Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
καμία σύνοψη επεξεργασίας
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
}}
Το '''Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»''' είναι από τα μεγαλύτερα [[Παιδιατρική|παιδιατρικά]] νοσοκομεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο και το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της [[Ελλάδα|Ελλάδος]]. Οι κλίνες νοσηλείας του ανέρχονται στις 750. Είναι για παιδιά ηλικίας μέχρι και 14 ετών, όμως σε ορισμένες ειδικές περιπτώσεις δέχεται και παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας.
 
== Σχεδικά με το νοσοκομείο==
Διαθέτει τμήματα όλων των ιατρικών ειδικοτήτων, παθολογικών και χειρουργικών. Λειτουργούν εκατόν-δέκα (110) κλίνες εντατικής θεραπείας και αυξημένης φροντίδας παιδιών και νεογνών και εξειδικευμένα και μοναδικά τμήματα, όπως η Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, τα Τμήματα Αιματολογίας/Ογκολογίας, το Παιδοκαρδιολογικό Τμήμα, το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο και τα Παιδοκαρδιοχειρουργικά Τμήματα και η Μονάδα Νευρομυικών Παθήσεων.
Ο Εργαστηριακός Τομέας περιλαμβάνει εργαστήρια ορισμένα εκ των οποίων είναι μοναδικά και πραγματοποιούν άκρως εξειδικευμένες και πρωτοποριακές εξετάσεις.
Στο νοσοκομείο λειτουργεί η Α΄ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Χωρέμειο Ερευνητικό Εργαστήριο της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Εργαστήριο Ιατρικής Γενετικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Επίσης στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου φιλοξενείται το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού.
 
==Ιστορικό==
Ανώνυμος χρήστης

Μενού πλοήγησης