Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Μάρτυρες του Ιεχωβά»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Αναίρεση έκδοσης 6813206 από τον 2A02:2149:871B:4900:80A7:56EA:F7A9:DA73 (Συζήτηση)
(Αναίρεση έκδοσης 6813206 από τον 2A02:2149:871B:4900:80A7:56EA:F7A9:DA73 (Συζήτηση))
Ετικέτα: Αναίρεση
[[Αρχείο:Reunião em Salão do Reino.jpg|thumb|250px|right|Χριστιανική συνάθροιση σε [[Αίθουσα Βασιλείας]] των Μαρτύρων του Ιεχωβά]]
 
ΒασικόΠροσδιορίζον χαρακτηριστικό των μελών αυτής της θρησκευτικής ομάδας είναι το ότι, παρά το ότι προέρχονται από ποικίλα περιβάλλοντα, διατηρούν ισχυρούς αδελφικούς δεσμούς μεταξύ τους. Επιπρόσθετο στοιχείο που τους διαφοροποιεί αξιοσημείωτα είναι τα δόγματα και οι πρακτικές τους. Σύμφωνα με τις στατιστικές ως τον Αύγουστο του 2017, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά παγκόσμια αριθμούν περισσότερα από 8,4 εκατομμύρια ενεργά μέλη, περιλαμβανομένων 28.816 μελών στην Ελλάδα, στην επίσημη ιστοσελίδα τους <ref>[http://www.jw.org/el/ jw.org].</ref> Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ''Ετήσια Παγκόσμια Στατιστικά Στοιχεία''<ref>Ετήσια Παγκόσμια Στατιστικά Στοιχεία από την [http://www.jw-media.org/people/statistics.htm Επίσημη Ιστοσελίδα του Γραφείου Πληροφοριών των Μαρτύρων του Ιεχωβά], στην επίσημη ιστοσελίδα τους [http://www.jw-media.org/ jw-media.org].</ref>: «Ενώ άλλες θρησκευτικές ομάδες αριθμούν τα μέλη τους με βάση την περιστασιακή ή ετήσια συμμετοχή, αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει μόνο εκείνους που συμμετέχουν ενεργά στο δημόσιο Βιβλικό εκπαιδευτικό έργο».
 
Αυτά τα στατιστικά στοιχεία βασίζονται στην έκθεση έργου που συμπληρώνει ο κάθε [[Οργανωτική δομή των Μαρτύρων του Ιεχωβά#Ευαγγελιζόμενοι|ευαγγελιζόμενος]] κάθε μήνα, στην οποία φαίνεται ο χρόνος που δαπανήθηκε ατομικά στη διακονία και άλλες παρεμφερείς πληροφορίες. Αυτές οι εκθέσεις συντάσσονται και αποστέλλονται στο αρμόδιο [[Οργανωτική δομή των Μαρτύρων του Ιεχωβά#Γραφεία Τμήματος|Γραφείο Τμήματος]]. Όταν ένα μέλος συμμετέχει σε τακτική βάση στο δημόσιο έργο κηρύγματος των καλών νέων τότε καταχωρείται ως ενεργό μέλος και υπολογίζεται στην ετήσια έκθεση.
32.300

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης