Ροβίνια η ψευδοακακία: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Ετικέτα: επεξεργασία κώδικα 2017
παράληψη λέξης
Γραμμή 17: Γραμμή 17:
|}}
|}}


Η '''Ροβίνια η ψευδοακακία''' είναι [[φυτό]] που εγκλιματιστεί στην Ελλάδα. Συχνά το βρίσκουμε στα παρτέρια των δρόμων ως [[καλλωπιστικό φυτό]]. Είναι φυλλοβόλο φυτό και την άνοιξη ανθίζει με τσαμπιά από αρωματικά [[λουλούδια]] συνήθως λευκά και σπανίως ροζ ανάλογα με την ποικιλία. Ο [[κορμός]] του είναι γκρίζος με ανάγλυφες ρίγες (σαν του πεύκου, γκρίζες όμως) και το δέντρο φτάνει σε ύψος τα 25 μέτρα.
Η '''Ροβίνια η ψευδοακακία''' είναι [[φυτό]] που έχει εγκλιματιστεί στην Ελλάδα. Συχνά το βρίσκουμε στα παρτέρια των δρόμων ως [[καλλωπιστικό φυτό]]. Είναι φυλλοβόλο φυτό και την άνοιξη ανθίζει με τσαμπιά από αρωματικά [[λουλούδια]] συνήθως λευκά και σπανίως ροζ ανάλογα με την ποικιλία. Ο [[κορμός]] του είναι γκρίζος με ανάγλυφες ρίγες (σαν του πεύκου, γκρίζες όμως) και το δέντρο φτάνει σε ύψος τα 25 μέτρα.


[[αρχείο:Robinia pseudacacia02.jpg|thumb|250px]]
[[αρχείο:Robinia pseudacacia02.jpg|thumb|250px]]

Έκδοση από την 01:21, 10 Ιανουαρίου 2018

Ροβίνια η ψευδοακακία
Λουλούδια
Λουλούδια
Συστηματική ταξινόμηση
Βασίλειο: Φυτά (Plantae)
Συνομοταξία: Αγγειόσπερμα (Μαγνολιόφυτα)
Κλάδος: Ευδικότυλα (Eudicots)
Κλάδος: Ροδίδες (Rosids)
Τάξη: Κυαμώδη (Fabales)
Οικογένεια: Κυαμοειδή (Fabaceae)
Γένος: Ροβίνια (Robinia)
Είδος: R. pseudoacacia
Διώνυμο
Robinia pseudoacacia (Ροβίνια η ψευδοακακία)
L.

Η Ροβίνια η ψευδοακακία είναι φυτό που έχει εγκλιματιστεί στην Ελλάδα. Συχνά το βρίσκουμε στα παρτέρια των δρόμων ως καλλωπιστικό φυτό. Είναι φυλλοβόλο φυτό και την άνοιξη ανθίζει με τσαμπιά από αρωματικά λουλούδια συνήθως λευκά και σπανίως ροζ ανάλογα με την ποικιλία. Ο κορμός του είναι γκρίζος με ανάγλυφες ρίγες (σαν του πεύκου, γκρίζες όμως) και το δέντρο φτάνει σε ύψος τα 25 μέτρα.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι