Πατρίς (εφημερίδα Πύργου): Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Προστέθηκε κείμενο από το πρόσφατο προφίλ της εφημερίδας Πατρίς
αστήρικτα - πιθανή παραβίαση ΠΔ
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{εγκυκλοπαιδικότητα}}
{{εγκυκλοπαιδικότητα}}
[[Εικόνα:Logo np.jpg|frame|Το λογότυπο της εφημερίδας]]
[[Εικόνα:Logo np.jpg|frame|Το λογότυπο της εφημερίδας]]
Η '''εφημερίδα ''Πατρίς''''' αποτελεί την δεύτερη αρχαιότερη καθημερινή [[εφημερίδα]] στην [[Ελλάδα]]. Εκδίδεται στον [[Πύργος Ηλείας|Πύργο Ηλείας]], από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Βαρουξή, ο οποίος κατέχει, και την [[Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση]], και η οποία λειτουργεί από το 1993 και την ηλεκτρονική μορφή [http://www.patrisnews.com/ www.patrisnews.com], η οποία ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2011. Ιδρύθηκε απο τον δημοσιογράφο [[Λεωνίδας Βαρουξής|Λεωνίδα Βαρουξή]].
Η '''εφημερίδα ''Πατρίς''''' αποτελεί την δεύτερη αρχαιότερη καθημερινή [[εφημερίδα]] στην [[Ελλάδα]]. Εκδίδεται στον [[Πύργος Ηλείας|Πύργο Ηλείας]], από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Βαρουξή. Ιδρύθηκε απο τον δημοσιογράφο [[Λεωνίδας Βαρουξής|Λεωνίδα Βαρουξή]].

Τον Νοέμβριο του 1902 ιδρύθηκε η εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» Πύργου και γράφει μέχρι σήμερα μια μοναδική ιστορία 115 ετών και είναι η 2<sup>η</sup> αρχαιότερη καθημερινή εφημερίδα της Χώρας.

Είναι η εφημερίδα που ρίζωσε στην ψυχή των ανθρώπων της Ηλείας, αλλά και ευρύτερα.

Πρώτο βασικό της χαρακτηριστικό είναι ο πλουραλισμός.

Η «Πατρίς» είναι και ήταν  πάντα το ελεύθερο βήμα για την έκφραση όλων των ιδεών

Ένα άλλο της χαρακτηριστικό είναι η αφοσίωσή της στο καθήκον της  πάλης για την πραγμάτωση των προσδοκιών σε τοπική και εθνική κλίμακα.

Επίσης, αφουγκράζεται αδιάκοπα τους σφυγμούς της τοπικής κοινωνίας μένοντας αταλάντευτα στο πλευρό του Ηλείου πολίτη, αλλά και ευρύτερα. Εκφράζει τους πόθους και τις ελπίδες του, συμμερίζεται τις αγωνίες και τις χαρές του, συμπαρατάσσεται στους αγώνες του και την αναβάθμιση του τόπου του.

Επιπροσθέτως, η εγκυρότητα και η αντικειμενική ενημέρωση που παρέχει στο αναγνωστικό της κοινό την έχουν αναδείξει ως πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα με μεγάλη μάλιστα διαφορά από τις άλλες εφημερίδες, στο Ν. Ηλείας, με ημερήσια κυκλοφορία 5.500 φύλλα.

Ωστόσο η  μεγαλύτερη καταξίωση στον περιφερειακό τύπο ήρθε το 2014 όταν η εφημερίδα «Πατρίς» αναδείχθηκε η '''πρώτη περιφερειακή εφημερίδα σε αναγνωσιμότητα σε όλη τη χώρα''', σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της εταιρείας '''FOCUSBARI''', για λογαριασμό του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (Σ.Η.Π.Ε.).     

Η έρευνα διενεργήθηκε σε συνολικό δείγμα 6.274 ατόμων σε 20 νομούς της χώρας –καλύπτοντας το 43,3% του συνολικού κοινού της ελληνικής περιφέρειας, ηλικίας 13-70 ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας η μέση αναγνωσιμότητα της '''εφημερίδας «Πατρίς» είναι 41,5''' % και ακολουθούν η «Ελευθερία» Λαρίσης με 38,4, η «Ελευθερία» Καλαμάτας με 36,4%, τα «Χανιώτικα Νέα» με 30.3%.

Η εφημερίδα «Πατρίς» κυκλοφορεί στους  Νομούς  Ηλείας, Μεσσηνίας και Αχαΐας και η διακίνησή της γίνεται με δικό μας σύστημα διανομής, μέσω των σημείων πώλησης αλλά και δικτύου εφημεριδοπωλών με ιδιόκτητα μέσα μετακίνησης. Έχει επίσης συνδρομητές στην Αθήνα, όπου διατίθεται σε κεντρικά περίπτερα, αλλά και σε πολλά μέρη της Ελλάδας.

Τεχνολογικά είναι από τις  λίγες επαρχιακές εφημερίδες που εκδίδονται ακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις της Τεχνολογίας και με έγχρωμη εκτύπωση σε περιστροφικό πιεστήριο WEB – OFFSET.

Στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο, το δε προσωπικό που τη στελεχώνει (συντακτικό – τεχνικό – διοικητικό), άριστα εκπαιδευμένο, αριθμεί 65 άτομα ώστε να ανταποκρίνεται η εφημερίδας μας στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Όσον αφορά  τον διαφημιστικό τομέα, οι διαφημιζόμενοι μας εμπιστεύονται απόλυτα και αποτελούμε την πρώτη τους επιλογή  για την διαφήμιση των προϊόντων τους καθώς και το προσφορότερο μέσο για την προβολή τους.


==Εξωτερικοί σύνδεσμοι==
==Εξωτερικοί σύνδεσμοι==

Έκδοση από την 13:40, 15 Φεβρουαρίου 2017

Το λογότυπο της εφημερίδας

Η εφημερίδα Πατρίς αποτελεί την δεύτερη αρχαιότερη καθημερινή εφημερίδα στην Ελλάδα. Εκδίδεται στον Πύργο Ηλείας, από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Βαρουξή. Ιδρύθηκε απο τον δημοσιογράφο Λεωνίδα Βαρουξή.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Ο ιστότοπος της εφημερίδας