Hot 100 των Η.Π.Α. Και τα τρία single έκαναν μεγάλη επιτυχία τραβώντας κυρίως το εφηβικό κοινό.

Τον Αύγουστο του 2013 έπαιξε σε μια τηλεοπτική ταινία του Nickelodeon, H Απάτη (Swindle), ως Αμάντα Μπένσον. Τον ίδιο μήνα κυκλοφόρησε ένα προωθητικό single με τον Nathan Sykes των The Wanted, "Almost Is Never Enough", για την ταινία The Mortal Instruments. Επίσης άνοιξε την Believe Tour του Τζάστιν Μπίμπερ.

Τον Αύγουστο του ίδιου έτους ξεκίνησε την πρώτη της περιοδεία The Listening Sessions στις Η.Π.Α. και τον Καναδά. Η περιοδεία ήταν μικρή και κράτησε έναν μήνα, μέχρι τον Σεπτέμβριο. Όταν το Yours Truly έκανε ντεμπούτο Νο.1, ανέβηκαν πάνω στη σκηνή για να της το ανακοινώσουν ο τότε μάνατζέρ της Scooter Braun και η μητέρα της. Το κοινό ούρλιαζε και χειροκροτούσε, ενώ ούτε καν η ίδια δεν μπορούσε να το πιστέψει και ξέσπασε σε δάκρυα χαράς. Σε μια συναυλία της, τραγουδώντας το πολυαγαπημένο της τραγούδι "Honeymoon Avenue", ξέσπασε σε δάκρυα διότι πιο πριν χώρισε με το τότε αγόρι της Τζέι Μπρούκς. Η στιγμή σχολιάστηκε από τους περισσότερους με συμπόνια, άλλα από μερικούς με αγριότητα, επειδή η ίδια τον είχε απατήσει.

Κέρδισε πολλά βραβεία, μαζί με το American Music Award για καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη. Στην ίδια απονομή τραγούδησε ένα medley του hit single της "The Way" και ενός αγαπημένου της τραγουδιού της "Tattooed Heart" και έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις καλύτερές της εμφανίσεις.

Τον Δεκέμβριο κυκλοφόρησε το πρώτο της χριστουγεννιάτικο μίνι album, Christmas Kisses, με 4 κομμάτια. Τα δύο είναι πρωτότυπα, ενώ τα άλλα δύο διασκευές κλασικών τραγουδιών. Χαρακτηρίστηκε η R&B πλευρά των κλασικών τραγουδιών "Last Christmas", στο οποίο "πείραξε" λίγο τους στίχους και "Santa Baby", που συνεργάστηκε με την Λιζ Γκίλλις

H Γκράντε σε περιοδεία το 2015

2014-2015: Μy Everything

Τον Ιανουάριο του 2014 η Γκράντε ξεκίνησε να ηχογραφεί το δεύτερο άλμπουμ της, με τους παραγωγούς Max Martin και Benny Blanco. H Γκράντε έχει συμβάλει επίσης στην συγγραφή των τραγουδιών της.Τον ίδιο μήνα νίκησε το βραβείο αγαπημένος Break-out καλλιτέχνης στα Peoples Choice Awards.

