Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Ford Excursion»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
καμία σύνοψη επεξεργασίας
[[Αρχείο:Rod and Custom 2007 - 017.jpg|thumb|300px|left|Ford Excursion του 2005, σε aftermarket μετατροπή σε λιμουζίνα με μακρύτερο μεταξόνιο.]]
 
Ο κορυφαίος κινητήρας 6.8 λίτρων V10 συνδυαζόταν στάνταρ με το σύστημα τετρακίνησης και προαιρετικά με την κίνηση πίσω, ενώ στα άλλα μοντέλα η τετρακίνηση ήταν έξτρα. Το σύστημα τετρακίνησης είχε έναν σχετικό διακόπτη στο [[Ταμπλό αυτοκινήτου|ταμπλό]], με επιλογή ανάμεσα σε 2WD (πισωκίνητο), 4-High και 4-Low. Όλα τα Excursion είχαν ηλεκτρονικό κόφτη της τελικής [[ταχύτητα]]ς στα 95 μίλια / 153 χιλιόμετρα την ώρα, για λόγους ασφαλείας κατά την οδήγηση, και μέγιστη ένδειξη στο ταχύμετρο τα 100 μίλια / 161 χιλιόμετρα την ώρα. Η [[επιτάχυνση]] 0 - 60 μίλια / 97 χιλιόμετρα την ώρα στην έκδοση 6.8 λίτρων V10 είχε μετρηθεί τότε από διάφορα έντυπα σε 9,9 έως 10,0 δευτερόλεπτα.
 
Στα μέσα της σεζόν του [[2003]], ο αρχικός κινητήρας 7.3 λίτρων turbodiesel V8 αντικαταστάθηκε από έναν ισχυρότερο και πιο εξελιγμένο 6.0 λίτρων turbodiesel V8, που μάλιστα συνδυαζόταν με 5-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Οι άλλες εκδόσεις έφεραν ένα 4-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Επίσης, ο κινητήρας των 5.4 λίτρων θεωρήθηκε ως μάλλον ανεπαρκής για το τεράστιο [[βάρος]] του μοντέλου και δεν γνώρισε μεγάλη απήχηση στο κοινό, παρά μόνο σε εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων. Ειδικότερα στις εταιρείες αυτές, το Excursion είχε μεγάλη δημοτικότητα και σε εκδοχές με aftermarket μετατροπή σε λιμουζίνα με μακρύτερο μεταξόνιο, συνήθως με τον κινητήρα 6.8 λίτρων V10.
Ανώνυμος χρήστης

Μενού πλοήγησης