Κορράδος της Ιβρέας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Νέα σελίδα: O '''Κορράδος''', ιταλ. Corrado Conone (απεβ. 1001) από τον Οίκο της Ιβρέας ήταν μάργραβος...
(Καμία διαφορά)

Έκδοση από την 11:16, 23 Δεκεμβρίου 2017

O Κορράδος, ιταλ. Corrado Conone (απεβ. 1001) από τον Οίκο της Ιβρέας ήταν μάργραβος της ΙΒρέας (970-1001) και δούκας του Σπολέτο & Καμερίνο (996-1001).

Βιογραφία

Ήταν ο τρίτος γιος του Βερεγγάριου Β΄ της Λομβαρδίας ("Ιταλίας") & μαργράβου της Ιβρέας και της Βίλλα των Μποζονιδών, κόρης του Μπόζο μαργράβου της Τοσκάνης.

Μεγαλύτεροι αδελφοί του ήταν ο Άνταλμπερτ της Λομβαρδίας και ο Γκυ μάργραβος της Ιβρέας. Ο Κορράδος έγινε από τον πατέρα του κόμης της Βεντιμίλια, μάλλον ο πρώτος της περιοχής[1]. Στην εποχή του η Λομβαρδία ("Ιταλία") με πρωτεύουσα την Παβία διεκδικούσε ανεξαρτησία από τον βασιλιά της Γερμανίας.

Οι Gesta Mediolanensium αναφέρουν ότι έκανε ειρήνη με τον Όθωνα Α΄ της Γερμανίας, ενώ ο πατέρας του και οι αδελφοί του όχι. Γι' αυτό το 957 έγινε κόμης του Μιλάνου. Όμως το 962 ο Όθων Α΄ πήρε γαίες που ανήκαν στον Γκυ και στον Κορράδο και τις έδωσε στον επίσκοπο της Μόντενα. Όταν το 965 ο Άνταλμπερτ εγκατέλειψε την Ιβρέα, ο Όθων εγκατέστησε τον Κορράδο ως μάργραβό της.

Με το γάμο του με την κόρη του Αρδουίνου κόμη του Τουρίνου επιβεβαίωσε τη συμμαχία με το γειτονικό Τουρίνο. Περί το 990 παραχώρησε την Ιβρέα στον γιο του εξαδέλφου του, τον Αρντουίνο, μετέπειτα βασιλιά της Λομβαρδίας.

Οικογένεια

Νυμφεύτηκε πριν το 987 τη Ρικίλντα, κόρη του Αρντουίνου του φαλακρού κόμη του Τουρίνο.

Αναφορές

  1. Lightly probable: already adult in 957, count of Milan, the pretended son Corrado de Ventimiglia live in 980-1040: Karl Uhlirz,Jahrbücher des Deutschen Reiches unter Otto II. und Otto III, Berlin: Verlag Duncker & Humblot, 1967, 2., p.76, 216.
CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Conrad of Ivrea της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).

Κατάλογος:Οίκος της Ιβρέας