Σκάνια: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
ΣΚΑΝΙΑ
 
μ επ
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{Πηγές|14|03|2018}}
Η Σκάνια, γνωστή και με το τοπικό της όνομα Skåne (που λέγεται [²skoːnɛ]), είναι η νότια επαρχία της Σουηδίας που αποτελείται από μια χερσόνησο στη νότια άκρη της Σκανδιναβικής Χερσονήσου και κάποια νησιά κοντά της . Η Scania είναι σχεδόν ισοδύναμη με τη σύγχρονη περιοχή Skåne (Skåne län). Την ευθύνη για την επίβλεψη της εφαρμογής της πολιτικής της σουηδικής κυβέρνησης στο νομό διαχειρίζεται το διοικητικό συμβούλιο του νομού [3] Στο πλαίσιο της Σκάνια, υπάρχουν 33 δήμοι που είναι ανεξάρτητοι και ξεχωριστοί από το περιφερειακό συμβούλιο της Σκάνια που εδρεύει στο Kristianstad. Η μεγαλύτερη πόλη της Σκάνια είναι το Malmö, το οποίο είναι επίσης το τρίτο μεγαλύτερο στη Σουηδία στο σύνολό του, καθώς και το πέμπτο μεγαλύτερο στη Σκανδιναβία.

Η '''Σκάνια''', γνωστή και με το τοπικό της όνομα Skåne (που λέγεται [²skoːnɛ]), είναι η νότια επαρχία της [[Σουηδία|Σουηδίας]] που αποτελείται από μια χερσόνησο στη νότια άκρη της Σκανδιναβικής Χερσονήσου και κάποια νησιά κοντά της. Η Σκάνια είναι σχεδόν ισοδύναμη με τη σύγχρονη περιοχή Skåne (Skåne län). Την ευθύνη για την επίβλεψη της εφαρμογής της πολιτικής της σουηδικής κυβέρνησης στον νομό διαχειρίζεται το διοικητικό συμβούλιο του νομού. Στην περιοχή υπάρχουν 33 δήμοι που είναι ανεξάρτητοι και ξεχωριστοί από το περιφερειακό συμβούλιο της Σκάνια που εδρεύει στο Kristianstad. Η μεγαλύτερη πόλη της Σκάνια είναι το [[Μάλμε]], το οποίο είναι επίσης η τρίτο μεγαλύτερη στη Σουηδία στο σύνολό της, καθώς και η πέμπτη μεγαλύτερη στη Σκανδιναβία.

Έκδοση από την 03:38, 14 Μαρτίου 2018

Η Σκάνια, γνωστή και με το τοπικό της όνομα Skåne (που λέγεται [²skoːnɛ]), είναι η νότια επαρχία της Σουηδίας που αποτελείται από μια χερσόνησο στη νότια άκρη της Σκανδιναβικής Χερσονήσου και κάποια νησιά κοντά της. Η Σκάνια είναι σχεδόν ισοδύναμη με τη σύγχρονη περιοχή Skåne (Skåne län). Την ευθύνη για την επίβλεψη της εφαρμογής της πολιτικής της σουηδικής κυβέρνησης στον νομό διαχειρίζεται το διοικητικό συμβούλιο του νομού. Στην περιοχή υπάρχουν 33 δήμοι που είναι ανεξάρτητοι και ξεχωριστοί από το περιφερειακό συμβούλιο της Σκάνια που εδρεύει στο Kristianstad. Η μεγαλύτερη πόλη της Σκάνια είναι το Μάλμε, το οποίο είναι επίσης η τρίτο μεγαλύτερη στη Σουηδία στο σύνολό της, καθώς και η πέμπτη μεγαλύτερη στη Σκανδιναβία.