Κώστας Κοκκινάκης: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
Αναίρεση έκδοσης 6691480 από τον ΧΡΗΣΤΑΡΑΣ (Συζήτηση)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{πληροφορίες προσώπου}}
{{πληροφορίες προσώπου}}
Ο '''Κώστας Κοκκινάκης''' ([[Γιάννενα]], 9 Οκτωβρίου [[1975]]) είναι [[Έλληνας]] [[Υδατοσφαίριση|υδατοσφαιριστής]]. Έχει ύψος 1,93 μέτρα και βάρος 103 κιλά και αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού. Υπήρξε διεθνής με την [[Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Ελλάδας|Εθνική Ελλάδας]] με την οποία πήρε μέρος σε δυο [[Ολυμπιακοί Αγώνες|Ολυμπιάδες]]. Είναι παρών στις πισίνες του ελληνικού πρωταθλήματος τα τελευταία είκοσι χρόνια, αποτελώντας έναν από τους παλαιότερους εν ενεργεία αθλητές της υδατοσφαίρισης.Ηταν ο πιο γαματος παικτης του survivor!!!!!!!!
Ο '''Κώστας Κοκκινάκης''' ([[Γιάννενα]], 9 Οκτωβρίου [[1975]]) είναι [[Έλληνας]] [[Υδατοσφαίριση|υδατοσφαιριστής]]. Έχει ύψος 1,93 μέτρα και βάρος 103 κιλά και αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού. Υπήρξε διεθνής με την [[Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Ελλάδας|Εθνική Ελλάδας]] με την οποία πήρε μέρος σε δυο [[Ολυμπιακοί Αγώνες|Ολυμπιάδες]]. Είναι παρών στις πισίνες του ελληνικού πρωταθλήματος τα τελευταία είκοσι χρόνια, αποτελώντας έναν από τους παλαιότερους εν ενεργεία αθλητές της υδατοσφαίρισης.


==Βιογραφικό==
==Βιογραφικό==

Έκδοση από την 17:17, 19 Οκτωβρίου 2017

Κώστας Κοκκινάκης
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση9  Οκτωβρίου 1975
Ιωάννινα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ύψος193 cm Edit this on Wikidata
Βάρος105 kg Edit this on Wikidata
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταυδατοσφαιριστής

Ο Κώστας Κοκκινάκης (Γιάννενα, 9 Οκτωβρίου 1975) είναι Έλληνας υδατοσφαιριστής. Έχει ύψος 1,93 μέτρα και βάρος 103 κιλά και αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού. Υπήρξε διεθνής με την Εθνική Ελλάδας με την οποία πήρε μέρος σε δυο Ολυμπιάδες. Είναι παρών στις πισίνες του ελληνικού πρωταθλήματος τα τελευταία είκοσι χρόνια, αποτελώντας έναν από τους παλαιότερους εν ενεργεία αθλητές της υδατοσφαίρισης.

Βιογραφικό

Ο Κώστας Κοκκινάκης έχει τελειώσει τη Γυμναστική Ακαδημία.

Μέχρι το 2008 αγωνιζόταν στον Εθνικό Πειραιώς, με τον οποίο κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος το 2000 και το 2005 και το Πρωτάθλημα το 2006. Το 2008 κατέκτησε την έβδομη θέση με την Εθνική Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Την ίδια χρονιά μετακινήθηκε στον Πανιώνιο, όπου συνέβαλε αποφασιστικά στην καθιέρωσή του στη δυάδα του ελληνικού πόλο και στην πρόκρισή του στον τελικό του Λεν Τρόφι το 2009, αποκλείοντας προηγουμένως κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, όπως η Μπαρτσελόνα και η ιταλική Ποζίλιπο.

Τη σεζόν 2011-2012 έπαιξε στον Παναθηναϊκό με τον οποίο κατέκτησε την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα και βοήθησε τον σύλλογο στην συμμετοχή του για πρώτη φορά στην ιστορία του, στο Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Το καλοκαίρι του 2012 συμμετείχε με την Εθνική Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Τη σεζόν 2013-2014 αγωνίστηκε με την ομάδα του Νηρέα Λαμίας στην πρώτη χρονιά της ομάδας στην Α1 κατηγορία του πόλο ανδρών.

Αυτή τη στιγμή αγωνίζεται για την ομάδα του Υδραϊκού μαζί με άλλους σημαντικούς αστέρες του πόλο όπως οι Αντώνης Βλοντάκης, Φίλιππος Καϊάφας, Γιώργος Μαυρωτάς και τα τελευταία χρόνια εργάζεται και ως προπονητής. Το 2015 κατέκτησε το βραβείο του καλύτερου αμυντικού για το πρωτάθλημα της Α1 πόλο,[1] ενώ συμμετείχε και στο πρώτο All Star Game που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Αθλητών Υδατοσφαίρισης (ΣΕΑΥ).[2]

Σύλλογοι

Τίτλοι-Διακρίσεις

Συλλογικοί

Ατομικοί

  • Καλύτερος αμυντικός της Α1: 2015
  • All Star Game υδατοσφαίρισης: 2015

Τηλεόραση

Στις 19 Φεβρουαρίου 2016 συμμετείχε μαζί με άλλους διάσημους πολίστες στην βραδινή εκπομπή Άκου τι είπαν, για φιλανθρωπικούς λόγους.[3] Από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Μάιο του 2017, συμμετείχε στο ριάλιτι επιβίωσης Survivor, μαζί με άλλα δέκα διάσημα πρόσωπα, το οποίο προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Ο Κοκκινάκης βρέθηκε στην δεκάδα των τελευταίων παικτών του παιχνιδιού συνολικά, ενώ ήταν στην τελευταία πεντάδα των διάσημων.[4] Αποχώρησε στο 68ο επεισόδιο, με ποσοστό νικών 41.5%.[5]

Πηγές

  • Ι. Τζούστας, «Ωραίος (και) ως Έλληνας ο Πανιώνιος, εφ. Το Βήμα (Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009).
  • Αχιλλέας Κώτσογλου, εφ. Πανιώνιος Κόσμος, φ. 15 (4-4-2009), σελ. 8-9.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι