Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Μαρία Αντουανέτα»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
μ (Αναστροφή της επεξεργασίας από τον 2A02:582:CDE:2E00:E1F1:310A:97E8:18BA (συνεισφ.), επ...)
Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές την επισκέφτηκε ο αδερφός της αυτοκράτορας [[Ιωσήφ Β΄ των Αψβούργων]], ο οποίος προσπάθησε να την συνετίσει, θυμίζοντας της τις υποχρεώσεις της απέναντι στον γαλλικό λαό. Από τότε, και ιδίως μετά τη γέννηση της πρώτης κόρης της, [[Μαρία Θηρεσία της Γαλλίας|Μαρίας Θηρεσίας Καρλόττας]], τον Δεκέμβριο του [[1778]], η βασίλισσα ζούσε πιο απλά.
 
Με τον θάνατο της μητέρας της το [[1780]], η Μαρία Αντουανέτα έχασε μία καλή και έξυπνη σύμβουλο. Η θέση της όμως ενδυναμώθηκε, όταν το [[1781]] γεννήθηκε ο πρώτος της γιος, Λουδοβίκος Ιωσήφ, που πέθανε σε ηλικία οκτώ ετών. Το [[1785]] γεννήθηκε ο δεύτερος της γιος, [[Λουδοβίκος ΙΖ΄ της Γαλλίας|Λουδοβίκος, δούκας της Νορμανδίας]], και το [[1786]] η δεύτερη κόρη της, [[Σοφία Ελένη της Γαλλίας|Σοφία Βεατρίκη]], η οποία πέθανε το [[1787]].
 
== Γαλλική Επανάσταση ==
Το έτος [[1789]] αποτέλεσε σημείο καμπής στην ζωή της Μαρίας Αντουανέτας. Στις [[4 Ιουνίου]] πέθανε ο πρωτότοκος γιος της. Η οικονομική και πολιτική κατάσταση της Γαλλίας χειροτέρευε συνεχώς. Γρήγορα ξέσπασε και η [[Γαλλική Επανάσταση]].
Ανώνυμος χρήστης

Μενού πλοήγησης