Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Αύγουστος της Σαξονίας-Κόμπουργκ & Γκότα»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
καμία σύνοψη επεξεργασίας
μ ({{Authority control}})
| προκάτοχος3 =
| διάδοχος3 =
| σύζυγος = Κλημεντίνη ΒουρβώνωνΒουρβόνων-Ορλεάνης
| επίγονοι = Φίλιππος<br>Λουδοβίκος-Αύγουστος<br>Κλοτίλδη<br>Αμαλία<br>[[Φερδινάνδος Α΄ της Βουλγαρίας|Φερδινάνδος]]
| βασιλικός_οίκος = [[Οίκος των Βέτιν]] της Σαξονίας,<br>Κλάδος Κόμπουργκ και Γκότα
Ο μεγαλύτερος αδελφός του Φερδινάνδος είχε νυμφευτεί τη Μαρία Β' Μπραγκάντσα βασίλισσα της Πορτογαλίας. Ο εξάδελφός του Αλβέρτος είχε νυμφευτεί την εξαδέλφη τους Βικτωρία Ανοβέρου βασίλισσα της Βρετανίας, ενώ ο άλλος εξάδελφός του Λεοπόλδος Β' ήταν βασιλιάς του Βελγίου.
 
Ο ίδιος νυμφεύτηκε το 1843 την Κλημεντίνη ΒουρβώνωνΒουρβόνων-Ορλεάνης, κόρη του Λουδοβίκου-Φιλίππου βασιλιά των Γάλλων. Ζούσαν στο παλάτι "Κόμπουργκ" στη Βιέννη. Ήταν ιδιοκτήτης του κάστρου Μπέργκλας στο Κόμπουργκ της Θουριγγίας και το 1862 κληρονόμησε τις εκτεταμένες γαίες της μητέρας του στην Ουγγαρία γενόμενος ένας από τους μεγαλύτερους γαιοκτήμονες της χώρας αυτής. Ήταν μέλος επί τιμή της Ουγγρικής Γεωλογικής Εταιρείας. Ο Φραγκίσκος-Ιωσήφ του απένειμε τον τίτλο του Υψηλότατου, ως πεθερού της Λουίζας, αδελφής της συζύγου του διαδόχου Ροδόλφου. Έκτισε το ναό του Αγ. Αυγουστίνου στο Κόμπουργκ, στου οποίου την κρύπτη ετάφη αργότερα, καθώς και άλλα μέλη της οικογένειάς του.
 
Του απονεμήθηκε ο μεγαλόσταυρος του Τάγματος του Οίκου της Σαξωνίας-κλάδος Ερνέστου, του Πορτογαλικού Τάγματος του Πύργου και του Ξίφους, της Γαλλικής Λεγεώνος της Τιμής και του Βελγικού Βασιλικού Τάγματος του Λεοπόλδου. Επίσης ήταν ιππότης επί τιμή του Τάγματος της Μάλτας.
 
==Οικογένεια==
Με τη σύζυγό του Κλημεντίνη ΒουρβώνωνΒουρβόνων-Ορλεάνης, κόρη του Λουδοβίκου -Φιλίππου βασιλιά των Γάλλων, είχε τέκνα:
* Φίλιππος 1844 - 1921
* Λουδοβίκος-Αύγουστος 1845 - 1907
86.097

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης