Παμβουπρασιακός Α.Ο. Βάρδας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Υπάρχω (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Sakisgeorg (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{πηγές|21|07|2015}}{{Κουτί πληροφοριών ποδοσφαιρικού συλλόγου}}{{μορφοποίηση}}
{{πηγές|21|07|2015}}{{Κουτί πληροφοριών ποδοσφαιρικού συλλόγου}}{{μορφοποίηση}}
[[Αρχείο:pao_vardas_fc_logo.jpg||right|150px]]
[[Αρχείο:pao_vardas_fc_logo.jpg||right|150px]]
Ο ΠΑΜΒΟΥΠΡΑΣΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΑΡΔΑΣ , γνωστός και ως Π.Α.Ο. ΒΑΡΔΑΣ είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1948 στη Βάρδα Ηλείας.
Ο Παμβουπρασιακός Αθλητικός Όμιλος Βάρδας, γνωστός και ως Π.Α.Ο. Βάρδας, είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1948 στη Βάρδα Ηλείας.


Το όνομα "ΠΑΜΒΟΥΠΡΑΣΙΑΚΟΣ" ως σημασία επελέγει γιατί είχε ως σκοπό να γίνει η ομάδα όλης της Βουπρασίας.
Το όνομα "Παμβουπρασιακός" ως σημασία επιλέχθηκε γιατί είχε ως σκοπό να γίνει η ομάδα όλης της Βουπρασίας.
Το όνομα Βουπρασία δόθηκε στην περιοχή από την κύρια ασχολία των κατοίκων της που ήταν η ανατροφή και το εμπόριο βοοειδών (βους και πιπράσκειν) για αυτό και στο σήμα της ομάδας υπάρχει ο ταύρος ώστε να την συμβολίζει.
Το όνομα Βουπρασία δόθηκε στην περιοχή από την κύρια ασχολία των κατοίκων της που ήταν η ανατροφή και το εμπόριο βοοειδών (βους και πιπράσκειν) για αυτό και στο σήμα της ομάδας υπάρχει ο ταύρος ώστε να την συμβολίζει.



Έκδοση από την 00:58, 1 Ιουλίου 2018

Παμβουπρασιακός Α.Ο. Βάρδας
Ίδρυση1948
ΈδραΒάρδα Ηλείας, Ελλάδα
ΠρωτάθλημαΓ΄ Εθνική
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Αρχείο:Pao vardas fc logo.jpg

Ο Παμβουπρασιακός Αθλητικός Όμιλος Βάρδας, γνωστός και ως Π.Α.Ο. Βάρδας, είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1948 στη Βάρδα Ηλείας.

Το όνομα "Παμβουπρασιακός" ως σημασία επιλέχθηκε γιατί είχε ως σκοπό να γίνει η ομάδα όλης της Βουπρασίας. Το όνομα Βουπρασία δόθηκε στην περιοχή από την κύρια ασχολία των κατοίκων της που ήταν η ανατροφή και το εμπόριο βοοειδών (βους και πιπράσκειν) για αυτό και στο σήμα της ομάδας υπάρχει ο ταύρος ώστε να την συμβολίζει.

Τα χρώματα της ομάδας είναι το πράσινο και το λευκό ενώ έδρα του συλλόγου είναι το στάδιο "Γρηγόριος Καλάκος". Το πράσινο χρώμα επιλέχθηκε γιατί συμβολίζει την Βουπρασία, μια περιοχή με πολύ πράσινο εκείνη την εποχή. Μέχρι το 1958 ονομαζόταν "Αστέρας Βάρδας" με χρώματα βυσσινί, λευκό, μαύρο.

Η πρώτη διάκριση για τον Π.Α.Ο ΒΑΡΔΑΣ έρχεται την περίοδο 1991-1992, όπου στέφεται πρωταθλητής Ηλείας και ανεβαίνει για πρώτη φορά στην τότε Δ' Εθνική κατηγορία και στην οποία παρέμεινε για τρεις αγωνιστικές περιόδους. Ο Π.Α.Ο. ΒΑΡΔΑΣ επίσης αγωνίστηκε στη Δ΄ Εθνική από το 2003-04 ως την περίοδο 2005-06, όταν και κέρδισε την άνοδο του για πρώτη φορά σε επαγγελματική κατηγορία στη Γ΄ Εθνική, από την οποία όμως την επόμενη χρονιά υποβιβάστηκε και το 2007-2008 αγωνίστηκε πάλι στη Δ΄ Εθνική. Την περίοδο 2012-2013 αναδείχθηκε πρωταθλητής Ηλείας και μέσα από την διαδικασία των μπαράζ κέρδισε την ανοδό του συμμετέχοντας και πάλι στην επαγγελματική κατηγορία αυτής της Γ' Εθνικής όπου συμμετέχει για πέντε συναπτά έτη. Τα 70 χρόνια της ιστορίας βρίσκει την ομάδα για την περίοδο 2017-2018 να αγωνίζεται στην Γ' Εθνική κατηγορία

ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ... ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΟΣ,ΨΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΗΣ,ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΕΚΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,ΨΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ, ΚΛΟΚΩΝΗΣ ΘΕΜΗΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΓΡΑΨΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΚΛΟΚΩΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ,ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ,ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,ΒΡΑΧΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ,ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ,ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣ,ΚΟΥΤΡΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ,ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ,ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ,ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ,ΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ιστορία[1]

Το γήπεδο του Π.Α.Ο. Βάρδας
Οι φίλαθλοι του Παμβουπρασιακού
Η κερκίδα του "Γρηγόρης Καλάκος"

Ως εμπνευστής της ομάδας θεωρείται ο ΨΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ και ως αρχικά και ιδρυτικά μέλη οι ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΟΣ και ΚΟΚΛΩΝΗΣ ΘΕΜΗΣ. Το όνομα "ΠΑΜΒΟΥΠΡΑΣΙΑΚΟΣ" επελέγει γιατί όταν ιδρύθηκε το σωματείο δεν υπήρχε άλλη ομάδα στην ευρύτερη περιοχή και είχε ως σκοπό να γίνει η ομάδα όλης της Βουπρασίας. Το όνομα Βουπρασία δόθηκε στην περιοχή από την κύρια ασχολία των κατοίκων της που ήταν η ανατροφή και το εμπόριο βοοειδών (βους και πιπράσκειν) για αυτό και στο σήμα της ομάδας έχει τον ταύρο να την συμβολίζει. Χαρακτηριστικά, κάποια επώνυμα είναι συνδεδεμένα με την ιστορία της ομάδας όπως π.χ ΠΟΛΙΤΗΣ που ποτέ δεν έλειψε από καμία δεκαετία , ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ως τις πιο πολλές συμμετοχές αφού πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές της ομάδας είχαν το επώνυμο αυτό, ΤΣΟΥΛΗΣ γιατί υπήρξε ως παίχτης σύμβολο με τις πιο πολλές συνεχείς συμμετοχές στην ομάδα.

Μέχρι το 1958 ονομαζόταν "Αστέρας Βάρδας" με χρώματα βυσσινί, λευκό και μαύρο. Τότε, έπειτα την κατάθεση του καταστατικού της, εντάσσεται και επίσημα στην ένωση της ΕΠΣ ΗΛΕΙΑΣ. Τα χρώματα της ομάδας είναι πλέον το πράσινο και το λευκό, ενώ έδρα του συλλόγου από το 1979 είναι το στάδιο "Γρηγόριος Καλάκος".

Η πρώτη διάκριση για τον Παμβουπρασιακό έρχεται την περίοδο 1991-1992, όπου στέφεται πρωταθλητής Ηλείας και ανεβαίνει για πρώτη φορά στην τότε Δ' Εθνική κατηγορία και στην οποία παρέμεινε για τρεις αγωνιστικές περιόδους. Ο Π.Α.Ο. Βάρδας επίσης αγωνίστηκε στη Δ΄ Εθνική από το 2003-04 ως την περίοδο 2005-06, όταν και κέρδισε την άνοδο του για πρώτη φορά σε επαγγελματική κατηγορία στη Γ΄ Εθνική, από την οποία όμως την επόμενη χρονιά υποβιβάστηκε ξανά και την περίοδο 2007-2008 αγωνίστηκε πάλι στη Δ΄ Εθνική. Την περίοδο 2012-2013 αναδείχθηκε πρωταθλητής Ηλείας και μέσα από την διαδικασία των μπαράζ κέρδισε την άνοδό του συμμετέχοντας στην επαγγελματική κατηγορία αυτής της Γ' Εθνικής. Ο Παμβουπρασιακός για την περίοδο 2016-1017 αγωνίζεται στην Γ' Εθνική κατηγορία όπου έχει και πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πηγές

Εξωτερικοί σύνδεσμοι