Νατάσσα Μποφίλιου: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Maraki tse (συζήτηση | συνεισφορές)
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
Maraki tse (συζήτηση | συνεισφορές)
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
Γραμμή 81: Γραμμή 81:
*'''Άνω Τελεία''' [EP] (2013)
*'''Άνω Τελεία''' [EP] (2013)
*'''Βαβέλ''' (2016)
*'''Βαβέλ''' (2016)
•"Μπελ Ρεβ LIVE" (2018)
*'''Μπελ Ρεβ LIVE''' (2018)


== Συμμετοχές ==
== Συμμετοχές ==

Έκδοση από την 12:45, 26 Ιουνίου 2018


Νατάσσα Μποφίλιου
Πληροφορίες
Γέννηση18  Απριλίου 1983
Αθήνα
ΚαταγωγήΑθήνα
EίδοςΈντεχνο, Λαϊκό, Ποπ, Τζαζ, Ποπ Ροκ
Μουσικά όργαναΠιάνο
Δισκογραφική εταιρείαΜικρή Άρκτος (2004-2008), Metropolis (2009), Lyra (2010), Sony (2012), Feelgood Records (2013)
Ιστότοπος
Natassa Bofiliou / Natassa Bofiliou Database

Η Νατάσσα Μποφίλιου (Αθήνα, 18 Απριλίου 1983) είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια.

Βιογραφία

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983 και ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στα εκπαιδευτήρια Δούκα[1], ενώ κατόπιν σπούδασε στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ[2]. Έχει πτυχίο πιάνου και θεωρητικών μαθημάτων από το Ελληνικό Ωδείο[3] και είναι απόφοιτη του Ωδείου Φίλιππος Νάκας[2].

Ξεκίνησε την πορεία της στο τραγούδι συμμετέχοντας στις εμφανίσεις του Χρόνη Αηδονίδη. Το 2004, πήρε μέρος σε ακρόαση της δισκογραφικής εταιρίας "Μικρή Άρκτος", διευθυντής της οποίας ήταν ο στιχουργός Παρασκευάς Καρασούλος και ακολούθως συμμετείχε στο άλμπουμ "Δεύτερη Ακρόαση της Μικρής Άρκτου", ερμηνεύοντας δύο τραγούδια (''Ασπιρίνη'' και ''Ποιος ξέρει'')[2].

Ένα χρόνο μετά, έκανε το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου και μουσική Κώστα Τσίρκα με τίτλο "Εκατό μικρές ανάσες", από την εταιρία "Μικρή Άρκτος".[4]

Το 2006 συμμετείχε στο άλμπουμ του Σταμάτη Κραουνάκη "Πεθαίνοντας στην Αθήνα", το οποίο περιείχε τη μουσική από την ομώνυμη ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Το 2007, κυκλοφόρησε πάλι από τη Μικρή Άρκτο το CD-single "Εν λευκώ", σε στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου και μουσική Θέμη Καραμουρατίδη. Το ίδιο έτος, τρία τραγούδια της Μποφίλιου («Εκατό μικρές ανασες», «Στο΄πα και στο ξαναλέω» και το ντουέτο «Ποιος ξέρει») συμπεριλήφθηκαν στη συλλογή του Διφώνου, "Η Γενιά του 2010", όπου συμμετείχαν μεταξύ άλλων, η Ελεονώρα Ζουγανέλη, ο Γιάννης Χαρούλης κ.ά. Το 2008 συμετείχε στον δίσκο «Love Obsession… jazz sensation 2» του Γιώργου Ψυχογιού, ερμηνεύοντας το «Τι είν' αυτό που το λένε αγάπη».

