Οίκος του Λίμπουργκ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
(Νέα σελίδα: Ο '''Οίκος του Λίμπουρκ-Αρλόν''', γερμ. Limburg-Arlon είναι μία ευγενής οικογένεια της Λωρραίνης (Λοθαρι...)
 
 
==Ιστορία του Οίκου==
Το 1218 ο Ερρίκος Ε΄ νυμφεύτηκε την Ερμεζίνντα των Νεβέρ, κόμισσα του Λουξεμβούργου, περιοχήέτσι πουη έμεινεκομητεία πέρασε στον Οίκο του<ref>Η Ερμεζίνντα των Νεβέρ ήταν εγγονή της Ερμεζίνντας των Αρντέν, κόμισσας του Λουξεμβούργου του [[Οίκος του Αρντέν|Οίκου Αρντέν-Λουξεμβούργου]].</ref>. Είναι ο ιδρυτής νεότερου κλάδου, του [[Οίκος του Λουξεμβούργου|Οίκου του Λουξεμβούργου]], που τέσσερα μέλη του έγιναν βασιλείς της Βοημίας και της Γερμανίας. Ο μεγαλύτερος αδελφός του Ερρίκος Δ΄ δούκας του Λίμπουρκ νυμφεύτηκε την Ίρμγκαρτ κόμισσα του Μπερκ. Είχε δύο γιους: τον Βάλεραν Δ΄ δούκα του Λουξεμβούργου, που είχε μόνο μία κόρη, η οποία τον διαδέχθηκε και τον Αδόλφος Ζ΄ κόμη του Μπερκ. Ο εγγονός του τελευταίου, ο Αδόλφος Θ΄ κόμης του Μπερκ ήταν οτο τελευταίο τελευταίοςάρρεν άρρηνμέλος του Οίκου.
 
Το 1288 ο [[Ιωάννης Α΄ της Βραβάντης|Ιωάννης Α΄]] δούκας της Βραβάντης κατέλαβε το δουκάτο του Λίμπουρκ, το οποίο έμεινε στον Οίκο του.
 
==Γενεαλογία του Οίκου του Λίμπουρκ-Αρλόν==

Μενού πλοήγησης