Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Καμίνια (Πειραιάς)»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Αναίρεση έκδοσης 6880378 από τον 2A01:CB04:4D:BA00:D4D6:CEA6:D58C:1417 (Συζήτηση)
(Διότθωσα το γένος στην αναφορά της περιοχής Ρετσίνα και πρόσθεσα ότι υπήρχαν καμίνια κατασκευήε τούβλων από όπου πήρε το όνομα η συνοικία)
(Αναίρεση έκδοσης 6880378 από τον 2A01:CB04:4D:BA00:D4D6:CEA6:D58C:1417 (Συζήτηση))
Ετικέτα: Αναίρεση
</table>
 
Συνορεύουν στα βόρεια με την [[Παλαιά Κοκκινιά]], στα νότια με το [[Νέο Φάληρο]], ανατολικά με το προάστιο του [[Άγιος Ιωάννης Ρέντης|Αγίου Ιωάννη Ρέντη]] και δυτικά με την συνοικία Ρετσίνατης [[Ρετσίνα (συνοικία)|Ρετσίνας (Λεύκας)]]. Διασχίζονται από δυο κεντρικούς δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας : την οδό Δωδεκανήσου που ξεκινά από την οδό Πειραιώς με κατεύθυνση προς την Παλαιά Κοκκινιά και την οδό Αγίου Ελευθερίου προς τιμή της μεγαλύτερης εκκλησίας των Καμινίων με κατεύθυνση από τουτην Ρετσίνα στονστου Ρέντη.
 
==Αρχαία Ιστορία==
Η ιστορία της συνοικίας των Καμινίων είναι άμεσα συνυφασμένη με την ύπαρξη της ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας του [[Π.Α.Ο. Ατρόμητος Πειραιώς|Ατρομήτου Πειραιώς]].
 
 
Η ονομασία της περιοχής βγήκε από την ύπαρξη καμινιών, όπου έφτιαχναν και έψηναν τούβλα. Υπήρχαν πολλές επιχειρήσεις διάσπαρτες στη περιοχή, Αφοι Καραμανώλη, Αφοι Γαρδέλη, Ζούλιας, Βασσάλος, κ. α. Αυτά τα καμίνια έδοσαν το όνομα στην περιοχή.
==Χαρακτηριστικά==
Αξιοθέατο της περιοχής είναι η πλατεία Γεωργίου Γεννηματά στα ανατολικά επί της οδού Αγίου Ελευθερίου που διαθέτει αχανή παιδική χαρά.
49.730

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης