Εμανουέλ Μακρόν: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Εμμανουέλ
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
(Εμμανουέλ)
| τόπος διαμονής =
}}{{Πηγές|15|05|2017}}
Ο '''ΕμμανυέλΕμμανουέλ Ζαν-Μισέλ Φρεντερίκ Μακρόν''' ('''Emmanuel Jean-Michel Frédéric Macron,''' 21 Δεκεμβρίου 1977) είναι Γάλλος πολιτικός, [[πρόεδρος της Γαλλίας]] από τις 14 Μαΐου 2017, εκλεγμένος με το κίνημα [[En Marche!]] («Εμπρός!»).<ref>http://www.liberation.fr/france/2016/12/30/emmanuel-macron-une-ambition-en-marche_1538244</ref>
 
== Πρώτα χρόνια και εκπαίδευση ==
Γεννημένος στην Αμιέν, ο ΕμμανυέλΕμμανουέλ Μακρόν είναι ο γιος της Φρανσουάζ (Νογκυές), μιας φυσικού, και του Ζαν-Μισέλ Μακρόν, καθηγητή νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο της [[Πικαρδία]]ς. Μεγαλωμένος σε μια μη-θρησκευτική οικογένεια, βαπτίστηκε καθολικός στην ηλικία των 12 ετών μετά από δική του απαίτηση.
 
Σπούδασε στο Λύκειο των Ιησουϊτών της [[Αμιένη]]ς προτού οι γονείς του τον στείλουν στο Λύκειο Χένρυ IV στο Παρίσι, όπου ολοκλήρωσε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τις προπτυχιακές σπουδές. Οι γονείς του τον έστειλαν στο Παρίσι εξαιτίας του δεσμού που είχε συνάψει στο Λύκειο των Ιησουϊτών με την Μπριζίτ Οζιέρ, μια παντρεμένη καθηγήτρια με τρία παιδιά, η οποία αργότερα έγινε γυναίκα του. Σπούδασε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Ναντέρ.
Ανώνυμος χρήστης

Μενού πλοήγησης