Ευάγγελος Δαδιώτης: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
μ
μ.επιμέλεια
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
μ (μ.επιμέλεια)
Το 1927 μαζί με τα μέλη της οικογένειας του και την γκουβερνάντα τους Βασιλική Καρδερίνη, εγκαταστάθηκε στην [[Αθήνα]]. Το 1938 νυμφεύθηκε στη [[Νέα Σμύρνη]] την Αριάδνη Βλαδίμυρου Χατζηκομνηνου, κόρη αρχοντικής οικογενείας του [[Φρένελι]] Αδραμυτίου, την οικογένεια της οποίας είχαν σφάξει οι Τούρκοι το 1922.
 
Διετέλεσε επί πολλά έτη Διευθυντήςδιευθυντής του Λογιστηρίουλογιστηρίου μεγάλης εισαγωγικής επιχείρησης της [[Αθήνα|Αθήνας]] και μετά εικοσιπενταετία προσελήφθη ως Διευθυντής Λογιστηρίου και Οικονομικόςοικονομικός Διαχειριστήςδιαχειριστής μεγάλης Φαρμακευτικήςφαρμακευτικής Βιομηχανίαςβιομηχανίας. Το 1954 εκλέχθηκε Δημοτικόςδημοτικός Σύμβουλοςσύμβουλος του Δήμου Νέας Σμύρνης και τιμήθηκε για τα 15 έτη προσφοράς της εφημερίδας ''Κήρυξ της Νέας Σμύρνης'' που από το 1961 μέχρι το 1992 (έτος θανάτου του) ακούραστα εξέδιδε.<ref>Θεοδωρίδης (1977), σσ. 152-153.</ref>
 
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και για πολλά χρόνια Πρόεδρος της Ένωσης Κυδωνιατών. Προσωπικός φίλος του [[Φώτης Κόντογλου|Φώτη Κόντογλου]], του [[Ηλίας Βενέζης|Ηλία Βενέζη]], του [[Πάνος Βαλσαμάκης|Πάνου Βαλσαμάκη]] και άλλων διακριθέντων Κυδωνιατών, αγωνίστηκε με συνέπεια αγωνίστηκε για τη διατήρηση της μνήμης των αλησμόνητων ελληνικών πατρίδων της Μικράς Ασίας. Υπήρξε επίσης Πρόεδρος του Εθνικού Μουσείου της Ανατολής και επίτιμο μέλος της [[Εστία Νέας Σμύρνης|Εστίας της Νέας Σμύρνης]]. Έδωσε αρκετές συνεντεύξεις στην κρατική τηλεόραση σε αφιερώματα για τις Κυδωνίες. Ο Ευάγγελος Δαδιώτης προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στον ξεριζωθέντα Ελληνισμό της Ανατολής. Από τις εκδόσεις της Ένωσης Κυδωνιατών κυκλοφορούν τα έργα του ''Πώς; Περιστατικά στη Μικρασία'' (1986) και το ''1922. Εσαεί'' (1989).
 
==Παραπομπές==
|location=Αθήνα
}}
* Εφημερίδα «Κήρυκας Νέας Σμύρνης», 1992.
 
 
 
 
{{DEFAULTSORT:Δαδιωτης, Ευαγγελος}}
 
[[Κατηγορία:Έλληνες εκδότες]]

Μενού πλοήγησης