Naruto Uzumaki: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Οι χαρακτήρες Naruto βρίσκονται ήδη στην αντίστοιχη κατηγορία, άρα η κατηγορία Naruto περιττεύει :)
Γραμμή 45: Γραμμή 45:


[[Κατηγορία:Χαρακτήρες Naruto]]
[[Κατηγορία:Χαρακτήρες Naruto]]
[[Κατηγορία:Φανταστικοί χαρακτήρες]]

Έκδοση από την 21:46, 28 Φεβρουαρίου 2017

Πρότυπο:Χαρακτήρας Naruto Ο Uzumaki Naruto (ιαπωνικά: うずまきナルト, ελληνικά: Ουζουμάκι Ναρούτο) είναι ο κύριος χαρακτήρας στο άνιμε και μάνγκα Naruto του Κισιμότο Μασάσι. Uzumaki σημαίνει «ανεμοστρόβιλος», και Naruto «αναστάτωση». Επίσης Naruto ονομάζεται και ένα πιάτο με ψημένο στον ατμό ψάρι που προστίθεται σε σούπα, το οποίο αντικατοπτρίζει και το αγαπημένο φαγητό του Naruto που είναι το ράμεν (σούπα).

Είναι ένα υπερκινητικό παιδί, και οι ενέργειές του στηρίζονται ως επί το πλείστον στον εσωτερικό του αναβρασμό, κάτι αντίθετο από την τέχνη του νίντζα. Για αυτό και πολλές φορές καταλήγει σε τραγελαφικές σκηνές. Ωστόσο έχει πάρει σοβαρά τον ρόλο του και προσπαθεί με όση σωματική και κυρίως ψυχική δύναμη έχει, να εκπληρώνει τους στόχους του. Ο κύριος στόχος του είναι κάποια μέρα να γίνει Hokage, δηλαδή ο αρχηγός του χωριού, αυτός που τους προστατεύει όλους. Ο τέταρτος Ηοκage του χωριού,ο οποίος ήταν και ο πατέρας του Naruto, φυλάκισε με κόστος τη ζωή του ένα δαίμονα στο σώμα του Ναρούτο (Jinchūriki), την Αλεπού με τις εννιά ουρές (Kyūbi no Yōkō), ο οποίος επιτέθηκε στο χωριό την ημέρα γέννησής του, και πολλές φορές δανείζει την δύναμή του στον Naruto, όταν ο ίδιος το ζητάει ή όταν φορτίζεται συναισθηματικά.

Επίσης ο Naruto προσπαθεί στο δεύτερο μέρος της ιστορίας να δημιουργήσει κάποιες τεχνικές (jutsu) για να φέρει πίσω στο χωριό του, το Konoha, τον καλύτερό του φίλο, Uchiha Sasuke ο οποίος έχει στραφεί εναντίον του χωριού για να πάρει εκδίκηση για τον αφανισμό όλων των μελών της οικογένειάς του. Έτσι ξεκινάει να τον βρει με κάθε τρόπο ακόμα ρισκάροντας τη ζωή του.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

  • Πολυμέσα σχετικά με το θέμα Naruto Uzumaki στο Wikimedia Commons