Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Τουπούα Ταμασέσε Τουπουόλα Έφι»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
μ
μικροδιορθώσεις
μ (Ρομπότ: Τροποποίηση: en:Tupuola Tufuga Efi)
μ (μικροδιορθώσεις)
Ο '''Τουπούα Ταμαζέσε Τουπουόλα Έφι''' ('''Tuiatua Tupua Tamasese Tupuola Efi''') είναι πολιτικός από τη [[Σαμόα]], ο πρώτος αιρετός Αρχηγόςαρχηγός Κράτουςκράτους από το [[2007]]. Κατάγεται από την επιφανή οικογένεια των Άιγκα Τούπου.
 
Είναι γνωστός σε κύκλους διανοουμένων στη νησιωτική χώρα για τη ρητορική του ικανότητα και κατάγεται από την επιφανή οικογένεια των Άιγκα Τούπου. Έχει υπηρετήσει τον πολιτισμό της χώρας του και είναι συγγραφέας πολλών δοκιμίων με το θέμα αυτό, όπως ''Clutter in Indigenous Knowledge, Research and History: A Samoan Perspective''.
 
 
Το 1976-1982 ήταν Πρωθυπουργός και το 1985-1988 υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Στις [[16 Ιουνίου]] [[2007]] εξελέγη ομόφωνα από το Κοινοβούλιο του νησιού (υπήρξε μοναδικός υποψήφιος για τη χηρεύσασα θέση του ''Ο Λε Άο Ο Λε Μάλο'' ή Αρχηγού Κράτους) διάδοχος του [[Μαλιετόα Τανουμαφίλι Β' ]].
 
{{μέλλον}}
 
Η θητεία του είναι πενταετής και θα ολοκληρωθεί το [[2012]], οπότε και θα γίνει εκλογή νέου Αρχηγού Κράτους.
 
 
 
Το διάστημα [[1976]]-[[1982]] ήταν Πρωθυπουργόςπρωθυπουργός και το [[1985]]-[[1988 υπηρέτησε ως]] αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Στις [[16 Ιουνίου]] [[2007]] εξελέγη ομόφωνα από το Κοινοβούλιο του νησιού (υπήρξε μοναδικός υποψήφιος για τη χηρεύσασα θέση του ''Ο Λε Άο Ο Λε Μάλο'' ή Αρχηγού Κράτους) διάδοχος του [[Μαλιετόα Τανουμαφίλι Β' ]].
 
Η θητεία του είναι πενταετής και θα ολοκληρωθεί το [[2012]], οπότε και θα γίνει εκλογή νέου Αρχηγούαρχηγού Κράτουςτου κράτους.
 
Είναι επίσης συγγραφέας πολλών δοκιμίων με το θέμα τον πολιτισμό της χώρας του, όπως ''Clutter in Indigenous Knowledge, Research and History: A Samoan Perspective''.
 
== Πηγές ==
 
 
*[http://www.nzherald.co.nz/section/2/story.cfm?c_id=2&objectid=10446128 'Αρθρο για την εκλογή του και φωτογραφία του πολιτικού].
 
 
 
[[Κατηγορία:Ηγέτες εν ενεργεία|Τουπούα]]
42.061

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης