Kyuss: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Γραμμή 60: Γραμμή 60:


[[Κατηγορία:Αμερικανικά heavy metal συγκροτήματα]]
[[Κατηγορία:Αμερικανικά heavy metal συγκροτήματα]]
[[Κατηγορία:Αμερικανικά hard rock συγκροτήματα από Καλιφόρνια]]
[[Κατηγορία:Hard rock συγκροτήματα από Καλιφόρνια]]

Έκδοση από την 19:11, 30 Οκτωβρίου 2017

Kyuss
Οι Kyuss
Πληροφορίες
ΠροέλευσηΠαλμ Ντέζερτ, Καλιφόρνια
Μουσικά είδηStoner Rock, Heavy metal
Παρουσία1987 - 1995
Δισκογραφική εταιρείαDali, Elektra, Bong Load, Man's Ruin
Πρώην μέληΤζος Χόουμ
Τζον Γκαρσία
Σκοτ Ρίντερ
Αλφρέντο Ερνάντεζ
Κρις Κόκρελ
Μπραντ Μπιορκ
Νικ Ολιβέρι
Ιστότοπος
https://myspace.com/kyusslives

Οι Kyuss ήταν αμερικάνικο heavy metal συγκρότημα από την Καλιφόρνια. Σχηματίστηκαν το 1987 και διαλύθηκαν οκτώ χρόνια αργότερα, ενώ κυκλοφόρησαν συνολικά τέσσερις δίσκους. Το Νοέμβριο του 2010, τρία μέλη από την αυθεντική σύνθεση του συγκροτήματος, οι Τζον Γκαρσία (φωνητικά), Νικ Ολιβέρι (μπάσο) και Μπραντ Μπιόρκ (τύμπανα), μαζί με τον κιθαρίστα Μπρούνο Φιβέρι, σχημάτισαν τους Kyuss Lives!, οι οποίοι συνεχίζουν πλέον ως Vista Chino.

Βιογραφία

Οι Kyuss σχηματίστηκαν το 1987 με την ονομασία Katzenjammer, από τον τραγουδιστή Τζον Γκαρσία, τον πρώην μπασίστα των Obsessed, Σκοτ Ρίντερ και το ντράμερ Αλφρέντο Ερνάντεζ. Μπασίστας του συγκροτήματος έγινε ο Κρις Κοκρέλ, ενώ τις κιθάρες ανέλαβαν οι Τζος Χόουμ και Νικ Ολιβέρι. Το 1989, ο Ολιβέρι αποχώρησε από το συγκρότημα αφήνοντας τους ως τετραμελές σχήμα, την ίδια περίοδο που μετονομάστηκαν σε Sons of Kyuss.

Το 1991 συντόμευσαν το όνομα τους σε Kyuss ηχογραφώντας τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο "Wretch", το οποίο κυκλοφόρησε μέσω της "Dali Records". Ο ήχος των Kyuss εξελίχθηκε στον δεύτερο τους δίσκο με τίτλο "Blues for the Red Sun", ο οποίος κυκλοφόρησε στις 30 Ιουνίου 1992 σε παραγωγή του Κρις Γκος. Ο συγκεκριμένος δίσκος θεωρείται ένας από τους επιδραστικότερους του Doom/Stoner Metal.

Το 1994, με τον Σκοτ Ρίντερ να επιστρέφει στο μπάσο, οι Kyuss κυκλοφόρησαν το "Welcome to Sky Valley", χωρίς να καταφέρουν να ξεφύγουν από το underground επίπεδο δημοτικότητας, με πωλήσεις οι οποίες δεν κατάφεραν τους βάλουν στις λίστες επιτυχιών του Billboard. Για το τραγούδι "Demon Cleaner", το οποίο κυκλοφόρησε σε μορφή σινγκλ, γυρίστηκε βίντεο κλιπ και συμπεριλήφθηκαν τα κομμάτια "Day One (To Dave & Chris)", "El Rodeo" και "Hurricane", τα οποία είχαν μείνει εκτός δίσκου.

Το "...And the Circus Leaves Town" του 1995 είχε στα τύμπανα τοn Αλφρέντο Ερνάντεζ και συνοδευόταν από το σινγκλ "One Inch Man", το οποίο κυκλοφόρησε μόνο στην Γερμανία. Μετά από αυτές τις κυκλοφορίες, οι Kyuss διαλύθηκαν.

Μετά την διάλυση τους, ο Χόουμ και ο Ερντάντεζ σχημάτισαν τους Queens of the Stone Age το 1998, με τον Ολιβέρι να εντάσσεται στο συγκρότημα μετά τον πρώτο τους δίσκο. Ο Γκαρσία σχημάτισε τους Slo Burn, ενώ το 2000 κυκλοφόρησε η συλλογή "Muchas Gracias: The Best of Kyuss".

Τον Ιούνιο του 2010, ανακοινώθηκε η περιοδεία "John Garcia plays Kyuss" (μτφ. Ο Τζον Γκαρσία παίζει Kyuss) και πέντε μήνες αργότερα ανακοίνωσε την δημιουργία των Kyuss Lives! μαζί με τους Ολιβέρι και Μπιόρκ και τον κιθαρίστα Μπρόυνο Φιβέρι. Το συγκρότημα περιόδευσε σε όλο τον κόσμο και το 2012 οι Γκαρσία και Μπιόρκ δέχτηκαν μήνυση από τον Χόουμ για το όνομα των Kyuss. Τον Αύγουστο του 2012 αποφασίστηκε από το δικαστήριο ότι οι δύο μουσικοί δεν μπορούν να ηχογραφήσουν με την ονομασία Kyuss Lives!, αλλά μπορούν να χρησιμοποιούν το όνομα για τις ζωντανές τους εμφανίσεις. Στις 29 Νοεμβρίου 2012, ανακοινώθηκε η αλλαγή του ονόματος του συγκροτήματος σε Vista Chino.

Δισκογραφία

Στούντιο ηχογραφήσεις

Συλλογές

ΕΡ

Πηγές