Ντραγκόν Καταλάν: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
TGE-927364 (συζήτηση | συνεισφορές)
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
TGE-927364 (συζήτηση | συνεισφορές)
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 69: Γραμμή 69:
===Η δημιουργία του συλλόγου (2000-2005)===
===Η δημιουργία του συλλόγου (2000-2005)===
====Η συγχώνευση των δύο διάσημων συλλόγων====
====Η συγχώνευση των δύο διάσημων συλλόγων====
Τον Ιούλιο του 2000, ο Μπερνάρ Γκουάς, επιχειρηματίας και πρώην παίκτης του ράγκμπι λιγκ, συνέβαλλε σημαντικά στη δημιουργία της Ουνιόν Τρεζίστ Καταλάν, που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση της ΧΙΙΙ Καταλάν με την ΑΣ Σαιντ-Εστέβ ΧΙΙΙ.<ref>Lucien Pélofi, [http://www.ladepeche.fr/article/2008/09/11/475046-L-irresistible-montee-en-puissance-des-Dragons-Catalans.html ''L'irrésistible montée en puissance des Dragons Catalans''], ladepeche.fr</ref> Ως επικεφαλής της διαχείρισης των συλλόγων, ο Μπερνάρ Γκουάς δεν είναι ένα μόνο μέτοχος ή πλούσιος επενδυτής, είναι παθιασμένος με το [[ράγκμπι λιγκ]], ειδικά στη Ρουσιγιόν. Με την ένωση των δύο από τους μεγαλύτερους συλλόγους του γαλλικού πρωταθλήματος ράγκμπι λιγκ, ο πρώην πλέι μέικερ της ΧΙΙΙ Καταλάν και της ΑΣ Σαιντ-Εστέβ ΧΙΙΙ έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο σύλλογο στα [[Ανατολικά Πυρηναία (νομός)|Ανατολικά Πυρηναία]].<ref name="depeche">Christian Goutorbe, [http://www.ladepeche.fr/article/2008/09/15/475690-Dragons-catalans-Bernard-Guash-Monsieur-Plus.html ''Dragons catalans. Bernard Guash, Monsieur Plus''], ladepeche.fr</ref> Η συγχώνευση αυτή επέτρεψε στην ομάδα να παρουσιάσει ένα παλμαρέ με 17 τίτλους Πρωταθλήματος Γαλλίας και 16 Κύπελλα Γαλλίας.
Τον Ιούλιο του 2000, ο Μπερνάρ Γκουάς, επιχειρηματίας και πρώην παίκτης του ράγκμπι λιγκ, συνέβαλλε σημαντικά στη δημιουργία της Ουνιόν Τρεζίστ Καταλάν, που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση της ΧΙΙΙ Καταλάν με την ΑΣ Σαιντ-Εστέβ ΧΙΙΙ.<ref>Lucien Pélofi, [http://www.ladepeche.fr/article/2008/09/11/475046-L-irresistible-montee-en-puissance-des-Dragons-Catalans.html ''L'irrésistible montée en puissance des Dragons Catalans''], ladepeche.fr</ref> Ως επικεφαλής της διαχείρισης των συλλόγων, ο Μπερνάρ Γκουάς δεν είναι ένα μόνο μέτοχος ή πλούσιος επενδυτής, είναι παθιασμένος με το [[ράγκμπι λιγκ]], ειδικά στη Ρουσιγιόν. Με την ένωση των δύο από τους μεγαλύτερους συλλόγους του [[Πρωτάθλημα ράγκμπι λιγκ Γαλλίας|γαλλικού πρωταθλήματος ράγκμπι λιγκ]], ο πρώην πλέι μέικερ της ΧΙΙΙ Καταλάν και της ΑΣ Σαιντ-Εστέβ ΧΙΙΙ έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο σύλλογο στα [[Ανατολικά Πυρηναία (νομός)|Ανατολικά Πυρηναία]].<ref name="depeche">Christian Goutorbe, [http://www.ladepeche.fr/article/2008/09/15/475690-Dragons-catalans-Bernard-Guash-Monsieur-Plus.html ''Dragons catalans. Bernard Guash, Monsieur Plus''], ladepeche.fr</ref> Η συγχώνευση αυτή επέτρεψε στην ομάδα να παρουσιάσει ένα παλμαρέ με 17 τίτλους Πρωταθλήματος Γαλλίας και 16 Κύπελλα Γαλλίας.


Ο σκοπός του Μπερνάρ Γκουάς ήταν να εντάξει την ομάδα στο κύριο επαγγελματικό πρωτάθλημα ράγκμπι λιγκ στην Ευρώπη: στη [[Σούπερ Λιγκ (ράγκμπι λιγκ)|Σούπερ Λιγκ]], που ιδρύθηκε το 1996.<ref name="depeche"/>. Ήθελε να είναι η δεύτερη γαλλική ομάδα που θα μετείχε στο πρωτάθλημα, μετά την [[Παρί Σεν Ζερμέν (ράγκμπι λιγκ)|Παρί Σεν Ζερμέν]] η οποία πήρε μέρος στη διοργάνωση για δύο περιόδους μεταξύ 1996 και 1997.
Ο σκοπός του Μπερνάρ Γκουάς ήταν να εντάξει την ομάδα στο κύριο επαγγελματικό πρωτάθλημα ράγκμπι λιγκ στην Ευρώπη: στη [[Σούπερ Λιγκ (ράγκμπι λιγκ)|Σούπερ Λιγκ]], που ιδρύθηκε το 1996.<ref name="depeche"/>. Ήθελε να είναι η δεύτερη γαλλική ομάδα που θα μετείχε στο πρωτάθλημα, μετά την [[Παρί Σεν Ζερμέν (ράγκμπι λιγκ)|Παρί Σεν Ζερμέν]] η οποία πήρε μέρος στη διοργάνωση για δύο περιόδους μεταξύ 1996 και 1997.

