Νομπούο Ουεμάτσου: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
καμία σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γεννημένος στην επαρχία Κότσι,στην Ιαπωνία, ο Ουεμάτσου ξεκίνησε να παίζει το πιάνο όταν ήταν 12 χρονών. Το μεγαλύτερο είδωλο του στην παιδική ηλικία ήταν ο Έλτον Τζων, και είναι αυτοδίδακτος. Μετά την αποφοίτηση του από το πανεπιστήμιο της Καναγκάουα (το μάστερ του δεν ήταν στη μουσική), σύνθεσε μουσική για διαφημιστικά σποτ πριν να εισέλθει στην Square Co., Ltd., νυν Square Εnix το 1986, μετά από προτροπή ενός φίλου του που δούλευε σ'αυτή την εταιρεία. Έφτιαξε μουσική για πάνω από τριάντα τίτλους παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένης και της πολυβραβευμένης σειράς ''[[Final Fantasy]]''. Τον Οκτώβριο του 2004, ο Ουεμάτσου ίδρυσε την εταιρεία Smile Please Co., Ltd. και συνεχίζει να συνθέτει για την Square Enix και άλλες εταιρείες όπως η Mistwalker.
 
O ΟυεματσουΟυεμάτσου εχειέχει γραψειγράψει και μια στηληστήλη, "Nobuo Uematsu no Minna Sounano?", σε γνωστογνωστό περιοδικοπεριοδικό στην ΙαπωνιαΙαπωνία , το ΦαμιτσουΦαμίτσου.Εγραψε Έγραψε για καποιακάποια χρονιαχρόνια. Δυο συλλογεςσυλλογές αποαπό αυτεςαυτές τις στηλεςστήλες εχουνέχουν δημοσιευτειδημοσιευτεί. ΕπιπροσθεταΕπιπρόσθετα,ο ΟυεματσουΟυεμάτσου κληθηκεκλήθηκε να τελειωσειτελειώσει τοτη σκορμουσική του παιχνιδιουπαιχνιδιού Chrono Trigger,οταν όταν ο φιλοςφίλος του , ο Γιασουνορι Μιτσουντα,εμφανισε προβληματαεμφάνισε προβλήματα υγειαςυγείας.
 
Ο ΟυεματσουΟυεμάτσου ζει τωρατώρα στην ΙαπωνιαΙαπωνία με τη συζυγοσύζυγο του Ρε'ι'κο και τον σκυλοσκύλο του ΠαοΠάο.
 
Αν και ειναιείναι γνωστοςγνωστός πιο πολυπολύ για τη δουλειαδουλειά του σε παιχνιδιαπαιχνίδια,το ταλεντοταλέντο του εχειέχει διαφορεςδιάφορες εκφανσειςεκφάνσεις.Καποιες αποΚάποιες αυτεςαπό περιλαμβανουναυτές τοπεριλαμβάνουν τη σκορμουσική της ταινιαςταινίας Oh!My Goddess! που εγκειταιανήκει στο ειδοςείδος [[Anime]].Επισης φτιαχνειΕπίσης φτιάχνει μουσικημουσική για κορυφαιουςκορυφαίους τραγουδιστεςτραγουδιστές οπωςόπως η ΕμικοΕμίκο ΣιρατοριΣιρατόρι και η ΡικκιΡίκκι.
 
[[de:Nobuo Uematsu]]
734

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης