Μητροπολιτική Πόλη της Νάπολης: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Yobot (συζήτηση | συνεισφορές)
μ Διόρθωση συντακτικών λαθών του κώδικα με τη χρήση AWB (11774)
μ Αντικατάσταση παρωχημένου προτύπου με references tag
Γραμμή 26: Γραμμή 26:


== Παραπομπές ==
== Παραπομπές ==
<references />
{{παραπομπές}}


== Εξωτερικοί σύνδεσμοι ==
== Εξωτερικοί σύνδεσμοι ==

Έκδοση από την 06:52, 6 Μαΐου 2017

Πρότυπο:Μητροπόλεις της Ιταλίας

Οι Δήμοι στη Μητροπολιτική ζώνη της Νάπολης

Η Μητροπολιτική πόλη της Νάπολης (ιταλικά: Città Metropolitana di Napoli) είναι Μητροπολιτική περιοχή στην περιφέρεια της Καμπανίας στην Ιταλία. Η έκτασή της είναι 1.171,13τ.χμ. και ο πληθυσμός της φτάνει τους 3.092.859 κατοίκους. Έδρα της είναι η Νάπολη (Napoli). Συνολικά, η Μητροπολιτική περιοχή αριθμεί 92 δήμους.

Είναι η πιο πυκνοκατοικημένη στην Ιταλία με πυκνότητα 2.641 κατοίκους ανά τ.χμ. Στην απογραφή του 2001 οι 6 πιο πολυπληθέστεροι δήμοι σε ολόκληρη την Ιταλία βρίσκονταν στην Μητροπολιτική ζώνη της Νάπολης, καθώς επίσης και οι 11 από τους 15 πρώτους σε πυκνότητα δήμους.

Κάπρι

Τουρισμός

Η περιοχή είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη τουριστικά, ιδιαίτερα χάρη στην Πομπηία, τον αρχαιολογικό χώρο της ρωμαϊκής πόλης που καταστράφηκε το 79 μ.Χ. από την έκρηξη του Βεζούβιου.[1]

Στον κόλπο της Νάπολης υπάρχουν 3 νησιά που αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς: η Ίσκια, η Προτσίντα και κυρίως το κοσμοπολίτικο Κάπρι[2].

Σημαντικός προορισμός είναι επίσης η χερσόνησος του Σορέντο, με γραφικά χωριά, κάστρα και εκκλησίες. Εκεί παράγεται και το ονομαστό λικέρ από λεμόνι, το λιμοντσέλο.[3]

Παραπομπές

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Επίσημη ιστοσελίδα της Μητροπολιτικής Νάπολης