Το πρώτο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα της συνεργασίας της με το Γεράσιμο Ευαγγελάτο και το Θέμη Καραμουρατίδη κυκλοφορεί τον Μάρτιο του 2008, τίτλος του "Μέχρι το τέλος", ένα άλμπουμ που κατάφερε να εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς και θεωρείται ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της δεκαετίας.[5]

Την Πρωτοχρονιά του 2009 ο ραδιοφωνικός σταθμός «Μελωδία» αναθέτει στους τρεις τους να γράψουν το τραγούδι της χρονιάς, και το «Ευχαριστήριο» είναι το πρώτο τραγούδι που ακούγεται μετά την αλλαγή του χρόνου. Το Μάρτιο του 2009 κυκλοφορεί, σε παραγωγή Metropolis, το cd-single «Τρία Μυστικά», μία τριπλέτα τραγουδιών - μυστικών σημάτων σε ανθρώπους και καταστάσεις της πόλης και ακολουθώντας την «ανοιξιάτικη παράδοση» των τελευταίων τριών χρόνων, παρουσίαζε ζωντανά τα τραγούδια της, στο Live Stage των Metropolis.

Μια επιτυχημένη σειρά εμφανίσεων σε όλη την Ελλάδα συνεχίστηκε και το 2010, ενώ ταυτόχρονα είχε μόνιμες βάσεις τον Σταυρό του Νότου και τα Orient και GaiA Live στη Θεσσαλονίκη. Τον Μάρτιο του 2010 κυκλοφόρησαν τα «Εισιτήρια Διπλά», για άλλη μια φορά σε στίχους του Ευαγγελάτου και μουσική του Καραμουρατίδη από τη Lyra.

Μετά από τις επιτυχημένες εμφανίσεις της στο Μετρό,τ ον Απρίλιο του 2010 η Μποφίλιοθ ξεκίνησε την καλοκαιρινή της περιοδεία, κάνοντας πρώτα μια μεγάλη συναυλία στο Γκάζι όπου παρευρέθηκαν περίπου 4.000 θεατές [1]. Μέσα στο 2010, συμμετέχει επίσης σε τρεις δίσκους. Στην "Αστίβη", του Δημήτρη Καρρά με την «Στρογγυλή φωτιά», στο "Cocoon" του Tareq με το «Feel me» και στις "Μικρές Ελπίδες" του Παύλου Συνοδινού με τα «Απαγορευτικόν» και «Μικρές Ελπίδες». Ο Οκτώβρης τη βρίσκει στο θέατρο Κάππα,στην μουσική παράσταση «Έχω ένα σχέδιο» του Θέμη Καραμουρατίδη ,ενώ λίγο αργότερα στο πλευρό του Παύλου Συνοδινού, στον Πυρήνα. Συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και εμφανίσεις στο Γαία,στη Θεσσαλονίκη θα συμπληρώσουν το χειμώνα του 2010.

Νατάσα Μποφίλιου, 2011

Η είσοδος του 2011 θα τη βρει στο πλευρό του Σταύρου Ξαρχάκου και του Γιάννη Χαρούλη, στο Gazarte, σε ένα πρόγραμμα που περιείχε ερμηνείες τραγουδιών των Ξαρχάκου, Χατζιδάκι και Θεοδωράκη, ενώ λίγο αργότερα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα εμφανιστεί στο Μετρό. Αργότερα, εμφανίζεται στην Τελετή Έναρξης των Special Olympics Αθήνα 2011, αλλά και στην Τελετή Λήξης.

Το καλοκαίρι τη βρίσκει για άλλη μια φορά στην Τεχνόπολη του Γκαζιού, καθώς και σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Συμμετείχε επίσης, στη συναυλία της Ελεονώρας Ζουγανέλη στο Θέατρο Βράχων, η οποία ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε δίσκο την ίδια χρονιά. Για πρώτη φορά, συμμετείχε και στο ARK Festival που διοργανώθηκε στην Αθήνα, ενώ ο κύκλος των εμφανίσεων της με το Σταύρο Ξαρχάκο και το Γιάννη Χαρούλη συνεχίστηκε με περιορισμένες συναυλίες ανά την Ελλάδα και μια τελευταία συναυλία στο Παλλάς, τον Οκτώβριο του 2011. Έπειτα από μια σειρά εμφανίσεων στο Γαία live στη Θεσσαλονίκη, το Νοέμβριο, και περιορισμένο αριθμό συναυλιών σε πόλεις της Ελλάδας, η Νατάσσα Μποφίλιου έκλεισε τον κύκλο των Εισιτηρίων Διπλών.

