Σεδεκίας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Γραμμή 44: Γραμμή 44:
==Ιστορικό==
==Ιστορικό==


Το 597 π.Χ ο [[Ναβουχοδονόσωρ Β΄]] πολιορκεί και καταλαμβάνει την πόλη της [[Ιερουσαλήμ]] για δεύτερη φορά. Λεηλατεί τους θησαυρούς της πόλης και μεταφέρει αιχμάλωτους στην Βαβυλώνα τον βασιλέα της πόλης "Ιωαχείν" καθώς και 10.000 Ισραηλίτες. Στην θέση του τοποθετεί βασιλέα τον θείο του Ματθανία και του δίδει το όνομα '''Σεδεκία'''.
Το 597 π.Χ ο [[Ναβουχοδονόσωρ Β΄]] πολιορκεί και καταλαμβάνει την πόλη της [[Ιερουσαλήμ]] για δεύτερη φορά. Λεηλατεί τους θησαυρούς της πόλης και μεταφέρει αιχμάλωτους στην Βαβυλώνα τον βασιλέα της πόλης "Ιωαχείν" καθώς και 10.000 Ισραηλίτες. Στην θέση του τοποθετεί βασιλέα τον θείο του Ματθανία και του δίδει το όνομα '''Σεδεκίας'''.


== Σημειώσεις ==
== Σημειώσεις ==

Έκδοση από την 18:59, 13 Μαρτίου 2017

Πρότυπο:Σε χρήση

Σεδεκίας
Βασιλιάς της Ιούδα
Περίοδος597 π.Χ. - 586 π.Χ.
ΠροκάτοχοςΙεχονίας
ΠατέραςΙωσίας
Commons page Σχετικά πολυμέσα
δεδομένα (π  σ  ε )

Ο Σεδεκίας είναι βιβλικό πρόσωπο. Υιός του βασιλέα Ιωσίου, αδελφός του Ιωάχαζ και τελευταίος βασιλέας του βασιλείου του Ιούδα. Το πραγματικό του όνομα ήταν Ματθανίας. [Σημ 1]


Ιστορικό

Το 597 π.Χ ο Ναβουχοδονόσωρ Β΄ πολιορκεί και καταλαμβάνει την πόλη της Ιερουσαλήμ για δεύτερη φορά. Λεηλατεί τους θησαυρούς της πόλης και μεταφέρει αιχμάλωτους στην Βαβυλώνα τον βασιλέα της πόλης "Ιωαχείν" καθώς και 10.000 Ισραηλίτες. Στην θέση του τοποθετεί βασιλέα τον θείο του Ματθανία και του δίδει το όνομα Σεδεκίας.

Σημειώσεις

  1. Β΄ Βασιλέων Κεφ. 24,17 "17 Και ο βασιλιάς τής Βαβυλώνας έκανε, αντ’ αυτού, βασιλιά τον Ματθανία, τον αδελφό τού πατέρα του, και άλλαξε το όνομά του σε Σεδεκία."

Πηγές

  • Β΄ Βασιλέων κεφ. 24-25.
  • Β΄ Χρονικών κεφ. 36.
  • Ιερεμίας κεφ. 21: 32, 34, 37-39.

Δείτε επίσης