Σέβερους Σνέιπ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 56: Γραμμή 56:
{{Portal|Harry Potter|Fictional characters}}
{{Portal|Harry Potter|Fictional characters}}
{{Wikipedia books|Harry Potter}}
{{Wikipedia books|Harry Potter}}
{{hpw|Severus Snape}}
*{{hpw|Severus Snape}}
* [http://www.hp-lexicon.org/wizards/snape.html Snape Character profile] από το Λεξικό του Χάρι Πότερ
* [http://www.hp-lexicon.org/wizards/snape.html Snape Character profile] από το Λεξικό του Χάρι Πότερ
{{λογοτεχνία-επέκταση}}
{{λογοτεχνία-επέκταση}}

Έκδοση από την 17:36, 2 Ιανουαρίου 2017

Χαρακτήρας της σειράς Χάρι Πότερ
Σέβερους Σνέιπ

Ο ηθοποιός Άλαν Ρίκμαν ως Σέβερους Σνέιπ στην ταινία Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα.
Αγγλ. Όνομα Severus Snape
Γέννηση 9 Ιανουαρίου 1960
Φύλο Άνδρας
Χρώμα μαλλιών Μαύρα
Χρώμα ματιών Μαύρα
Κατοικία Οδός Υφαντουργού
Σχολείο Χόγκουαρτς
Κοιτώνας Σλίθεριν
Δυνάμεις σκοτεινές
Προστάτης Θηλυκό ελάφι
Συμμαχία Θανατοφάγοι,Τάγμα του Φοίνικα
Ηθοποιός Άλαν Ρίκμαν
Πρώτη εμφάνιση Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος

Ο Σέβερους Σνέιπ (Severus Snape) είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας στη σειρά των βιβλίων Χάρι Πότερ, που συγγράφηκαν από την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Στο πρώτο βιβλίο, Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος, είναι ένας από τους αρχικούς αντιπάλους. Ενώ προχωρά η σειρά, το κίνητρο του Σνέιπ είναι μπερδεμένο και η Ρόουλινγκ δεν αποκαλύπτει την πραγματική του πίστη μέχρι το τελευταίο βιβλίο, Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου. Ο Σνέιπ αναφέρεται σε όλα τα βιβλία της σειράς.
Στην αρχή της σειράς, ο Σνέιπ φαίνεται ως ένας κακόβουλος και αντιστασιακός καθηγητής που τιμωρεί άδικα τον Χάρι και όλους τους μαθητές που αντιπαθεί (ενώ επαινεί τον κοιτώνα του Σλίθεριν). Ο Ντάμπλντορ τον εμπιστεύεται απόλυτα.

Εξέλιξη του Χαρακτήρα

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ δήλωσε σε μία συνέντευξη ότι εμπνεύστηκε τον χαρακτήρα τού Σνέιπ από έναν μισητό καθηγητή που είχε στα παιδικά της χρόνια. Το επίθετο του Σνέιπ η Ρόουλινγκ το δανείστηκε από το χωριό Σνέιπ στην Αγγλία.
Πολλές φορές η Ρόουλινγκ έδωσε στον Σνέιπ σημαντικό ρόλο, τονίζοντας ότι ο κόσμος έπρεπε να 'προσέχει τον Σνέιπ'. Όμως, επειδή η αληθινή του πίστη δεν αποκαλύφθηκε μέχρι το τελευταίο βιβλίο, ήταν πολύ λιγότερο αποκαλυπτική σε σχέση με άλλους χαρακτήρες της σειράς.
Το 1999 η Ρόουλινγκ ρωτήθηκε ποιος είναι ο αγαπημένος της χαρακτήρας, και εκείνη απάντησε "Είναι διασκεδαστικό να γράφεις για τον Σέβερους Σνέιπ, γιατί είναι ένα βαθιά φρικτό άτομο".

Ιστορία

Παιδικά και νεότερα χρόνια

Ο Σέβερους Σνέιπ γεννήθηκε το 1960. Η οικογένεια Σνέιπ ήταν μια φτωχή οικογένεια της εργατικής τάξης, και ο Σέβερους ως παιδί περιγράφεται ντιμένος με κουρέλια και με ακούρευτα λαδομένα μαλλιά. Ήταν γιος της μάγισσας Αΐλιν Πρινς και του Μαγκλ Τόμπιας Σνέιπ, ήταν δηλαδή ημίαιμος.Είχε μια πολύ σκληρή παιδική ηλικία καθώς ο πατέρας του φερόταν πολύ άσχημα σε εκείνον και την μητέρα του επειδή ήταν μάγοι. Στα χρόνια φοίτησής του στο Χόγκουαρτς (1971-1978) υπήρξε πολύ ικανός μαθητής, ειδικός στην παρασκευή μαγικών φίλτρων (αρκετά ικανός ώστε στο 6ο έτος να μπορεί να εντοπίζει λάθη του σχολικού βιβλίου σε περίπλοκες συνταγές φίλτρων όπου κανένας μαθητής του έτους του δεν μπορούσε να παρασκευάσει με επιτυχία), και ταλαντούχος και με πολύ πάθος για της σκοτεινές τέχνες (στα μαθητικά του χρόνια ήταν ικανός να δημιουργήσει δικά του αμυντικά ξόρκια, κάτι που πολύ σπάνια κατάφερναν ενήλικοι μάγοι).

Αγάπη

Ο Σνέιπ ήταν βαθιά ερωτευμένος με τη μητέρα του Χάρι Πότερ, τη Λίλη Έβανς η οποία παντρεύτηκε τον αντίπαλό του, τον πατέρα του Χάρι τον Τζέιμς Πότερ. Την γνώριζε από όταν ήταν παιδιά και ήταν οι καλύτεροι φίλοι πριν αυτός αρχίσει να ασχολείται με τις σκοτεινές τέχνες. Προσπάθησε μάταια να την σώσει από τα σατανικά σχέδια που είχε ο λόρδος Βόλντεμορτ. Μισούσε τον Χάρι επειδή του θύμιζε τον Τζέιμς και κατά συνέπεια τη ζωή που πιθανώς να είχε εφόσον είχε ομολογήσει στη Λίλη το πως αισθανόταν.

Ο Γιος του Χάρι Πότερ

Πρoς τιμή του Άλμπους Ντάμπλντορ και του Σέβερους Σνέιπ ο Χάρι Πότερ έδωσε στον γιο του το όνομα «Άλμπους Σέβερους Πότερ». Μάλιστα όταν εκείνος ανησυχούσε για την πιθανότητα της τοποθέτησης του στο Σλίθεριν, ο Χάρι του είπε ότι τον ονόμασε από τους δύο διευθυντές του Χόγκουαρτς, από τους οποίους ο ένας ήταν Σλίθεριν και ήταν ο πιο γενναίος άνθρωπος που είχε γνωρίσει.

Εμφάνιση

Ο Σνέιπ ήταν ένας λεπτός άντρας με γαμψή μύτη και λαδωμένα μαύρα μαλλιά. Όπως και η καθηγήτρια ΜακΓκόναγκαλ μπορούσε να κάνει τους μαθητές να σωπάσουν χωρίς ούτε καν να μιλήσει. Προτιμούσε τους μακριούς μαύρους μανδύες οι οποίοι καθώς περπατούσε ανέμιζαν, δίνοντάς του πολλές φορές την όψη νυχτερίδας.

Μαγικές Ικανότητες

Όλα τα βιβλία της σειράς παρουσιάζουν τον Σνέιπ ως έναν πολύ ισχυρό μάγο, και ως ταλαντούχο μαθητή στην σχολική του ζωή. Είναι ειδικός στην παρασκευή μαγικών φίλτρων και έχει ταλέντο και πάθος προς τις Σκοτεινές Τέχνες. Όσο ήταν μαθητής στο Χόγκουαρτς, παρουσιάζεται σαν να έχει χάρισμα στην επινόηση καινούργιων ξορκιών, όπως το Σεκτουμσέμπρα και τα μη λεκτικά Ανυψώσιους και Χαμηλώσιους. Δεξιότατος στην τέχνη της Διεισδυτικής και Σφραγισματικής, ο Σνέιπ μπορεί να εισχωρήσει στα μυαλά των άλλων και να προστατέψει το δικό του. Έτσι, μπορεί να κρύψει την προδοσία του προς τον Βόλντεμορτ, έναν πολύ ισχυρό Διεισδυτή. Ο Σνέιπ είναι ο μόνος Θανατοφάγος που μπορεί να παράγει έναν Προστάτη. Επίσης, παρουσιάζεται και ως ένας εξαιρετικός μονομάχος, ικανός να αντισταθεί μόνος του εναντίον τριών καθηγητών του Χόγκουαρτς, συμπεριλαμβάνοντας τον πρωταθλητή μαγικής μονομαχίας, Φίλιους Φλίτγουικ.

  • ΠΤΗΣΗ: Ο Σνέιπ μπορούσε να πετάξει χωρίς να χρησιμοποιεί σκουπόξυλο. Ο μοναδικός άλλος μάγος που μπορούσε να το κάνει αυτό ήταν ο Λόρδος Βόλντεμορτ.
  • ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ: Ο Σνέιπ είχε επίσης ένα ταλέντο στο να θεραπεύει ή τουλάχιστον στο να καταργεί κατάρες,όπως όταν γιάτρεψε την Κέιτη Μπελ όταν αυτή άγγιξε ένα καταραμένο κολιέ. Επίσης γιάτρεψε πολύ εύκολα με το Vulnera Sanatour τον Ντράκο Μαλφόι όταν ο Χάρι τον χτύπησε με το Σεκτουμσέμπρα, μιας και ήταν αυτός που εφηύρε το ξόρκι.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Πρότυπο:Wikipedia books