The Show Must Go On (τραγούδι, Queen): Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 32: Γραμμή 32:
[[Κατηγορία:Τραγούδια των Queen]]
[[Κατηγορία:Τραγούδια των Queen]]
[[Κατηγορία:Τραγούδια του 1991]]
[[Κατηγορία:Τραγούδια του 1991]]
{{DEFAULTSORT:Show Must Go On, The}}

Έκδοση από την 14:05, 3 Φεβρουαρίου 2017

"The Show Must Go On"
Single από Queen
από το άλμπουμ Innuendo
Κυκλοφόρησε14 Οκτωβρίου 1991 (ΗΒ)
Format7", 12", CD
Ηχογραφήθηκε1990
ΕίδοςHard Rock - Art Rock
Διάρκεια4:31
ΔισκογραφικήParlophone
ΣτιχουργόςQueen
ΠαραγωγόςQueen - Ντέιβιντ Ρίτσαρντς

To The Show Must Go On είναι ένα τραγούδι του αγγλικού Rock συγκροτήματος Queen, το οποίο συμπεριλήφθηκε στον τελευταίο δίσκο του συγκροτήματος, το Innuendo, το 1991. Αν και πιστώνεται σε όλο το συγκρότημα, ο κύριος δημιουργός του ήταν ο Μπράιαν Μέι, ο κιθαριστής του σχήματος. Το τραγούδι επικεντρώνεται στον Φρέντι Μέρκιουρι, που παρά την επώδυνη κατάσταση που είχε φτάσει η υγεία του και θα πέθαινε από επιπλοκές λόγω AIDS, εκείνος συνέχιζε να δίνει συναυλίες. Παρόλα αυτά, στο κοινό δεν είχε γνωστοποιηθεί ότι νοσεί από AIDS, απλώς ότι ήταν πολύ άρρωστος.[1] Ο Μέρκιουρι ήταν στα τελευταία στάδια κατά την ηχογράφηση του κομματιού, που ο Μέι, φοβόταν μήπως δεν μπορεί καν να ερμηνεύσει. Ο Μέι θυμάται: «Του λέω, Φρέντι, δεν ξέρω αν μπορείς καν να το τραγουδήσεις. Και αυτός είπε: Θα το κάνω οπωσδήποτε, αγαπητέ — κατέβασε τη βότκα — και το έκανε, το έσκισε, με αυτή τη σπαραχτική φωνή».[2]

Στις 14 Οκτωβρίου του 1991, το τραγούδι, κυκλοφόρησε σε single στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την προώθηση του Greatest Hits II, έξι εβδομάδες πριν τον θάνατό του Μέρκιουρι. Μετά τον θάνατο του Μέρκιουρι το single μπήκε ξανά στα βρετανικά τσαρτ. Στο Greatest Hits II, το κομμάτι ακούγεται σε μία ζωντανή εκτέλεση του, από τον Έλτον Τζον.

Στη συναυλία προς τιμήν του Μέρκιουρι, The Freddie Mercury Tribute Concert, το 1992, το κομμάτι παίχτηκε πρώτο, με τον Έλτον Τζον στα φωνητικά και τον Τόνι Αϊόμι στην κιθάρα.[3] Από τη στιγμή της κυκλοφορίας του, το κομμάτι έχει χρησιμοποιηθεί στην τηλεόραση, στον κινηματογράφο, αλλά και πολλοί καλλιτέχνες το έχουν διασκευάσει.

Παραπομπές

  1. Donald A. Guarisco. Queen – The Show Must Go On Allmusic. Retrieved 23 May 2011
  2. «100 greatest singers of all time — Freddie Mercury». Rolling Stone. Ανακτήθηκε στις 24 Απριλίου 2013. 
  3. The Freddie Mercury Tribute Concert: The Show Must Go On Retrieved 25 June 2011

Εξωτερικοί σύνδεσμοι