Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Μεγάλα Διονύσια»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
http://el.wikipedia.org/w/index.php?title=%CE%9C%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B1_%CE%94%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CF%8D%CF%83%CE%B9%CE%B1&action=edit
μ (Ρομπότ: Προσθήκη: sv:Dionysia)
(http://el.wikipedia.org/w/index.php?title=%CE%9C%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B1_%CE%94%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CF%8D%CF%83%CE%B9%CE%B1&action=edit)
[[nl:Dionysia]]
[[sv:Dionysia]]
. Οι σημαντικότερες εκδηλώσεις της γιορτής, που κρατούσε τουλάχιστον 4-5 μέρες, ήταν μεγαλοπρεπείς πομπές κατά τις οποίες περιέφεραν το παλαιικό άγαλμα του θεού, έναν υπερφυσικό φαλλό, σύμβολο της ευγονίας και της αναπαραγωγικής δύναμης, τα ζώα της θυσίας (κυρίως ταύρους) και άλλες προσφορές. Γίνονταν ακόμη ολονύκτια ξεφαντώματα με χορούς και τραγούδια με συνοδεία δαδών και μουσικής και, πάνω απ' όλα, αγώνες διθυράμβου (=είδος ποίησης με διονυσιακό θέμα) και έργων τραγωδίας, σατυρικού δράματος και κωμωδίας. Ολα αυτά και κυρίως οι θεατρικοί αγώνες προκαλούσαν το έντονο ενδιαφέρον όχι μόνον των Αθηναίων αλλά και πολλών άλλων Ελλήνων, οι οποίοι βοηθούσης της εποχής - αρχή άνοιξης όταν άρχιζε η περίοδος της ναυσιπλοΐας - κατέφθαναν στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν τη γιορτή.
Ανώνυμος χρήστης

Μενού πλοήγησης