Ζωή Φυτούση: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Nips (συζήτηση | συνεισφορές)
μ Χατζηδάκι => Χατζιδάκι
Esslet (συζήτηση | συνεισφορές)
Αναίρεση έκδοσης 6688971 από τον Nips (Συζήτηση)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{πληροφορίες προσώπου}}
{{πληροφορίες προσώπου}}
Η '''Ζωή Φυτούση''' ([[Αθήνα]], [[4 Σεπτεμβρίου]] [[1933]] – [[24 Ιουλίου]] [[2017]]) ήταν [[Ελλάδα|Ελληνίδα]] ηθοποιός του θεάτρου (συνεργάσθηκε με πολλούς θιάσους και συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις κάθε είδους ), του κινηματογράφου (εμφανίσθηκε σε αρκετές ταινίες), της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, συγγραφέας (είχε συγγράψει 7 βιβλία<ref>[http://www.ert.gr/eidiseis/politismos/idisis/pethane-i-zoi-fytousi/ Νικόλαος Περδικάρης: «Πέθανε η Ζωή Φυτούση»]</ref>), ποιήτρια<ref>[http://news247.gr/eidiseis/koinonia/pethane-h-hthopoios-zwh-fytoush.4778050.html «Πέθανε η ηθοποιός Ζωή Φυτούση»]</ref>, αρθρογράφος, συνδικαλίστρια<ref>[http://www.naftemporiki.gr/story/1261073/pethane-i-ithopoios-zoi-futousi "Πέθανε η ηθοποιός Ζωή Φυτούση"]</ref> και τραγουδίστρια. Ιδιαίτερη καριέρα έκανε και στο χώρο του τραγουδιού, με γνωστότερη ερμηνεία της στη σύνθεση του [[Μάνος Χατζηδάκις|Μάνου Χατζιδάκι]] «Φέρτε μου ένα Μαντολίνο». Καταγόταν από τη [[Χίος|Χίο]]. Το [[1996]] τιμήθηκε για το ποίημά της «Κανείς, μα κανείς»<ref>[http://www.protothema.gr/life-style/article/699736/efuge-i-ithopoios-zoi-futousi/ "«Έφυγε» η ηθοποιός Ζωή Φυτούση"]</ref>.
Η '''Ζωή Φυτούση''' ([[Αθήνα]], [[4 Σεπτεμβρίου]] [[1933]] – [[24 Ιουλίου]] [[2017]]) ήταν [[Ελλάδα|Ελληνίδα]] ηθοποιός του θεάτρου (συνεργάσθηκε με πολλούς θιάσους και συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις κάθε είδους ), του κινηματογράφου (εμφανίσθηκε σε αρκετές ταινίες), της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, συγγραφέας (είχε συγγράψει 7 βιβλία<ref>[http://www.ert.gr/eidiseis/politismos/idisis/pethane-i-zoi-fytousi/ Νικόλαος Περδικάρης: «Πέθανε η Ζωή Φυτούση»]</ref>), ποιήτρια<ref>[http://news247.gr/eidiseis/koinonia/pethane-h-hthopoios-zwh-fytoush.4778050.html «Πέθανε η ηθοποιός Ζωή Φυτούση»]</ref>, αρθρογράφος, συνδικαλίστρια<ref>[http://www.naftemporiki.gr/story/1261073/pethane-i-ithopoios-zoi-futousi "Πέθανε η ηθοποιός Ζωή Φυτούση"]</ref> και τραγουδίστρια. Ιδιαίτερη καριέρα έκανε και στο χώρο του τραγουδιού, με γνωστότερη ερμηνεία της στη σύνθεση του [[Μάνος Χατζηδάκις|Μάνου Χατζηδάκι]] «Φέρτε μου ένα Μαντολίνο». Καταγόταν από τη [[Χίος|Χίο]]. Το [[1996]] τιμήθηκε για το ποίημά της «Κανείς, μα κανείς»<ref>[http://www.protothema.gr/life-style/article/699736/efuge-i-ithopoios-zoi-futousi/ "«Έφυγε» η ηθοποιός Ζωή Φυτούση"]</ref>.


==Παραπομπές==
==Παραπομπές==

Έκδοση από την 19:32, 17 Οκτωβρίου 2017

Ζωή Φυτούση
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Ζωή Φυτούση (Ελληνικά)
Γέννηση4  Σεπτεμβρίου 1933
Αθήνα
Θάνατος24  Ιουλίου 2017
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός
συγγραφέας
ποιήτρια
τραγουδίστρια

Η Ζωή Φυτούση (Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 193324 Ιουλίου 2017) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου (συνεργάσθηκε με πολλούς θιάσους και συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις κάθε είδους ), του κινηματογράφου (εμφανίσθηκε σε αρκετές ταινίες), της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, συγγραφέας (είχε συγγράψει 7 βιβλία[1]), ποιήτρια[2], αρθρογράφος, συνδικαλίστρια[3] και τραγουδίστρια. Ιδιαίτερη καριέρα έκανε και στο χώρο του τραγουδιού, με γνωστότερη ερμηνεία της στη σύνθεση του Μάνου Χατζηδάκι «Φέρτε μου ένα Μαντολίνο». Καταγόταν από τη Χίο. Το 1996 τιμήθηκε για το ποίημά της «Κανείς, μα κανείς»[4].

Παραπομπές

Πηγές