Η Γκράντε κυκλοφόρησε το δεύτερο της άλμπουμ My Everything στις 25 Αυγούστου 2014. Πούλησε 169.000 δίσκους μόνο την πρώτη εβδομάδα κάνοντας ντεπούτο στην πρώτη θέση στο Billboard 200 κάνοντας το το δεύτερο άλμπουμ να φτάσει την πρώτη θέση στην κατάταξη αυτή. Στο Κυρίως κομμάτι του άλμπουμ με τίτλο ''Problem'' συμμετέχει η Αυστραλέζα ράπερ Iggy Azalea το οποίο έκανε πρεμιέρα στα Radio Disney Music Awards στις 27 Απριλίου.Το τραγούδι κατάφερε και έφτασε την δεύτερη θέση στο Billboard Hot 100.To βίντεο κλιπ για το τραγούδι έχει πάνω από 1,1 δισεκατομμύρια προβολές στο YouTube.To δεύτερο single του άλμπουμ ''Break Free'' στο οποίο συμμετέχει και ο Γερμανός DJ Zedd,φτάνοντας την τέταρτη θέση στο Billboard Hot 100.Το βίντεο κλιπ του τραγουδιού το οποίο έχει διαστημικό θέμα έχει πάνω από 900 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.To ''Problem'' κέρδισε το βραβείο καλύτερο ποπ βίντεο.Η Γκράντε και η ράπερ Nicki Minaj συμμετείχαν στο τραγούδι ''Bang Bang'' της τραγουδίστριας Jessie J το οποίο ήταν το κυρίως κομμάτι για το άλμπουμ της ''Sweet Talker''.To βίντεο για το τραγούδι έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο προβολές στο YouTube.To άλμπουμ της Γκράντε ''My Everything'' πέρασε 88 εβδομάδες στο Billboard 200.Στις αρχές του 2015 ξεκίνησε την περιοδεία της για την προώθηση του άλμπουμ της με τον τίτλο ''The Honeymoon Tour'' με συναυλίες στην Βόρεια Αμερική,Ευρώπη,Ασία αλλά και Νότια Αμερική.Λόγω της μεγάλης επιτυχίας της περιοδείας η Γκράντε αποφάσισε να προσθέσει και άλλες συναυλίες.Η περιοδεία τελείωσε τον Οκτώβριο του 2015, με σύνολο 90 συναυλιών. Είσπραξε 40 εκατομμύρια δολάρια και πούλησε 800.000 εισητήρια

2016-2017: Dangerous Woman

Η Γκράντε ξεκίνησε να ηχογραφεί τραγούδια για το τρίτο της άλμπουμ το 2015 που κανονικά θα ονομάζονταν ''Moonlight''. Τον Οκτώβριο του 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο της τραγούδι με τίτλο ''Focus'' το οποίο είχε προγραμματιστεί να ήταν το κυρίως κομμάτι του άλμπουμ, το τραγούδι κατάφερε να φτάσει την έβδομη θέση στο Billboard Hot 100. Το βίντεο κλίπ για το τραγούδι έχει πάνω από 700 εκατομμύρια προβολές στο YouTube. Toν Μάρτιο του 2016 η Γκράντε κυκλοφόρησε το τραγούδι Dangerous Woman το οποίο θα είναι το κυρίως κομμάτι για το τρίτο άλμπουμ της Γκράντε που ονομάστηκε επίσημα ''Dangerous Woman''. Το τραγούδι έφτασε στην δέκατη θέση στο Billboard Hot 100 και αργότερα έφτασε στην όγδοη θέση. Στις 12 Μαρτίου 2016 η Γκράντε εμφανίστηκε ως παρουσιάστρια και ως μουσική Guest στο Show Saturday Night Live όπου τραγούδησε το ''Dangerous Woman'' και το πρώτο τραγούδι προώθησης του άλμπουμ με τίτλο ''Be Alright'' το οποίο κυκλοφόρησε στις 18 Μαρτίου.Τον Μάιο του 2016, η Γκράντε τραγούδηε το δεύτερο της single απ'το άλμπουμ στο φινάλε της δέκατης σεζόν του τηλεοπτικού σόου The Voice με τον τίτλο ''Into You'' το οποίο έφτασε στην δέκατη τρίτη θέση στο Billboard Hot 100.

O τίτλος της φιλανθρωπικής συναυλίας που οργάνωσε η Γκράντε

H Γκράντε κυκλοφόρησε το τρίτο της άλμπουμ Dangerous Woman στις 20 Μαΐου 2016, το οποίο έφτασε στην δεύτερη θέση στο Billboard 200 , Στην Ελλάδα έφτασε στην τέταρτη θέση ενώ σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο,Αυστραλία,Ολλανδία,Ιρλανδία,Ιταλία κ.α κατάφερε να φτάσει στην πρώτη θέση.Η Γκράντε ξεκίνησε την περιοδεία της για την προώθηση του άλμπουμ τον Φεβρουάριο του 2017 στην βόρεια Αμερική και μετά στην Ευρώπη. Μετά από μια απ'τις συναυλίες της στο Manchester Arena στην Μάντσεστερ, Αγγλία στις 22 Μαΐου 2017 μία βομβιστική τρομοκρατική επίθεση έλαβε μέρος, σκοτώνοντας 23 και τραυματίζοντας άλλα 512 άτομα. Η Γκράντε ακύρωσε όλες τις συναυλίες μέχρι τις 7 Ιουνίου, και διοργάνωσε μια φιλανθρωπική συναυλία με τίτλο ''One Love Manchester'' στις 4 Ιουνίου, βοηθώντας να μαζέψει 23 εκατομμύρια Δολάρια για τα θύματα της επίθεσης και τις οικογένειες τους.Η Γκράντε , ο Justin BieberKaty Perry και άλλοι τραγουδιστές τραγούδησαν στην συναυλία που οργάνωσε η Γκράντε για να βοηθήσουν τα θύματα της επίθεσης.Η περιοδεία συνέχισε στην Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Ασία και Ωκεανία. Τελείωσε τον Σεπτεμβρίου του 2017 μαζεύοντας πάνω απο 71 εκατομμύρια δολάρια και 875.000 εισητήρια.

.

2018-Σήμερα:Sweetener

H Γκράντε άρχισε να δουλεύει για το επόμενο της άλμπουμ με τον Pharell το 2016, αλλά λόγω της τραγωδίας στο Manchester, τα έργα για το επόμενο άλμπουμ καθυστέρησαν.Στις 20 Απριλίου, 2018 κυκλοφόρησε το ''No Tears Left To Cry'' ως το κύριος κομμάτι του άλμπουμ για το επόμενο της άλμπουμ, μαζί με έναν βίντεο κλιπ με το τραγούδι.Το τραγούδι έφτασε την τρίτη θέση στο Billboard Hot 100 κάνοντας το ένατο τραγούδι της Γκράντε να φτάσει το τοπ 10.Τραγούδησε το ''Νο Tears Left To Cry'' στο Tonight Show στις 1 Μαΐου, όπου και αποκάλυψε διάφορους τίτλους για το καινούργιο άλμπουμ, μια προσωρινή ημερομηνία για την κυκλοφορία του και ότι το άλμπουμ θα ονομάζεται Sweetener.Η Γκράντε επίσης συμμετείχε στο τραγούδι ''Bed'' Της Nicki Minaj και στο ''Dance To This'' το Troye Sivan, τα οποία και τα δύο τραγούδια έγιναν επιτυχίες.To άλμπουμ έγινε διαθέσιμο για προ-παραγγελία στις 20 Ιουνίου, 2018, μαζί με το τραγούδι ''The Light Is Coming''

στο οποίο συμμετείχε η Nicki Minaj, και το βίντεο κλιπ μαζί με το βίντεο.Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 17 Αυγούστου 2018.

Προσωπική Ζωή

Σχέσεις

Τον Οκτώβριο του 2012 άρχισε να βγαίνει με τον Τζέι Μπρουκς, τραγουδιστή του group "The Janoskians" αλλά η σχέση τους έληξε ύστερα από 10 μήνες. Μετά το χωρισμό τους, ο Μπρουκς την κατηγόρησε ότι τον απατούσε με τον τραγουδιστή Νέιθαν Σάικς, του boy-band "The Wanted" με τον οποίο λίγες εβδομάδες μετά, εκείνη υπήρξε ζευγάρι. Ωστόσο και αυτή η σχέση έληξε σύντομα. Το Μάιο του 2014, επιβεβαίωσε ότι ήταν και πάλι ζευγάρι με τον Τζέι Μπρουκς αλλά χώρισαν για δεύτερη φορά δύο μήνες αργότερα.

Έπειτα, ήταν σε σχέση με τον ράπερ Big Sean από τον Ιούλιο του 2014 ως τον Απρίλιο του 2015 ενώ μετά το χωρισμό, ξεκίνησε να βγαίνει με τον τότε χορευτή της, Ρίκι Άλβαρεζ. Η σχέση τους έληξε έπειτα από 13 μήνες. Τον Αύγουστο του 2016, επιβεβαίωσε τη σχέση της με τον ράπερ Μακ Μίλλερ. αλλά τον Μάιο του 2018, ύστερα από 20 μήνες σχέσης, ανακοίνωσε μέσω Instagram τον χωρισμό τους.

Λίγες μέρες αργότερα επιβεβαίωσε ότι είναι σε σχέση με τον ηθοποιό αλλά και κωμικό Pete Davidson. Τον Ιούνιο του 2018, ο Davidson επιβεβαίωσε ότι αυτός και η Γκράντε, έχουν αρραβωνιαστεί.

Τέχνη-Μουσική

Αρχείο:LipsyAGCollection.jpg
Tο 2016

Η μουσική της είναι γενικά pop και R&B και έχει στοιχεία από funk, χορό και hip hop. Μεγάλωσε κυρίως ακούγοντας αστική pop και μουσική της δεκαετίας του 90΄. Η μουσική της αρχικά είχε στόχο το νεανικό κοινό με το single τραγούδι '' Put your hearts up'', το οποίο ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια των σχεδίων για ένα εφηβικό άλμπουμ με ποπ μουσική. Το ''Yours Truly'' περιγράφεται ως κατά το ήμισυ μια ιστορική αναδρομή στη μουσική R&B της δεκαετίας του 1990, και η Grande περιγράφει το δεύτερο ήμισυ ως ''κάτι που είναι πραγματικά μοναδικό και πολύ ιδιαίτερο από όσα έχω γράψει'', το οποίο είναι εντελώς πρωτότυπο. Για το σύνολο του δίσκου δήλωσε: «Λοιπόν μισό από αυτό είναι μια ιστορική αναδρομή και ένα πολύ οικείο συναίσθημα, σε κάνει να αισθάνεσαι καλά. Το άλλο μισό είναι κάτι που έχω δημιουργήσει το οποίο είναι ξεχωριστό, μοναδικό, αναζωογονητικό, υπέροχο και το λατρεύω» Το εμπνευσμένο της από την Ιταλία άλμπουμ εγκωμιάστηκε για την αναγέννηση του ρυθμού της R&B στη δεκαετία του 1990 με τη βοήθεια της επιτυχίας του Babyface. Ακολούθησε το My Eveything το 2014 το οποίο περιγράφεται ως εξέλιξη του πρώτου της άλμπουμ με έναν νέο ήχο που έχει στοιχεία EDM και electropop μουσικής.

Φιλμογραφία

Λίστα τηλεοπτικών εμφανίσεων
Έτος Τίτλος προγράστις 14 ος Ρόλος Σημειώσεις
2009 The Battery's Down Μπατ Μίτζβαχ Ρίφερ Επεισόδιο: "Bad Bad News"
2010-2013 Victorious Κατ Βαλεντάιν Πρωταγωνιστικός ρόλος
2011 ICarly Κατ Βαλεντάιν Επεισόδιο: "iParty with Victorious"
2011-2013 Winx Club Πριγκίπισσα Ντιάσπρο (φωνή) Έκτακτος ρόλος (Specials, 3 & 5 κύκλος)
2013 Swindle Αμάντα Μπένσον Τηλεταινία του Nickelodeon
2013-2014 Sam & Cat Κατ Βαλεντάιν Συμπρωταγωνιστικός ρόλος
2014 Family Guy Ιταλίδα κόρη (φωνή) Επεισόδιο: "Mom's The Word"
Saturday Night Live O εαυτός της/ Μουσική guest Επεισόδιο: "Chris Pratt/ Ariana Grande"
2015 RuPaul's Drag Race Ο εαυτός της/guest κριτής Επεισόδιο: "Ru Hollywood Stories"
Knock Knock Live Ο εαυτός της Επεισόδιο που δεν έχει προβληθεί
Scream Queens Σόνια Χέρφμανν/ Σανέλ #2 Έκτακτος ρόλος (4 επεισόδια)
2016 Saturday Night Live Ο εαυτός της/ Μουσική guest Επεισόδιο: "Ariana Grande"
The Voice Ο εαυτός της/ Ντουέτο με την Κριστίνα Αγκιλέρα Τελικός (Φινάλε 10ου κύκλου)
Hairspray Live! Πέννυ Πίνγκλετον Special guest
Λίστα ταινιών
Έτος Τίτλος ταινίας Ρόλος Σημειώσεις
2011 Snowflake: The White Gorilla Snowflake Φωνή
2015 Underdogs Λάουρα Φωνή
2016 Zoolander No.2 Γυναίκα Guest εμφάνιση
Λίστα θεατρικών παραστάσεων
Έτος Τίτλος παράστασης Ρόλος
2008 13 Σαρλότ
2010 Cuba Libre Μίριαμ
2012 Τα χριστούγεννα της Χιονάτης Χιονάτη
Λίστα βίντεο-κλιπ
Έτος Τίτλος (σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες)
2012 Put Your Hearts Up
2013 The Way (ft. Mac Miller)
Almost Is Never Enough (ft. Nathan Sykes)
Baby I
Right There (ft. Big Sean)
2014 Problem (ft. Iggy Azalea)
Break Free (ft. Zedd)
Love Me Harder (ft. The Weekend)
Santa Tell Me
2015 One Last Time
Focus
2016 Dangerous Woman
Let Me Love You (ft. Lil Wayne)
Into You
Leave me lonely (ft. MAcy Grays)
Side To Side (ft. Nicki Minaj)
2017 Everyday (ft. Future)
2018 No Tears Left To Cry
Συμμετοχή σε βίντεο-κλιπ άλλων καλλιτεχνών
Έτος Τίτλος Βασικός ερμηνευτής Σε συνεργασία με
2013 Popular Song MIKA Ariana Grande
2014 Bang Bang Jessie J Nicki Minaj, Ariana Grande
2015 E Piu Ti Penso Andrea Bocelli Ariana Grande
Boys Like You Who Is Fancy Meghan Trainor, Ariana Grande
2016 This Is Not A Feminist Song SNL Ariana Grande
My Favourite Part Mac Miller Ariana Grande
Better Days Victoria

Δισκογραφία

Άλμπουμ

  • Yours Truly (2013)
  • My Everything (2014)
  • Dangerous Woman (2016)
  • Sweetener (2018)

EPs

  • Christmas Kisses (2013)
  • Love Me Harder EP (2014)
  • Christmas & Chill (2015)

Singles

  • Put Your Hearts Up (2012)
  • The Way ft. Mac Miller (2013)
  • Almost Is Never Enough ft. Nathan Sykes (2013)
  • Baby I (2013)
  • Right There ft. Big Sean (2013)
  • Love Is Everything (2013)
  • Snow In California (2013)
  • Santa Baby ft. Liz Gilles (2013)
  • Problem ft. Iggy Azalea (2014)
  • Break Free ft. Zedd (2014)
  • Bang Bang ft. Jessie J και Nicki Minaj (2014)
  • Love Me Harder ft. The Weekend (2014)
  • Santa Tell Me (2014)
  • One Last Time (2015)
  • Focus (2015)
  • Dangerous Woman (2016)
  • Let Me Love You ft. Lil Wayne (2016)
  • Into You (2016)
  • Side To Side ft. Nicki Mina (2016)
  • Everyday ft.Future (2017)
  • No Tears Left To Cry (2018)
  • The light is coming ft. Nicki Minaj (2018)
  • God Is A Woman (2018)

Ως συμμετέχουσα καλλιτέχνης

Τιτλος Χρονία Καλλιτέχνης άλμπουμ
Popular Song 2013 MIKA Yours Truly και

The Origin Of Love

Adore 2015 Cashmere Cat Χωρίς άλμπουμ
Boys Like You 2015 Who Is Fancy Χωρίς άλμπουμ
Faith 2016 Stevie Wonder Sing
Quit 2017 Cashmere Cat 9
Bed 2018 Nicki Minaj Queen
Dance To This 2018 Troye Sivan Bloom

Περιοδείες

Ως βασική καλλιτέχνης

  • The Listening Sessisions (2013)
  • The Honeymoon Tour (2015)
  • Dangerous Woman Tour (2016-17)

Festivals

  • The Jingle Ball Tour (2013)
  • The Jingle Ball Tour (2014)
  • One Love Manchester (2017)

Σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες

  • Justin Bieber - Believe Tour (2013)
  1. CONOR.SI. 250215011.
  2. Ανακτήθηκε στις 4  Μαρτίου 2021.
  3. 27  Μαΐου 2021. sg.style.yahoo.com/entertainment/ariana-grande-dalton-gomez-wedding-photos-165556157.html. Ανακτήθηκε στις 27  Μαΐου 2021.
  4. «The Guardian.com». (Αγγλικά) TheGuardian.com. Ανακτήθηκε στις 30  Αυγούστου 2019.