Βοήθεια:Εισαγωγή στην επεξεργασία με κώδικα/Άλλοι σύνδεσμοι: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
μ Ο Geraki μετακίνησε τη σελίδα Βικιπαίδεια:Οδηγός για νέους χρήστες/Άλλοι σύνδεσμοι στην [[Βοήθεια:Εισαγωγή στην επεξεργασία με κώδικα/Άλλ...
(Καμία διαφορά)

Έκδοση από την 13:01, 2 Νοεμβρίου 2017

Ένα σύνηθες συστατικό των λημμάτων στη Βικιπαίδεια είναι και η χρήση εξωτερικών συνδέσμων, δηλαδή συνδέσμων που παραπέμπουν σε ιστοσελίδες ανεξάρτητες της Βικιπαίδειας.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Αν επιθυμείτε να δημιουργήσετε ένα σύνδεσμο σε κάποια ιστοσελίδα, συνιστάται να δημιουργήσετε πρώτα μία ενότητα με ένα κατάλληλο τίτλο, π.χ "Εξωτερικοί σύνδεσμοι", που θα αποτελεί και την τελευταία ενότητα του λήμματος. Κάτω από αυτή την ενότητα μπορείτε στη συνέχεια να προσθέσετε έναν ή περισσότερους συνδέσμους.

Οι σύνδεσμοι σε άλλες ιστοσελίδες μπορούν να φαίνονται με διάφορες μορφές, π.χ γράφοντας απλώς την διεύθυνση της ιστοσελίδας:

http://www.google.com/

θα εμφανιστεί το ίδιο κείμενο ως σύνδεσμος στην ιστοσελίδα.

Πολλές φορές είναι προτιμότερο να υπάρχει αντί της διεύθυνσης της ιστοσελίδας, ένα επεξηγηματικό κείμενο που περιγράφει το περιεχόμενό της, π.χ Μηχανή αναζήτησης Google. Ο κώδικας για αυτή την μορφή είναι:

[http://www.google.com/ Μηχανή αναζήτησης Google]

δηλαδή μέσα σε μονές αγκύλες, εισάγετε την διεύθυνση της ιστοσελίδας και μετά από ένα κενό διάστημα τον τίτλο που θέλετε να αναγράφεται.

Όταν εισάγετε έναν εξωτερικό σύνδεσμο, είναι καλή πρακτική να χρησιμοποιείται η μορφή:

==Εξωτερικοί σύνδεσμοι==
*[http://www.google.com/ Μηχανή αναζήτησης Google]

Παρατήρηση: Οι διευθύνσεις των ιστοσελίδων πρέπει να αναγράφονται πλήρως, συμπεριλαμβάνοντας δηλαδή και το αρχικό πρόθεμα "http://".

Σε περίπτωση που η γλώσσα ή ο τύπος του αρχείου στο οποίο αντιστοιχεί η σύνδεση δεν είναι στα Ελληνικά καλό θα ήταν να το αναφέρετε. π.χ.

* {{de}} [http://www.google.de/ Μηχανή αναζήτησης Google]

Διαγλωσσικές συνδέσεις

Η σελίδα που διαβάζετε αποτελεί τμήμα της ελληνικής Βικιπαίδειας. Σε αρκετές περιπτώσεις, λήμματα που υπάρχουν στην ελληνική έκδοση της Βικιπαίδειας, έχουν γραφτεί επίσης σε εκδόσεις άλλων γλωσσών. Για να δημιουργήσετε μια διαγλωσσική σύνδεση, σε λήμμα γραμμένο σε άλλη γλώσσα, π.χ το λήμμα Αγγλική γλώσσα, αρκεί να γράψετε:

[[en:English language]]

O παραπάνω κώδικας δημιουργεί έναν ειδικό σύνδεσμο στο αγγλικό λήμμα, ο οποίος εμφανίζεται στο πλαίσιο "άλλες γλώσσες" (αριστερά της σελίδας, κάτω από το πλαίσιο "Εργαλειοθήκη").

Απευθείας διαγλωσσικοί σύνδεσμοι, που εμφανίζονται δηλαδή εντός του κειμένου, δημιουργούνται με παρόμοιο τρόπο, χρησιμοποιώντας τη μορφή:

[[:en:English language]]

(Bεβαιωθείτε ότι έχει προστεθεί μία άνω και κάτω τελεία.)

Ο παραπάνω κώδικας εμφανίζεται ως:

en:English language

Μπορείτε αν θέλετε να πειραματιστείτε στο αμμοδοχείο ή να Συνεχίσετε.