Έκδοση από την 19:59, 7 Αυγούστου 2017

Ντραγκόν Καταλάν
Πληροφορίες συλλόγου
Πλήρες όνομαDragons Catalans
Ψευδώνυμο(α)Les Dracs
Ίδρυση2000
Ιστοσελίδαcatalansdragons.com
Τρέχοντα στοιχεία
Στάδιο
ΔιοργάνωσηΣούπερ Λιγκ
Εμφανίσεις
Πρώτη εμφάνιση

Η Ντραγκόν Καταλάν (γαλλικά: Dragons Catalans, καταλανικά: Dracs Catalans) είναι γαλλικός σύλλογος ράγκμπι λιγκ με έδρα το Περπινιάν. Η πρώτη ομάδα μετέχει στην Σούπερ Λιγκ από το 2006, καθώς και στο θεσμό του Κυπέλλου Αγγλίας (που ονομάζεται Τσάλεντζ Καπ).

Η δικαιόχρηση ιδρύθηκε το 2005 έπειτα από τη συγχώνευση το 2000 δύο ιστορικών γαλλικών συλλόγων ράγκμπι λιγκ: της ΧΙΙΙ Καταλάν (ιδρύθηκε το 1934) και της ΑΣ Σαιντ-Εστέβ (ιδρύθηκε το 1965), με την ονομασία Ουνιόν Τρεζίστ Καταλάν. Με την είσοδο της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ μετονομάστηκε σε Ντραγκόνς Καταλάνς. Εκεί κατάφερε να φτάσει σε δύο ημιτελικούς, πρώτα με τη Λιντς Ρίνος το 2009 και έπειτα με τη Σεντ Χέλενς κατά τη διάρκεια της περιόδου 2014, ενώ έφτασε και στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ το 2007, μπροστά σε πάνω από 84.000 θεατές με αντίπαλο τη Σεντ Χέλενς στο Γουέμπλεϊ.

Η δικαιόχρηση εδρεύει στο Σταντ Ζιλμπερ-Μπρουτούς, του οποίου η χωρητικότητα αναμενόταν να επεκταθεί σε 11.000 θέσεις. Ο σύλλογος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί το 2009 στο Εστάδιο Ολίμπικο Λουίς Κομπάνις στη Βαρκελώνη, το 2011 στο Σταντ Υβ-ντυ-Μανουά στο Μονπελιέ, το 2012 στο Σταντ ντε λα Μοσσόν στο Μονπελιέ, το 2013 στο Σταντ Ερνέστ-Βαλόν στην Τουλούζη και το 2014 στο Σταντ Αιμέ-Ζιράλ στο Περπινιάν.

Iστορία

Η δημιουργία του συλλόγου (2000-2005)

Η συγχώνευση των δύο διάσημων συλλόγων

Τον Ιούλιο του 2000, ο Μπερνάρ Γκουάς, επιχειρηματίας και πρώην παίκτης του ράγκμπι λιγκ, συνέβαλλε σημαντικά στη δημιουργία της Ουνιόν Τρεζίστ Καταλάν, που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση της ΧΙΙΙ Καταλάν με την ΑΣ Σαιντ-Εστέβ ΧΙΙΙ.[1] Ως επικεφαλής της διαχείρισης των συλλόγων, ο Μπερνάρ Γκουάς δεν είναι ένα μόνο μέτοχος ή πλούσιος επενδυτής, είναι παθιασμένος με το ράγκμπι λιγκ, ειδικά στη Ρουσιγιόν. Με την ένωση των δύο από τους μεγαλύτερους συλλόγους του γαλλικού πρωταθλήματος ράγκμπι λιγκ, ο πρώην πλέι μέικερ της ΧΙΙΙ Καταλάν και της ΑΣ Σαιντ-Εστέβ ΧΙΙΙ έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο σύλλογο στα Ανατολικά Πυρηναία.[2] Η συγχώνευση αυτή επέτρεψε στην ομάδα να παρουσιάσει ένα παλμαρέ με 17 τίτλους Πρωταθλήματος Γαλλίας και 16 Κύπελλα Γαλλίας.

Ο σκοπός του Μπερνάρ Γκουάς ήταν να εντάξει την ομάδα στο κύριο επαγγελματικό πρωτάθλημα ράγκμπι λιγκ στην Ευρώπη: στη Σούπερ Λιγκ, που ιδρύθηκε το 1996.[2]. Ήθελε να είναι η δεύτερη γαλλική ομάδα που θα μετείχε στο πρωτάθλημα, μετά την Παρί Σεν Ζερμέν η οποία πήρε μέρος στη διοργάνωση για δύο περιόδους μεταξύ 1996 και 1997.

Παραπομπές

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Dragons Catalans της Γαλλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).