Μουδέχαρ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
μ μ.επιμέλεια
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
'''Μουδέχαρ''' ονομάζονταν οι [[μουσουλμάνοι]] της [[Ανδαλουσία|Ανδαλουσίας]] που έμειναν στα [[Ισπανία|ισπανικά]] εδάφη, χωρίς όμως να ασπασθούν το [[Χριστιανισμός|χριστιανισμό]], αλλά και η τεχνοτροπία στην [[αρχιτεκτονική]] και τη διακόσμηση στην [[Αραγωνία]] και την [[Καστίλλη]] μεταξύ 12ου και 16ου αιώνα που αν και έντονα επηρεασμένη από τη μουσουλμανική παράδοση είχε και στοιχεία από τη χριστιανική κουλτούρα, όπως απεικονίσεις ζώων και το γοτθικό στυλ. Σημαντικό παράδειγμα αυτής της συμβίωσης των παραδόσεων είναι το [[Αλκάθαρ της Σεβίλλης]].
'''Μουδέχαρ''' ονομάζονταν οι [[μουσουλμάνοι]] της [[Ανδαλουσία]]ς που παρέμειναν στα [[Ισπανία|ισπανικά]] εδάφη, χωρίς όμως να ασπασθούν τον [[Χριστιανισμός|χριστιανισμό]], αλλά και η τεχνοτροπία στην [[αρχιτεκτονική]] και τη διακόσμηση στην [[Αραγωνία]] και την [[Καστίλλη]] μεταξύ 12ου και 16ου αιώνα που, αν και έντονα επηρεασμένη από τη μουσουλμανική παράδοση, είχε και στοιχεία από τη χριστιανική κουλτούρα, όπως απεικονίσεις ζώων και το γοτθικό στυλ. Σημαντικό παράδειγμα αυτής της συμβίωσης των παραδόσεων είναι το [[Αλκάθαρ της Σεβίλλης]].



{{Αρχιτεκτονική-επέκταση}}
{{Αρχιτεκτονική-επέκταση}}



[[Κατηγορία:Ισλαμική αρχιτεκτονική]]
[[Κατηγορία:Ισλαμική αρχιτεκτονική]]
[[Κατηγορία:Ανδαλουσία]]
[[Κατηγορία:Ανδαλουσία]]
[[Κατηγορία:Αρχιτεκτονικά ρεύματα]]
[[Κατηγορία:Αρχιτεκτονικά ρεύματα]]

[[ru:Мудехар]]

Έκδοση από την 15:55, 25 Απριλίου 2018

Μουδέχαρ ονομάζονταν οι μουσουλμάνοι της Ανδαλουσίας που παρέμειναν στα ισπανικά εδάφη, χωρίς όμως να ασπασθούν τον χριστιανισμό, αλλά και η τεχνοτροπία στην αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση στην Αραγωνία και την Καστίλλη μεταξύ 12ου και 16ου αιώνα που, αν και έντονα επηρεασμένη από τη μουσουλμανική παράδοση, είχε και στοιχεία από τη χριστιανική κουλτούρα, όπως απεικονίσεις ζώων και το γοτθικό στυλ. Σημαντικό παράδειγμα αυτής της συμβίωσης των παραδόσεων είναι το Αλκάθαρ της Σεβίλλης.