Ο Φεβρουάριος του 2012, θα τη βρει με νέο υλικό (ως τότε ακυκλοφόρητο) και εμφανίσεις στο Gazoo, κάθε Σάββατο. Παράλληλα, συνεχίζει τις εμφανίσεις της στην υπόλοιπη Ελλάδα και την Κύπρο. Τον Ιούνιο του 2012 κυκλοφορεί από την SONY-BMG, το νέο της άλμπουμ «Οι μέρες του Φωτός», σε στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη. Ένας δίσκος χωρισμένος σε δύο μέρη, που κινείται ανάμεσα στο χθες και το σήμερα. Στο δεύτερος μέρος, συμμετέχει σε ντουέτο με τη Νατάσσα ο Αλκίνοος Ιωαννίδης. Πλήθος εμφανίσεων στην επαρχία και μια μεγάλη συναυλία με 7.000 άτομα, στο κοινό της Τεχνόπολις [2], συνθέτουν το σκηνικό των επόμενων μηνών.

Το 2013, συμπληρώνει 10 χρόνια παρουσίας στο χώρο της μουσικής και τα γιορτάζει με μια παράσταση στο Kyklos Live Stage, κλείνοντας έτσι τον πρώτο κύκλο της καλλιτεχνικής της καριέρας. Το Μάρτιο δίνει την πρώτη της συναυλία στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Λονδίνο και το Dingwalls. Το καλοκαίρι του 2013, παράλληλα με εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχει μαζί με πλήθος άλλων καλλιτεχνών (Δρογώσης, Φάμελλος, Δεληβοριάς, Μαραβέγιας κ.α.), στην κολεκτίβα αλληλεγγύης "Αγάπη ρε+", με σκοπό να προσφέρουν με το δικό τους τρόπο, όπου υπάρχει ανάγκη.

Στις αρχές Οκτωβρίου, κυκλοφορεί από την Feelgood Records, το EP "Άνω Τελεία", σε στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου και μουσικές του Στάμου Σέμση. Η μουσική παράσταση "Πάμε ξανά", που φέρει την υπογραφή των Ευαγγελάτου-Καραμουρατίδη, παρουσιάστηκε στο Passport στον Πειραιά, και εγκαινίασε ένα νέο κύκλο συναυλιών και εμφανίσεων, που συνεχίστηκε την άνοιξη του 2014 στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου και κορυφώθηκε με μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο. Το Μάιο του ίδιου έτους έδωσε δύο ακόμα συναυλίες στο εξωτερικό, αυτή τη φορά στη Γερμανία (Βερολίνο και Ντίσελντορφ).

Το Δεκέμβριο του 2014 κυκλοφορούν οι "Πρώτες Λέξεις" (Feelgood Records) σε μουσικές του Θέμη Καραμουρατίδη, στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου και ερμηνείες της Νατάσσας Μποφίλιου και του Σωκράτη Μάλαμα.

Τον Ιούνιο του 2015 και έπειτα από απουσία αρκετών μηνών, επιστρέφει δυναμικά με μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο, και η οποία οδήγησε σε 3 επιτυχημένες συναυλίες στο Λονδίνο και το Ντουμπάι, το φθινόπωρο.

Ύστερα από τις αναπάντεχες συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, τον Ιούνιο του 2016 κυκλοφορεί ο όγδοος προσωπικός της δίσκος με τίτλο "Βαβέλ" σε συνεργασία πάντα με τους Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμο Ευαγγελάτο ενώ την κυκλοφορία υπογράφει η δισκογραφική της εταιρίας, Feelgood Records. Ο νέος της δίσκος κυκλοφορεί σε CD και βινύλιο ενώ στο εξώφυλλο ο τίτλος αναγράφεται και με τον κώδικα Braille.

Το καλοκαίρι του 2016 πραγματοποίησε περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο, υπό την ονομασία "Βαβέλ", ενώ λίγους μήνες αργότερα ακολούθησε νέα περιοδεία με το όνομα ''Βαβέλ 2''.

Τον Νοέμβριο του 2017 πρωταγωνίστησε στη μουσική παράσταση Μπελ Ρεβ στο Διογένης Studio[6]. Το καλοκαίρι του 2018 πραγματοποιεί καλοκαιρινή περιοδεία υπό την ονομασία "Ομορφο όνειρο" σε Ελλάδα και Κύπρο με την μουσική παράσταση Μπελ Ρεβ. Την ίδια εποχή κυκλοφορεί ο ένατος προσωπικός της δίσκος "Μπελ Ρεβ live" σε συνεργασία πάντα με τους Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμο Ευαγγελάτο ενώ την κυκλοφορία υπογράφει η δισκογραφική της εταιρία, Feelgood Records.Ο νέος δίσκος είναι ο πρώτος που έχει ηχογραφηθεί ζωντανά και είναι διπλός. Την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 κυκλοφόρησε στο youtube το επίσημο βίντεο κλιπ του "Εν Λευκώ".

Δισκογραφία

Κύριο λήμμα: Δισκογραφία της Νατάσσας Μποφίλιου

Προσωπική Δισκογραφία

  • Εκατό μικρές ανάσες (2005)
  • Εν λευκώ [CD-single] (2007)
  • Μέχρι το τέλος (2008)
  • Τρία μυστικά [CD-single] (2009)
  • Εισιτήρια διπλά (2010)
  • Οι μέρες του φωτός (2012)
  • Άνω Τελεία [EP] (2013)
  • Βαβέλ (2016)
  • Μπελ Ρεβ LIVE (2018)

Συμμετοχές

  • Δεύτερη Ακρόαση της Μικρής Άρκτου (2004)
  • Πεθαίνοντας στην Αθήνα (2006)
  • Η γενιά του 2010 - Δίφωνο (2007)
  • Love Obsession… Jazz Sensation 2 - δίσκος του Γιώργου Ψυχογιού (2008)
  • Αστιβή - δίσκος του Δημήτρη Καρρά (2010)
  • Cocoon - δίσκος του Tareq (2010)
  • Μικρές Ελπίδες - δίσκος του Παύλου Συνοδινού (2010)
  • Herria - δίσκος του Kepa Junkera (2010)
  • Έχω ένα σχέδιο - Ζωντανή ηχογράφηση από το θέατρο ΚΑΠΠΑ - δίσκος του Θ. Καραμουρατίδη (2011)
  • Είπα στους φίλους μου- Ζωντανή ηχογράφηση από το θέατρο Βράχων - δίσκος της Ελεονώρας Ζουγανέλη (2011)
  • Ίσως - δίσκος του Ν. Πορτοκάλογλου (2012)
  • Κάποια μέρα - δίσκος του Ηλία Βαμβακούση (2013)
  • Fish - δίσκος του Tareq (2013)
  • Γύρω από τον ήλιο - δίσκος του Μανώλη Φάμελλου (2014)
  • Πρώτες Λέξεις - δίσκος των Θέμη Καραμουρατίδη, Οδυσσέα Ιωάννου και ερμηνείες Ν. Μποφίλιου και Σ. Μάλαμα (2014)
  • Το κόκκινο τετράδιο - δίσκος του Στάθη Δρογώση (2015)

Συνεργασίες - Ντουέτα

Παραπομπές

  1. «Ανακοινώσεις». parents.doukas.gr. Εκπαιδευτήρια Δούκα. Ανακτήθηκε στις 28 Μαΐου 2018. 
  2. 2,0 2,1 2,2 «Νατάσσα Μποφίλιου». gyzimegaron.gr. Gyzi Megaron. Ανακτήθηκε στις 28 Μαΐου 2018. 
  3. http://www.mikri-arktos.gr/diskografia/disc007/subsection002.php
  4. Νατάσα Μποφίλιου. GreeceJoy. Retrieved 2014-04-08.
  5. http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=77&artid=32949
  6. Ogdoo.gr. ««Μπελ Ρεβ» - Η νέα πρόταση των Μποφίλιου, Καραμουρατίδη & Ευαγγελάτου». http://www.ogdoo.gr/epikairotita/mousika-nea/mpel-rev-i-nea-protasi-ton-bofiliou-karamouratidi-evaggelatou. Ανακτήθηκε στις 2017-12-09. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

http://mousikorama.gr/site/biography/108-mpofilioy