Emgrand EC7: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Αντικατάσταση παρωχημένου προτύπου με references tag
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 20: Γραμμή 20:
}}
}}


Το '''Emgrand EC7''' είναι ένα μεσαίο πολυτελές [[αυτοκίνητο]] που κατασκευάστηκε από την [[Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας|κινεζική]] αυτοκινητοβιομηχανία [[Emgrand]], από τον Ιούλιο του [[2009]] έως και το [[2014]] ενώ την παραγωγή του συνέχισε η [[Geely]]. Σημειωτέον ότι η Emgrand είναι η πολυτελής θυγατρική εταιρεία της επίσης κινεζικής [[Geely]] και το EC7 ήταν το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία της Emgrand.
Το '''Emgrand EC7''' είναι ένα μεσαίο πολυτελές [[αυτοκίνητο]] που κατασκευάστηκε από την [[Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας|κινεζική]] αυτοκινητοβιομηχανία [[Emgrand]], από τον Ιούλιο του [[2009]] έως και το [[2014]], ενώ την παραγωγή του συνέχισε η [[Geely]]. Σημειωτέον ότι η Emgrand είναι η πολυτελής θυγατρική εταιρεία της επίσης κινεζικής [[Geely]] και το EC7 ήταν το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία της Emgrand.


==Αρχική ιδέα και πραγματοποίηση==
==Αρχική ιδέα και πραγματοποίηση==

Έκδοση από την 18:25, 8 Αυγούστου 2017

Emgrand EC7

Σύνοψη
ΚατασκευαστήςEmgrand
Μητρική εταιρείαGeely
Εναλλακτική ονομασίαEmgrand EC7-RV (η εκδοχή hatchback)
Geely Emgrand 718
Matchedje X3 (Μοζαμβίκη)
ΠαραγωγήΙούλιος 2009 — σήμερα
ΣυναρμολόγησηΝίνγκμπο, Ζεγιάγκ, Κίνα
Τσερκέσκ, Δημοκρατία των Καρατσάι - Τσερκεσίων, Ρωσία
Αμάξωμα και σασί
ΚατηγορίαΜεσαίο πολυτελές αυτοκίνητο
Αμάξωμα4-πορτο sedan
5-πορτο hatchback
ΔιαμόρφωσηΚινητήρας μπροστά, εμπρόσθια κίνηση
Σύστημα κίνησης
Κινητήρας1.5 L και 1.8 L / Όλοι 4-κύλινδροι σε σειρά (I4) βενζίνης
Μετάδοση5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο
7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (έξτρα στο 1.8 L)
Χωρητικότητα καυσίμου50 λίτρα
Διαστάσεις
Μεταξόνιο2.650 χιλιοστά
ΜήκοςSedan: 4.635 χιλιοστά
Hatchback: 4.397 χιλιοστά
Πλάτος1.789 χιλιοστά
Ύψος1.470 χιλιοστά
Κενό ΒάροςHatchback: 1.260 κιλά
Sedan: 1.280 κιλά

Το Emgrand EC7 είναι ένα μεσαίο πολυτελές αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε από την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Emgrand, από τον Ιούλιο του 2009 έως και το 2014, ενώ την παραγωγή του συνέχισε η Geely. Σημειωτέον ότι η Emgrand είναι η πολυτελής θυγατρική εταιρεία της επίσης κινεζικής Geely και το EC7 ήταν το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία της Emgrand.

Αρχική ιδέα και πραγματοποίηση

Η εταιρεία Geely ιδρύθηκε το 1986 και εισήλθε στη βιομηχανία παραγωγής αυτοκινήτων το 2001. Μεταξύ του 2006 και του 2008, εξέφρασε επανειλημμένα την έντονη επιθυμία της για εξαγωγή των μοντέλων αυτοκινήτων της και στις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύντομα, όμως, έγινε αντιληπτό ότι έπρεπε να προχωρήσει στη δημιουργία προϊόντων με σημαντικές αναβαθμίσεις στην ποιότητα κατασκευής, τον εξοπλισμό και κυρίως την ασφάλεια, για να εκπληρώσει τα σχετικά κριτήρια των συγκεκριμένων αγορών.

