Φραντσέσκο Μαρία των Έστε: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
μ
καμία σύνοψη επεξεργασίας
(Νέα σελίδα: {{Πληροφορίες μονάρχη |όνομα = Φραντσέσκο-Μαρία |τίτλος_ευγένειας = |εικόνα = File:Armoi...)
 
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
 
==Βιογραφία==
Γεννήθηκε στην Άλμπα του Πεδεμοντίου και ήταν γιος του Ρινάλντο, ιππότη του Ρέτζο και της Φελισιτέ ντε Καναπάν. Ο πατέρας του ήταν νόθος γιος του [[Ρινάλντο της Μόντενα|Ρινάλντο]] δούκα της Μόντενα και του Ρέτζο και αδελφός του [[Φραγκίσκος Γ΄ της Μόντεναν|Φραγκίσκου Γ΄]].
 
Όταν απεβίωσε ο πατέρας του, έγινε ο ίδιος ιππότης του Ρέτζο. Διοικούσε τα εδάφη του με αποφασιστικότητα, αλλά έπληξε από ανία και αναζητώντας την περιπέτεια, μετέβη στη Γαλλία και προσχώρησε στον στρατό της. Συμμετείχε στον Πόλεμο της Αυστριακής Διαδοχής με τον καλό φίλο του [[Αρμάν Ζαν ντυ Πλεσσί ντε Ρισελιέ|καρδινάλιο Ρισελιέ]]. Επέδειξε ζήλο και διακρίθηκε στην πολιορκία του Μπέργκεν οπ Τσουμ. Ο [[Λουδοβίκος ΙΕ΄ της Γαλλίας]] εντυπωσιάστηκε και το 1747 τον έκανε γενικό διοικητή επαρχίας. Λίγο αργότερα τον έστειλε στη Γαλλική αποικία της Λουιζιάνα στον Νέο Κόσμο.
 
Το 1763 κατέλαβαν την αποικία οι Ισπανοί, που τους άρεσε ο Φραντσέσκο-Μαρία και τον κράτησαν με τον νέο τίτλο του κριτή της Ιδιοκτησίας του Στέμματος. Τότε γνώρισε τη σύζυγό του Φλεριώ. Όταν προχώρησε η ηλικία του, αποσύρθηκε στη Νέα Ορλεάνη και απεβίωσε το 1787.
 
==Οικογένεια==
Νυμφεύτηκε τη Φλεριώ και είχαν πολλά παιδιά. Εγγονή του ήταν η Ελένη-Ιουδήθ ντε Ρέτζο, μητέρα του [[Πιέρ-Γκουστάβ Τουτάν-Μπωρεγκάρ]] (1818-1893) του πιο διάσημου στρατηγού του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου<ref>Old Families of Louisiana - Page 412 Stanley Clisby Arthur - 1999 "She married first Daniel Fagot de la Garcinière (q. v.), and at his death in 1776, married a second time Charles Antoine de Reggio, son of François Marie de Reggio and Helene Fleuriau"</ref>. Απόγονός του είναι ο σκηνοθέτης [[Γκόντφρεϋ Ρέτζιο]] (γενν. 1940).
==Αναφορές==
{{παραπομπές}}
 
==Πηγές==
*Reggio Ancestor Report Page: kjunkutie.tripod.com/reggio.htm
*''The military operations of General Beauregard in the war between the states'' by Alfred Roman
*http://www.lagenealogy.net/Pages/Beauregard.aspx
 
{{ενσωμάτωση κειμένου|en|François Marie, Chevalier de Reggio}}
 

Μενού πλοήγησης