Προκειμένου να γίνει εφικτός ο συγκεκριμένος στόχος της και σκοπεύοντας, παράλληλα, να εκμεταλλευτεί την ραγδαία ανάπτυξη της κινεζικής αγοράς αυτοκινήτου, η Geely αποφάσισε τη δημιουργία μίας πολυτελέστερης θυγατρικής εταιρείας. Χωρίς καθυστέρηση, ξεκίνησε αμέσως την εξέλιξη του πρώτου σχετικού μοντέλου, υπό τον κωδικό «πρότζεκτ Geely FC-2». Τελικώς, η νέα μάρκα έλαβε το όνομα Emgrand (κινεζικά: 帝豪品牌) και το πρώτο της μοντέλο ονομάστηκε Emgrand EC7.

Η εξέλιξη του EC7 ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2006 και κράτησε τρία ακριβώς χρόνια. Τα πρώτα αντίτυπα κύλησαν από τη γραμμή παραγωγής τον Ιούλιο του 2009 και οι πωλήσεις στην Κίνα ξεκίνησαν στα μέσα Αυγούστου.[1]

Βασικά στοιχεία

Αν και το Emgrand EC7 κυκλοφόρησε πρώτα στην Κίνα, ωστόσο εξελίχθηκε με βασικό στόχο τις εξαγωγικές αγορές, ώστε να γίνει το πρώτο κινεζικής σχεδίασης αυτοκίνητο παγκόσμιας κλάσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Geely συνεργάστηκε κυρίως με εταιρείες παγκόσμιου κύρους, μεταξύ των οποίων ήταν η Siemens για τα συστήματα ηλεκτρονικού ελέγχου, η Lear Corporation για τα καθίσματα και η Saint-Gobain για τα κρύσταλλα, ενώ η γραμμή παραγωγής εξοπλίστηκε με προϊόντα από τις Fuji, PDE και Dürr AG.[2]

Emgrand EC718 sedan του 2012, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μοντεβιδέο, Ουρουγουάη

Αρχικά προσφερόταν μόνο ως 4-πορτο sedan, αλλά το 2010 προστέθηκε και μια κοντύτερη εκδοχή αμαξώματος, με κοινό μεταξόνιο, πλην όμως ως 5-πορτο hatchback, που ονομάζεται Emgrand EC7-RV. Ο πρώτος κινητήρας των μοντέλων αυτών, ήταν 1.5 L βενζίνης και το 2011 προστέθηκε ένας 1.8 L βενζίνης. Και οι δύο συνδυάζονται με 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ έξτρα στο 1.8 L είναι ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Μελλοντικά, αναμένονται και νέα, ισχυρότερα μηχανικά σύνολα, ακόμα και κινητήρες turbodiesel.

Από το 2011, ξεκίνησε η εξαγωγή τους και σε άλλες αγορές, όπου η έκδοση 1.8 L συχνά διατίθεται με το όνομα Emgrand EC718, ως αναφορά στον κυβισμό του κινητήρα. Παράλληλα, η εταιρεία στοχεύει σε μελλοντική εξαγωγή και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις ΗΠΑ.

Ενεργητική και παθητική ασφάλεια

Emgrand EC7-RV hatchback στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Πεκίνο τον Απρίλιο του 2014, αμέσως μετά την αισθητική ανανέωση.
Το πίσω μέρος του προηγούμενου Emgrand EC7-RV.

Στα πλαίσια της προσπάθειας για εξαγωγή στα κράτη αυτά, δόθηκε πολύ μεγάλη έμφαση και στον τομέα της ασφάλειας, και όλα τα EC7 φέρουν στάνταρ:

Στα τεστ πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP, τον Νοέμβριο του 2011, το Emgrand EC7 απέσπασε 4 στα 5 αστέρια στα τεστ πλαγιομετωπικής και πλευρικής πρόσκρουσης, καθώς και πλευρικής πρόσκρουσης σε κολώνα, με ποσοστά:[3]

  • 75% στην προστασία ενηλίκων,
  • 80% στην προστασία ανηλίκων,
  • 86% για τα συστήματα ασφαλείας που διαθέτει στάνταρ και
  • 42% στην προστασία πεζών, σε προσομοίωση πρόσκρουσης με πεζούς.

Ως αποτέλεσμα, έγινε το πρώτο στην ιστορία αυτοκίνητο κινεζικής σχεδίασης και κατασκευής, που έλαβε υψηλή βαθμολογία από τον Euro NCAP.[2] Το 2010, επίσης, το EC7 απέσπασε 5 στα 5 αστέρια στα αντίστοιχα τεστ του κινεζικού οργανισμού C-NCAP (China New Car Assessment Program) με σκορ 46,8.[4]

Αναφορές

Εξωτερικοί σύνδεσμοι